Въпрос за парктроник

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA
Status: Извън линия

Въпрос за парктроник

Мнение от urgan » 09 юни 2009, 16:15

Здравейте на всички
искам да попитам тъй като имам поставен парктроник такъв който се показват оставащите метри на огледалото, обаче май не му работят сензорите които са само отзад. Има ли възможност да си взема само сензори и универсални ли са те за всички парктроници. Че малко няма смисъл да се прекарва всички наново след като е правено и свързвано. От сензорите не се чува нищо понеже разбрах че трябва да се чува някав звук от тях когато са активни. И друго ако неможе да се закупят само сензори ако взема друг парктроник може ли да сложа само сензорите на сегашния. Мисля това са ми питанията.
Изображение

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Re: Въпрос за парктроник

Мнение от nikolovvd » 09 юни 2009, 16:50

Защо не отидеш при този, който ти го е монтирал или ако си го монтирол сам при някой, който монтира такива устройства. Със сигурност имат измервателна апаратура за сензорите. Може да са здрави, а електронния блок да се е прецакал или нещо още по елементарно.
Виждал съм комбиниран тестер за IR и ултразвук за дистанционни на телевизори при един приятел във Варна.

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител

Мнение от urgan » 10 юни 2009, 09:07

В крайна сметка така ще стане но реших че яко на някой му се е случвало това да даде някой акъл. И парктроника си беше на колата когато я взех не съм го слагал аз.
Изображение

Потребителски аватар
Shooter
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009

Мнение от Shooter » 13 юни 2009, 09:12

едва ли всички сензори са се скапали. най-вероятно компа или дисплея са скапани. има ли захранване и добра маса на компа? има ли захранване на дисплея? почни от това.

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител

Мнение от urgan » 15 юни 2009, 10:29

Захранване на дисплея има уж всичко си е вързано а не показва когато дам на задна нищо. Да не би някой да го е вързал не както трябва.... Как се разбира че сензорите са читави?
Изображение

Потребителски аватар
momo76
потребител
потребител
Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.

Мнение от momo76 » 15 юни 2009, 14:07

Първо виж дали ти светят лампите за заден ход. Парктроника взема от там напрежение за да работи. При включване на задех ход трябва да писне един път. Управлението е някъде в багажника, най-често в кухините на калниците близо до дупките за светлините. От управлението има една жица до лампата за заден ход. Ако ти светят лампите виж дали тази жица е вързана както трябва.
Това се отнася само ако имаш датчици само отзад. Ако имаш и отпред вече зависи как е вързан ама така или иначе трябва да взема сигнал от лампите за заден ход че да активира датчиците.
Ако всичко е наред с тези работи пиши пак да си блъскаме главите.

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител

Мнение от urgan » 22 юни 2009, 11:43

Значи светлините работяят, освен да видя как е вързано и дали е е това истината. Вижда се че е вързано ама някой италианец го е вързвал та не е много сигурно дали е правилно. Ще видя и ще пиша.
Изображение

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”