Скъсана пружина на педала на съединителя Фокус 2

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Relute
потребител
потребител
Регистриран: 30 сеп 2009, 14:26
Модел на автомобила: Ford Focus II, 2005, 1.6i
Status: Извън линия

Скъсана пружина на педала на съединителя Фокус 2

Мнение от Relute » 01 окт 2009, 17:51

Здравейте на всички.
Това ми е първия пост във форума и искам да благодаря на всички, които ще ми отговорят.
Колата ми е Форд Фокус 2, 2005г, 1.6 бензин.

Проблема е, че ми се скъса пружината на педала на съединителия и в момента педала е много мек и не се връща до край. Т.к. не разбирам много от устройството на автомобила, не съм много сигурен дали може да възникне проблем ако продължавам да я карам по този начин, но дори и да е ок, предпочитам да го оправя. Иначе си купих същата пружина от МП, като мислих, че поставянето и е елементарно, но с един приятел се мъчихме повече от 2 часа без успех. Мястото е много трудно достъпно и няма как да се сложи без да се демонтира самия педал. Притеснението ми е, че не знам, как е свързан самия педал със устройството на съединителия и дали няма да направим по-голям проблем при демонтирането му. С други думи, мога ли спокойно да си сваля педала, да сложа пружината и отново да го монтирам, като имате предвид, че не разбирм от коли или трябва да мисля за друго решение на проблема.
Последна промяна от Relute на 03 окт 2009, 18:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Re: Демонтиране педала на съединителя Фокус 2

Мнение от synthez 3D » 01 окт 2009, 19:03

Ето ти ръководство за поставянето на пружината с картинки.Малко е на руски,ама се надявам да нямаш проблеми с този език :)

http://ffclub.ru/topic/31706/jump_400/

Демонтирането на педала не е необходимо,така че разгледай какво се прави и дано да нямаш проблеми с поставянето.
Изображение

Relute
потребител
потребител

Мнение от Relute » 01 окт 2009, 20:11

synthez 3D написа:Ето ти ръководство за поставянето на пружината с картинки.Малко е на руски,ама се надявам да нямаш проблеми с този език :)

http://ffclub.ru/topic/31706/jump_400/

Демонтирането на педала не е необходимо,така че разгледай какво се прави и дано да нямаш проблеми с поставянето.
synthez 3D, много благодаря за бързия отговор. Точно така се скъса пружината и при мен. С руския ще се оправя криво-ляво. При първа възможност ще опитам по описания начин.

Поздрави.

Relute
потребител
потребител

Мнение от Relute » 03 окт 2009, 18:22

Днес успях да сложа пружината по описания в руския сайт начин :D . При мен имаше някои специфики, като това, че трябваше да разглобя дистанционното за радиото за да сваля кожуха на волана, а имаше и трети болт в долната част на волана, който не е описан на сайта. Също така преди това бях видял как стои пружината на друг Фокус, и в същност сега е монтирана наобратно, но това мисля, че не е от голямо значение.

Отново благодаря за помощта и т.к. изглежда това е често срещан проблем, дано тази тема помогне и на други "пострадали".

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”