Проблем при запалване-Ескорт ефи 91,1.6

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
serano
потребител
потребител
Регистриран: 01 сеп 2009, 23:41
Модел на автомобила: Ford Focus SE 1.6i
Status: Извън линия

Проблем при запалване-Ескорт ефи 91,1.6

Мнение от serano » 21 сеп 2009, 12:09

Здравейте,имам проблем със запалването при загрял двигател.Като загрее при задръстване или други градски условия,като я угася някъде и край.Стрелката за температурата дори не отива до средата,до преди време ми го правеше тоя номер като се включи перката,а тя се включва точно на средата.Все едно перката ми взима тока,но сега дори и без нея не пали.А като истине пали на половин оборот на ключа.Акумулатора ми е зареден,динамото зарежда,стартера е сменен с рециклиран,всички кабели и кабелни обувки са почистени.Като я изчакам малко пали та се къса.Вече ми писна от нея.От къде може да идва проблема,от стартера,комутатора,релета,температурен датчик,делко вече незнам.А иначе двигателят е перфектен след ремонт на главата и супер икономичен и пъргав.Когато загрее стартера почти не ще да завърти все е дно ми е паднал акумулатора а той е на 80%,истива малко и ток да ви обие.Между другото остановихме с майстори и приятели нещо странно-перката не продължава да работи като я изгася,а след това се включва с подаването на контакт с ключа и пак няма палене докато не изгасне перката.Но това незнам може и да е така фабрично макар че не съм го срещал.Но сега не пали още преди да се пусне перката.само да е загряла под средата и като угася не пали.Моля за вашето мнение.

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Re: Проблем при запалване-Ескорт ефи 91,1.6

Мнение от samsung_bg » 21 сеп 2009, 12:24

serano написа:... и пак няма палене докато не изгасне перката...
Защо не пробваш точно в такъв момент да изкючиш перката принудително от някой куплунг... да не би тя да дава някаква утечка :roll:
Изображение

Потребителски аватар
peshaka
потребител
потребител
Регистриран: 20 апр 2008, 11:05
Модел на автомобила: "89 Fiesta Mk3 1.3 mono J6B с АГУ
"88 Isuzu Trooper 2.2TD
"95 BMW e36 318tds

Мнение от peshaka » 22 сеп 2009, 11:55

при мен става същото на фиестата,ако намериш решение сподели :wink:
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 24 сеп 2009, 14:56

На мен ми се струва вероятно да имаш лош контакт някъде след ремонта на упоменатите чаркалаци (стартер, алтернатор и т.н.). Аз имах абсолютно същия проблем, но след ремонт на алтернатора (преди това зареждаже под 14V на пълна консумация) и нов акумулатор проблема изчезна (стария изгърмя на друга кола).

Потребителски аватар
serano
потребител
потребител
Регистриран: 01 сеп 2009, 23:41
Модел на автомобила: Ford Focus SE 1.6i

Мнение от serano » 04 окт 2009, 13:38

Здравейте отново.Проблема с моя Форд се оказа кабела между динамото и стартера-разкъсан.Подмениха ми го с нов и бракмата почти се оправи и това всичко за 10лв. :D: Сега остава да си оправя или сменя т.н.Б0Ш-стартерния ключ и проблема напълно ще е решен.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”