Монтаж задни ел. стъкла Мондео МК2

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2010, 16:42
Модел на автомобила: Ford
Status: Извън линия

Монтаж задни ел. стъкла Мондео МК2

Мнение от martin1977 » 28 фев 2014, 10:37

Момчета здравейте. Колата ми е Мондео МК2, GHIA, но нямам ел. стъкла отзад. Поръчал съм вече всичко необходимо - 2те задни ел. машинки, копчетата заедно с панелчетата, цялото окабеляване за двете задни врати от кола с ел. стъкла, цялто окабеляване на предна лява /шофьорска/ врата, че дори и корите за задните врати че да не стоят дупките от ръчките, ами направо и корите да сменя. Остана да си набавя копчето с 4те бутона от шофьорската врата, ако някой има за продаване такова, да се обажда. Та въпросите ми са следните - това което съм набавил ще ми бъде ли напълно достатъчно за операцията или ще ми трябва и нещо друго. След като имам цялото окабеляване на 3те врати /2те задни и шофьорската/, ще стане ли работата само "plug and play", тоест махам старото окабеляване и боцвам новото на буксите, или е необходимо и някакво друго допълнително пускане на кабели или преправяне, понеже не съм на ТИ с електричарската работа. А корите за задните врати дето съм взел, са от седан, а моето е хечбек - има ли разлика и ще станат ли тези кори. Благодаря предварително на момчетата дето ще се изкажат, надявам се да ми помогнат.

Потребителски аватар
gorskiq
потребител
потребител
Регистриран: 21 юли 2006, 12:13
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v Ghia "99, Renault twingo 1.2 8v "00, Ex Ford Mondeo 1.8 16v GLX ''95
Контакти:

Re: Монтаж задни ел. стъкла Мондео МК2

Мнение от gorskiq » 28 фев 2014, 14:21

На предишното ми мондео я направих тази операция, не е сложно и ти ще се справиш, щом си свалил всичко от друга кола. Пускане на кабели ще ти трябват от предната врата до задните две колонки /между пантите/ там където се захващат кабелите мъжко за женско. Аз си купувах допълнително пинове за да стане всичко като фабрично. Корите ще ти паснат, еднакви са всички купета.

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител

Мнение от martin1977 » 28 фев 2014, 14:33

А дали не е възможно да има окабеляване от предната врата до задните две колонки и да е достатъчно само окабеляването във вратите - двете задни и шофьорската. Колата е Джия! Струва ми се малко разправия с тия кабели, но ако се налага- какво да правя, ще го мъча. А как мога да имам осветление над дръжката за отваряне на вратата /вътрешната/. Виждал съм такива мондео.

Потребителски аватар
Didibao
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
Модел на автомобила: Focus ST170

Мнение от Didibao » 28 фев 2014, 15:22

Всичко може, аз инсталацията за задните стъкла съм си я правил, но за осветлението имах окабеляване.

Осветлението на дръжките се взема от осветлението на бутона, аз така съм го направил.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Изображение

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител

Мнение от martin1977 » 28 фев 2014, 15:27

Като махна корите и видя какво се случва под тях, може и да ми се изяснят някои неща. Сега си говоря малко наизуст. Кофтито е че хич ме няма по електрическата част /то по коя ли ме има/ и ако не е окабелено, ще се въртя като "обран евреин" и няма да знам какво да правя. Но тия дни ще го правя и ще пиша какво се случва. Може и да не е толкова страшно.

Потребителски аватар
Didibao
потребител
потребител

Мнение от Didibao » 28 фев 2014, 15:41

Не корите, гледай буксите от към купето.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Изображение

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 28 фев 2014, 15:46

Да, за осветлението на дръжките както каза колегата взимаш от буксата на бутона. Не е трудно ще се справиш.
Изображение

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител

Мнение от martin1977 » 28 фев 2014, 16:58

А дано.... ама на дали... Шегувам се. Важно е желанието, ще пиша когато се справя /или не се справя/. Разбрах че от бутона трябва да взема ток, но там над дръжката няма заготовка за крушка, а само стъкълце и сигурно трябва да измислям как да закрепя крушка. А сигурно трябва да е някакъв светодиод .... какви да взема, къде да ги търся и как да ги захвана там? А те сигурно ще светят постоянно когато са запалени фаровете, това не пречи ли или те не нагряват и не консумират почти нищо?

Потребителски аватар
Didibao
потребител
потребител

Мнение от Didibao » 28 фев 2014, 17:35

Аз съм със светодиод в дръжките и резистор свързан последователно на него, резистора ти е 470 ома, но според мен това с осветлението ти е най-малкия проблем при цялата интервенция!!!
Изображение

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”