Какво да направя с високият разход на гориво?
- kEFi
- потребител 
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
- Status: Извън линия
Става въпрос за автоматик! Не че и на мен не ми се вижда голям неговия разход....red написа:Как съм изпуснал темата не знам....Колега, разходът ти дори на газ е голям. Аз карам същия двигател на газ и летният ми минимален разход е 8.5 извън града. Сега дори градско се държи до 12/100, стававъпрос за София и то в центъра.
- Polly
- потребител 
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
С оглед преките ми наблюдения върху автомобил с автоматична скоростна кутия и в предвид обстоятелствата, които според мен трябва да се взимат в предвид, които също поясних, мисля че разхода му напълно в границите на нормалното имам предвид разхода на газ, за които пише.kEFi написа:Става въпрос за автоматик! Не че и на мен не ми се вижда голям неговия разход....red написа:Как съм изпуснал темата не знам....Колега, разходът ти дори на газ е голям. Аз карам същия двигател на газ и летният ми минимален разход е 8.5 извън града. Сега дори градско се държи до 12/100, стававъпрос за София и то в центъра.
Но ако все пак някой е намерил сервиза/ майстора или просто специалиста, които може да регулира кола с над 100 кс, автоматик и да и свали разхода на 7-8/100 градско в София, нека го препоръча, то тогава ще се справи и 55-те кс, те ще дават разход 3-4/100 градско в София, а от мен ще е черпенето с разликата от спестените пари или продажбата на един толкова икономичен, пъргав и симпатичен форд;-)
ПП И евентуално и на другата кола ще монтирам АГУ

- 
				Любо
- Администратор 
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
 Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
- Контакти:
Нищо ти напиши къде, така колегите от Варна ще имат и него предвид като си търсят газаджия.red написа:Ами меже да ви се стори странно, но сервизаджията ми и чак във Варна....до, всъщност, в МЕИ. Мога да обясня къде ама едва ли някой ще мине 450 км , за да му регулират газовото(аз съм особен случай)
Да добавя - газовата ми е с ламбда контрол - доколкото знам има значение
Между другото и аз съм с ламбда контрол, но това непречи разход извънградско на газ да ми даде 11+ /100

- Polly
- потребител 
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
А би ли пояснил къде точно е този сервиз във Варна, улица, тел или някакво по-подробно описание? И още нещо МЕИ технически университет или медицинския, доколкото знам от Варненци и двете ги наричат по един и същи начин.red написа:Ами меже да ви се стори странно, но сервизаджията ми и чак във Варна....до, всъщност, в МЕИ. Мога да обясня къде ама едва ли някой ще мине 450 км , за да му регулират газовото(аз съм особен случай)
Ако е гарантирано, че там си вършат работата и аз мога да се разходя до Варна и без това до месец- два се очертава да ходя до там

Ще се радвам да чуя отзиви и за добри сервизи в София, а информацията ще е от полза и за други;-)
- red
- потребител 
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
Хубаво - казвам. МЕИ и Медицинския са от двете страни на една улица и за това идва объркването.
Сервизът е обаче в МЕИ. Къде точно? Караш по "генерал Колев", стигаш до "Студентска", подминаваш я и стигаш до кръстовището на околовръстното (със светофара). Там правиш десен завой и си караш към детелината на пътя за Виница тъкмо преди да стигнеш до нея на края на оградата на МЕИ (т.е. твое дясно) има метелна врата (двукрила) с леко изкачване - това е сервизът. Допълнителен ориентир малко преди него от лявата страна има изоставена бензиностанция и там се ремонтират "сафари" джиповете от курортите.......Това е !
Аз там ходя за сега съм доволен - доста съвестно работят хората!На мен доста работа ми вършат надявам се и на вас да помогнат!

Сервизът е обаче в МЕИ. Къде точно? Караш по "генерал Колев", стигаш до "Студентска", подминаваш я и стигаш до кръстовището на околовръстното (със светофара). Там правиш десен завой и си караш към детелината на пътя за Виница тъкмо преди да стигнеш до нея на края на оградата на МЕИ (т.е. твое дясно) има метелна врата (двукрила) с леко изкачване - това е сервизът. Допълнителен ориентир малко преди него от лявата страна има изоставена бензиностанция и там се ремонтират "сафари" джиповете от курортите.......Това е !
Аз там ходя за сега съм доволен - доста съвестно работят хората!На мен доста работа ми вършат надявам се и на вас да помогнат!
- 
				BORISOV5
- потребител 
- Регистриран: 09 яну 2006, 14:59
- Модел на автомобила: Форд Мондео
Относно разхода !!!!!
По съвет на някой от вас отидох сервиза на Форд.
Казаха - термостат и датчик-всичко 140 лв.
Колата вървяла студена и на смукач поради невъзможност да достигне нормална работа на двигателя.
Довечера я взимам и ще видя , ако има резултат ще пиша.

Колата вървяла студена и на смукач поради невъзможност да достигне нормална работа на двигателя.
- jasonsmith
- потребител 
- Регистриран: 20 мар 2005, 15:07
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1991 1.1mi
Re: Относно разхода !!!!!
Колега, какво стана след смяната на термостата, нищо не написа, най вероятно разхода не се е променилBORISOV5 написа:По съвет на някой от вас отидох сервиза на Форд.
 ?
 ?Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 13 госта

) Благодарим
) Благодарим
 дам истина е! После го оправиха колата не беше при мен известно време.
  дам истина е! После го оправиха колата не беше при мен известно време.

Но определено режеше глави с тоя разход не ебава ни газ ни бензин 25/100
  Но определено режеше глави с тоя разход не ебава ни газ ни бензин 25/100