snaiperisto,...да не си бил ти...

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Status: Извън линия

snaiperisto,...да не си бил ти...

Мнение от mrdds » 29 ное 2006, 10:36

http://dnes.dir.bg/2006/11/27/news998732.html

Таксиджия наби и ограби клиент, недоволен от чалга.

В района на село Цървеняно, Кюстендилско, шофьор на таксито и клиент се скарали заради мощната чалга в колата.
Таксиметровият шофьор спрял, извадил недоволния от чалгата пътник и му нанесъл побой, а после отнел златния ланец от врата му. На ланеца, по данни на пострадалия, били нанизани 4 златни пръстена. По време на побоя другият пътник в таксито избягал, защото се уплашил, а в таксито останала музикалната му уредба. Служители на РПУ Кюстендил бързо разкрили, че същият таксиметров автомобил с марка "Хюндай" пътувал към София. Полицаи в Радомир спрели шофьора-побойник, който заедно с двамата пътници е задържан в РПУ Кюстендил. В таксиметровия автомобил са открити музикалната уредба, златния ланец и 2 от нанизаните на него 4 пръстена. Работата по случая продължава.

Потребителски аватар
krava_i_pile
потребител
потребител
Регистриран: 26 фев 2005, 13:43
Модел на автомобила: Фиеста 1.1 Ghia 90-та карбуратор, АГУ Landi Renzo
Контакти:

Мнение от krava_i_pile » 29 ное 2006, 12:20

:lol:
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
murselin
потребител
потребител
Регистриран: 16 окт 2006, 22:21
Модел на автомобила: Форд Мондео Джия /98/ 2.0I 130k.s.
Контакти:

Мнение от murselin » 29 ное 2006, 13:02

какво ли не правят с хората :evil: :evil:
добрите момчета отиват в рая ! лошите където си поискат :)

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 29 ное 2006, 13:05

И без тая новина немога да накарам жената да се качи на такси :/
Ако вземе да я прочете със сигурност няма да успея да я кача в такси, дори и с мен :evil:

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 29 ное 2006, 19:32

Брей колко умна ЖЕНА, тц, тц *072* *072* *072*

Потребителски аватар
Rick
потребител
потребител
Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
Контакти:

Мнение от Rick » 29 ное 2006, 20:25

А каква работа е имал клиента да коментира музикалния вкус на таксиджията. Не че го защитавам, нито пък бг чалга слуша щото мразя кавърите, ама трябва да сме по-толерантни...

Потребителски аватар
V_A_N_K_A_T_A
потребител
потребител
Регистриран: 03 сеп 2005, 15:03
Модел на автомобила: Alfa 156 2.0 20V Turbo;Ford Mondeo Turnier 1.8 16V 93'
Контакти:

Мнение от V_A_N_K_A_T_A » 29 ное 2006, 20:55

Е,как,така?!Имаше едни такива бъзиктарски плочки на които пишеше,че Клиента е цар и той винаги има право,другото което мога да кажа е,че който плаща,той поръчва музиката.В този случай,клиента поръчва музиката.Музикалния вкус на шофьора на таксито си е негова работа,но не трябва,да го налага на другите.
Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
snaiperisto
потребител
потребител
Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3

Мнение от snaiperisto » 30 ное 2006, 00:47

V_A_N_K_A_T_A написа:Е,как,така?!Имаше едни такива бъзиктарски плочки на които пишеше,че Клиента е цар и той винаги има право,другото което мога да кажа е,че който плаща,той поръчва музиката.В този случай,клиента поръчва музиката.Музикалния вкус на шофьора на таксито си е негова работа,но не трябва,да го налага на другите.
Клиента е Цар ама само вкъщи...в моята кола Царо съм АЗ и ако на някой не му изнася - вън на студЪ , а ако много мрънка може и да му се нанесе побой.

А когато клиентите почнат да плащат по европейски стандарти тогава ше "поръчват музиката" (може би ) , а не сега да слушам пъпчивите студентчета пристигащи на Ц. Гара от село със саковете пълни с буркани как е по-добре да се кооперират за едно такси до Студентски Град щото им излиза 7лв общо а "гадните" маршруткаджий им таксуват и багажа (огромните сакове) и така 4 човека по 1.50 плюс някъки пари и за багажа ...и то стана бая по-скъпо от таксито.

Та хубаво е да се натоварят 4 пъпчивци в кола за 55 хил. лева и да се возят по-евтино от гр. транспорт , а багажника на въпросната кола едвам се е затворил от буркани с месо и ...и да се правят на мноо тарикати и да "поръчват" музиката ида има "тука у лево , после у десно после спри пред входа на общежитието" па голема работа че не можеш да обърнеш после...и като ти кажат "е тука спри" ти винаги знаеш (без да поглеждаш в апарата" )че сметката е 1.93 или 2.96 или 6.98 но никога 2.35 или 3.47 или 6.20 .

А в Кюстендил не съм бил аз...имам алиби...хи хи хи
...дрън-дрън...мноо важно...

