късо съединение.
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
- Status: Извън линия
късо съединение.
днес към 15 часа ,след много яко пилене на гумите спирам до едно кафе и сядаме с прпиятелите.след като станахме да си ходим давам контакт и няма никой
никви лампи не светят на таблото.веднага си помислих за котийката с предпазители до акомулатора, и се оказах прав
имаше изгорял предпазител 60 ампера. свалих го и тръгнах по авто частите даго търся,обаче се указа,че го няма в нито един магазин. >:D<: намерих го в една морга и взех два за всеки случай,викам си щом е изгорял значи дава нсякаде на късо и може пак да изгори та да имам 2. поставям новия втора употреба
и колата си запали
наблудавах 4-5 минути да не дава някъде на късо, хем да се убучи компа
видях че няма никви проблеми и потеглих,след един километър гледам убортомера се залепи на нула
иведнага си потърсих място да отбия
докато спирах колата угасна и почна да пуши от предния капак
отварям капака и ха познайте
плусовата клема се е заварила са капака, а миносовата направо се е откъснала
купих нова клема ,изолирах масата към купето ,закрепих здраво акомулатора да не бега и да не скача
и работата заспа ,вече нямам проблеми.

-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
- Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.
Re: късо съединение.
Е добре че не си се запалил.
Да не си сложил по-голям акумулатор, оригинално няма къде да бяга с пластината и болтовете, а пластмасовият капак няма ли го?
Да не си сложил по-голям акумулатор, оригинално няма къде да бяга с пластината и болтовете, а пластмасовият капак няма ли го?
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
Re: късо съединение.
да по-голям е акамулатора 65 ампера.колата си я взех без никви пластини за закрепване,но чак като стана белята тогава забелязах ,че до акумолатора има резби за болтове.сега вече го закрепих и няма каде да бяга.мен миналата година на сбирката на форд в Калояново,човекът който правеше прегледите за участващите в състезанията ме беше предупредил ,ама аз будалата не убърнах внимание.vladislav написа:Е добре че не си се запалил.