Механизъм за ел. стъкла на Fiesta

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Fredo
потребител
потребител
Регистриран: 12 окт 2008, 15:59
Модел на автомобила: fiesta
Status: Извън линия

Механизъм за ел. стъкла на Fiesta

Мнение от Fredo » 12 окт 2008, 16:13

Здравейте,

Механизма на ел. стъклото на предната лява врата не работи (скъсано е стоманеното въженце), иначе ел. моторчето е ОК. Интересува ме къде мога да си намеря такъв, без да се налага да обикалям по авто-моргите. Колата ми е Fiesta 1.25 (1998 г.). Ако някой има идеи и предложения, ще съм му много благодарен да ги сподели с мен :D

Поздрави!

Потребителски аватар
Danchev
потребител
потребител
Регистриран: 09 фев 2008, 02:47
Модел на автомобила: 89' B-road sleeper

Re: Механизъм за ел. стъкла на Fiesta

Мнение от Danchev » 12 окт 2008, 19:00

Ами самото стоманено въженце можеш да си закупиш от някакъв железарски магазин, предполагам че няма да се затрудниш да намериш. След това е много важно да го отрежеш със същата дължина каквато е било заводското (затова предполагам и сам се досещаш). Вътре в самата машинка има пластмасова ролка (геврече) с нарези където се закрепят двата края на жилото и след това самото въженце внимателно се намотава по нарезите на търкалцето. Единствената пречка е, че в двата края на оригиналното въженце има пъпки с помоща на които то се закрепя за ролката. По мое мнение две капки с електрожена вършат перфектна работа иначе има и куп други варианти :)
Tuned and performed by
Изображение
The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them

Потребителски аватар
toto
потребител
потребител
Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12'
Контакти:

Мнение от toto » 13 окт 2008, 21:25

Искам да използвам темата, за да задам един въпрос относно ел. стъклата.
И аз имам същата фиеста като на колегата. Десният ми прозорец много трудно се вдига. Та искам да питам - има ли някакъв начин да се смаже механизма (жила, релси...) или трябва да се сменя всичко със все стъклото?
Изображение

Потребителски аватар
Danchev
потребител
потребител
Регистриран: 09 фев 2008, 02:47
Модел на автомобила: 89' B-road sleeper

Мнение от Danchev » 14 окт 2008, 00:24

Ами колега първо си махни кората на врата и виж в какво състояние е механизма. За смазване има да, самото стъкло се движи по една стоманена лайсна нея можеш да смажеш, аз лично го правя всеки път когато си махам корите на вратите. Проблема ти може да е от лоша нивелация на самият прозорец. Това може да се оправи като развиеш двата болта, които държат прозореца за шейната, след като ги развиеш започваш да движиш прозореца нагоре надолу от копчето. След като го раздвижиш добре и преди това си смазал всичко го качваш в крайно горно положение. На ламарината на самата врата има оставени две дупки точно за тази цел, т.е. когато прозореца е в крайно горно положение двата болта които преди това си развил не се виждат и именно за това са оставени тези заводски дупки. Затягаш и пробваш пак дали проблема е изчезнал _friends_
Tuned and performed by
Изображение
The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”