Потребителски аватар
valboy
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2005, 16:12

Мнение от valboy » 30 ное 2006, 10:09

Ае, snaiperisto, като си избрал такава професия и си даваш колата под наем - шъ мълчиш бре! Пък винаги може да откажеш да качиш цялото народ, нали! :P
Другия вариант е да си купиш ремарке... гледах едни по Практикер, струват малко повече от моя болид.
:wink:

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 30 ное 2006, 11:31

valboy написа:Ае, snaiperisto ....Пък винаги може да откажеш да качиш цялото народ, нали! :P
как ще откаже бе мойто семейство е 5 човека ще ги откаже ли ?
ми кат ги откаже ще си дам парите на друго такси където няма да откаже
времето е като парите-никога не стига

Потребителски аватар
snaiperisto
потребител
потребител

Мнение от snaiperisto » 01 дек 2006, 00:45

pepy1 написа:
valboy написа:Ае, snaiperisto ....Пък винаги може да откажеш да качиш цялото народ, нали! :P
как ще откаже бе мойто семейство е 5 човека ще ги откаже ли ?
ми кат ги откаже ще си дам парите на друго такси където няма да откаже

По наредбата за таксиметров превоз нямам право да отказвам клиент освен в следните случай : ако е в нетрезво състояние , ако е мръсен , ако преценя че е заплаха за мен , ако ...са ПОВЕЧЕ ОТ 4 ЧОВЕКА , щото такситата не са автобуси.

Па твойто семейство като е 5 човека ще си наемеш 2 таксита или мислиш че ако сте 66 човека ама всички сте едно семейство трябва Снайперосто да си купи АВТОБУС , а ? =)): =)): =)): =)): =)): =)): =)): =)): =)): =)): =)): =)): =)):

Потребителски аватар
MegatroniC
потребител
потребител
Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI
Контакти:

Мнение от MegatroniC » 01 дек 2006, 08:56

snaiperisto написа:Клиента е Цар ама само вкъщи...в моята кола Царо съм АЗ и ако на някой не му изнася - вън на студЪ , а ако много мрънка може и да му се нанесе побой.
Дам точно така - навън има достатъчно други таксита, когато запукат мазната чалга, казвам да спира па дори и 200 метра да е минал, плащам си и айде у друго такси :P
snaiperisto написа: А когато клиентите почнат да плащат по европейски стандарти тогава ше "поръчват музиката" (може би )
Клиентите ще почнат да си плащат като европейци когато услугите и отношението към тях е по европейски. А на дали сега в България не плащаме много повече от колкото в цивилизованите държави :x
Изображение

1.8d
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с

Мнение от 1.8d » 01 дек 2006, 19:38

MegatroniC написа: Дам точно така - навън има достатъчно други таксита, когато запукат мазната чалга, казвам да спира па дори и 200 метра да е минал, плащам си и айде у друго такси :P
Аз не съм такси,но винаги когато карам някой някъде винаги си пускам каквато музика аз искам.Винаги е добре да се съобразяваш с шофьора защото той кара :D Аз като чуя някоя музика която не ми харесва,а трябва да я слушам заради на някой кефа понякога ставам нервен,когато станеш нервен започваш да псуваш повече и да караш по-рисковано от което се повишава риска от катастрофа.Така че всеки който е пътник трябва да прави така че да осигури поне спокойствие на шофьора ако иска да стигне жив и здрав закъдето е тръгнал.Колкото до такситата,ти си се качил там да отидеш до някъде да си свършиш някоя работа,а не да слушаш музика :lol: :lol:
Аз имам приятели които са върли чалгаджии ама на онази най-циганската и мазната кръчмарска чалга и почти не слушат друга музика,а повечето таксита в града слушат радио Енерджи или Радио 1,това какво значи,че трябва да вървят пеш ли :?: :lol: :lol:
Изображение
.....Защо съм с ТУРБОДИЗЕЛ,когато няма да се заяждам....

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 01 дек 2006, 20:17

Аз също не карам такси, но карам служебна кола с която карам хора. Естествено че е редно шофьора да определи какво ще се слуша а и изобщо какво ще се прави в колата. Все пак и шофьора е длъжен обаче да се съобрази с изискванията на пътниците.
Аз лично когато има хора в колата карам по-бавно, по-внимателно и се стремя да осигуря комфорт на пътниците(доколкото може да се говори за комфорт в Нива), тъй като хората са ми поверили живота си и аз съм длъжен да ги закарам живи и здави до местоназначението.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 01 дек 2006, 20:42

Септември месец бях в София и се возих на такси.
До колкото си спомням нямаше музика, беше спокойно.
Снайперисто е диване :P "дървен шоп" имаше такъв изказ.
Той не кара а само прибира пари.
Само се прави тука нааа ... да вдига пушилката. Иначе е печен, гаранция няма си надуе музиката за 1000 лв. с най-мазния и гнусен кючек за да е комфортно на пътниците и следващия път пак него да дирят. :twisted: ... да го замерят с камъни ...
Май колата в която се возих беше от на Снайперисто аверите "ОК некви си" но нямаше никви такиви.

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 01 дек 2006, 21:49

Да хубава шега, ма нещо от майтап ше стане... затва *0029* *0030*
Изображение

Потребителски аватар
snaiperisto
потребител
потребител

Мнение от snaiperisto » 02 дек 2006, 03:23

Паци : Снайперисто е диване :P "дървен шоп" имаше такъв изказ.
Той не кара а само прибира пари.

Селски , те тука си прав..ха ха ха *00143*

Заключена

Върни се в “КАФЕНЕ”