Въпрос за аларма на Фокус
- Divia
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2010, 10:54
- Модел на автомобила: Mondeo MK4 2.5T
- Status: Извън линия
Въпрос за аларма на Фокус
Въпроса ми е следния Фокуса е 2000г. и аз имам само сервизния ключ,дали може по някакъв начин да се разбере дали има фабрична аларма.
И ако може каде могат да ми кажат и дали има вариант за направа на нов ключ като оригиналния.
Благодаря за вниманието Ви.
И ако може каде могат да ми кажат и дали има вариант за направа на нов ключ като оригиналния.
3, 2, 1 старт - D4+, 120, L3заL3+ рано, D6 скача, 100, D3 неравности, 150 локви.....................мдаааааа, гаси !
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Въпрос за аларма на Фокус
Фабричната ти аларма трябва да е свързана с централното заключване - заключи с ключа колата и отвори предния капак - ако имаш работеща аларма то трябва да се включи. Не си написал откъде си, в София на Симеон има Автоключ, там се наемат да програмират чипа. По-лесния вариант е да си намериш мултифункционалния ключ с чипа втора ръка, от МП срещу 17 лв. си вземаш нов пирон, срещу 20-25 лв. ти го нарязват, а програмирането на имобилайзера ... където намериш.
- Divia
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2010, 10:54
- Модел на автомобила: Mondeo MK4 2.5T
Еми при заключена кола отварям капака и нито се отключва централното нито издава някакъв звуков сигнал.Явно ще сложа някаква аларма и ще реша проблема.
3, 2, 1 старт - D4+, 120, L3заL3+ рано, D6 скача, 100, D3 неравности, 150 локви.....................мдаааааа, гаси !
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Капака не е вързан към централното, затова би трябвало да се включи алармата. Ако си дадеш VIN-а може колеги тук да проверят имало ли е фабрично аларма или не. А самата аларма се намира под жабката. Разглобява се капака под жабката - 3-4 рапидки и ще видиш имаш ли въобще аларма или е шкартирана.