Fiesta 1,25 Zetec Загрява ПРОБЛЕМ!
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2014, 20:53
- Модел на автомобила: Fiesta 1,25 Zetec
- Status: Извън линия
Fiesta 1,25 Zetec Загрява ПРОБЛЕМ!
Здравейте, нов съм във форума затова ме извинете ако пускам темата не където трябва. Имам следния проблем Фиестичката ми загрява стрелката отива в червено, а маркучите към радиатора не са топли. Смених 2 термостата ( защото нямаше промяна пак загрява и не отвяряха, а видимо бяха различни от моя който беше на колата). Ходих в МФ Шумен там ми казаха че термостата и го смениха. Но колата продължи да има същия проблем с загряването . Върнах се пак да питам какво става и да ми дадат обяснение. Смениха версията че водната ми помпа не работела и турбинката и се превъртала от оста. Не правела добра циркулация на антифриза. Питах го ако махна термостата и карам без термостат при не работеща водна помпа ( както твърдят ) колата ми ще заграе пак до червена зона. Отговориха ДА. Махнах термостата и карах без него по байр на горе на 2-ра с около 3500 оборота колата едвам загря, като спрях колата едвам влезе в NORMAL в/у OR . На връщане надолу стрелката седеше преди N. Всички маркучи бяха топли. За мен водната помпа циркулира антифриза. Като махна тънкото маркуче към казанчето и като дам газ хвърля от там антифриз. Тук във форума четах за подобен случай на едно мондео, при което водната помпа е циркулирала антифриза, но не достатъчно поради превъртане на турбинката. Само да спомена че стария и новия термостат са пробвани в тенджера с вода и двата отварят. Някой ако знае какво може да и е на Фиестичката , моля ви пишете .
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Re: Fiesta 1,25 Zetec Загрява ПРОБЛЕМ!
Всичките умници дето са ти давали акъл сетиха ли се да премерят реалната температура на антифриза?
Имаше една много стара тема за такъв проблем. Пиша от телефона и ми е малко трудно
Като си седна на компа ще се опитам да ти я намеря. Проблема е в масата м/у купето и двигателя.
Имаше една много стара тема за такъв проблем. Пиша от телефона и ми е малко трудно

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- paci
- Модератор
Неmadboy написа:Тъз ли тема
Онази си беше за Zetec и бяха разглобили целия двигател.
mrdds беше видял колата на живо и я беше оправил.
Не намирам темата.
Сега заради тази тема се сетих да погледна моя кабел.
Еми разкачен е. То нали след 8 години само каране и не баране дойде време и да се прави.
Сега кой знае къде си имам нова маса ...
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2014, 20:53
- Модел на автомобила: Fiesta 1,25 Zetec
Пуснах кабел от минуса на акумулатора до двигателя. Дадох на късо буксата на датчика за температурата която е за таблото с което проверих дали случайно имам проблем с инсталацията. И пак същата работа.
Мисля да измеря реалната температура както колегата paci спомена и тогава евентуално да сменям датчика за Т на таблото. Направо в чудо се видях с тая кола
Мисля да измеря реалната температура както колегата paci спомена и тогава евентуално да сменям датчика за Т на таблото. Направо в чудо се видях с тая кола

- paci
- Модератор
Това е 1.7, но по-едър план не намерих на който мога да ти покажа позицията на въпросната маса. Оградил съм го с червено
При мен там е монтиран изпарителя и не мога да снимам нищо
Масата е към купето, а ти си слагал от акумулатора към двигателя.
Единия край на този шнур е към купето, а другия при мен е на изпускателните колектори, а при тебе може да е директно на блока
При мен там е монтиран изпарителя и не мога да снимам нищо
Масата е към купето, а ти си слагал от акумулатора към двигателя.
Единия край на този шнур е към купето, а другия при мен е на изпускателните колектори, а при тебе може да е директно на блока