Потопяем ли е датчикът за температурата?
-
- потребител
- Регистриран: 13 дек 2008, 16:41
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,6 Zetec
- Status: Извън линия
Потопяем ли е датчикът за температурата?
Здравейте,
Търся си някой с Ford Focus 1.6 16V (zetec), който знае как изглежда температурния датчик и дали е потопяем, или не. Моят има формата на сонда с резба, като този:

само че с черна пласмаса отгоре. Дадоха ми идеята, че е възможно да има производствен дефект и да не достига вода до него, а не да е в глух отвор по принцип, защото при мен е точно така и показанията на стрелката на температурата на водата са безумни...
Търся си някой с Ford Focus 1.6 16V (zetec), който знае как изглежда температурния датчик и дали е потопяем, или не. Моят има формата на сонда с резба, като този:

само че с черна пласмаса отгоре. Дадоха ми идеята, че е възможно да има производствен дефект и да не достига вода до него, а не да е в глух отвор по принцип, защото при мен е точно така и показанията на стрелката на температурата на водата са безумни...
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Re: Потопяем ли е датчикът за температурата?
"производствен дефект и да не достига вода до него,"-който ти даде тая идея го накарай да развие датчика и да гледа в дупката,ти запали и да й средно газ че оня майстор да види отвора глух ли сляп ли е или не чел достатъчно книжки

Котките си имат поверие,ако негър им мине път....
-
- потребител
- Регистриран: 13 дек 2008, 16:41
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,6 Zetec
Оказа се че действително не е потопяем...
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Важно е цвета на пластмасата на новия и стария датчик да съвпада, различните цветове имат различни съпротивления.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!