Фокус 2008
Правила на форума
В този раздел има специални ПРАВИЛА, спазвайте ги, за да не се налага намеса на модераторите.
В този раздел има специални ПРАВИЛА, спазвайте ги, за да не се налага намеса на модераторите.
- valerko1
- потребител

- Регистриран: 09 авг 2006, 14:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600 cm3, 100 кс, 06.2008 г. фейслифт, АГУ
- Status: Извън линия
Фокус 2008
Темата поне засега не е за продажба, но да проуча пазара, ще имам след месец следната колица:
Фокус 2008 г. фейслифта, с газ, хечбек. Не ми се иска да го казвам, че ми е досадно от разни продавачи но просто е хакт...качваш се и караш няма хлоп няма троп. Тия дето викат че по софийските пътища правят всяка година предница аз от 2016 нямам правена предница. На предната фиеста която я карах 11 г чак последната година сменях носачи щото намерих евтини втора ръка.
Абсолютно никакви драми с абсолютно никакъв чарк. Карам си я ежедневно, но одъртя и ще я сменам. Предния капак сигурно ако го отворя ще излезе
На абсолютно реални 240 000 е, купувал съм я от човек дето я беше взел от ФотоМое през 2016-та, поддържал съм при мой човек, в неговия сервиз има данни за нея от 2020 г., просто оттогава му е софта. Оттогава съм навил 30000 км., демек по 5-5500 км годишно. Просто карането ми е в огромна част от годината от и до работата което е към 5 км. До морето е ходила 2 пъти само, това ми е най-дългия преход.
Климатроник двузонов, бачка, ангренаж съм сменял миналата година, акумулатор преди 2 г., кабели свещи също, гумите са всесезонни мисля в края на 2024 ги взимах и 4-те, алуминиеви джанти, съединител още като я взех след месец го смених. Предната броня е сменена че я разбих оригиналната в бордюр.
Кусурите...на една пешеходна леко се шибнах в един джип, че каката беше стряла да минат едни пешеходци и аз я подпрях и предния капак има лекинка огувка, на нея и счупих рамката на рег.номер, нищо друго, нито изкривено, нито счупено, това са пораженията.
На двата калника има язви от тръгнала ръжда, мисля, че гнило няма, отдолу не съм се завирал но мисля е добре. Общо взето по ламарините е като войнишко канче, кой къде мине и ме одере, на всичкото отгоре ходих за гъби по един черен обрасъл с драки път и я направих на гъз после мене жената ме направи на гъз.
Мисля да искам 1500 еврака, ако на някой му се вижда подозрително евтино мога да му я продам за повече.
Фокус 2008 г. фейслифта, с газ, хечбек. Не ми се иска да го казвам, че ми е досадно от разни продавачи но просто е хакт...качваш се и караш няма хлоп няма троп. Тия дето викат че по софийските пътища правят всяка година предница аз от 2016 нямам правена предница. На предната фиеста която я карах 11 г чак последната година сменях носачи щото намерих евтини втора ръка.
Абсолютно никакви драми с абсолютно никакъв чарк. Карам си я ежедневно, но одъртя и ще я сменам. Предния капак сигурно ако го отворя ще излезе
На абсолютно реални 240 000 е, купувал съм я от човек дето я беше взел от ФотоМое през 2016-та, поддържал съм при мой човек, в неговия сервиз има данни за нея от 2020 г., просто оттогава му е софта. Оттогава съм навил 30000 км., демек по 5-5500 км годишно. Просто карането ми е в огромна част от годината от и до работата което е към 5 км. До морето е ходила 2 пъти само, това ми е най-дългия преход.
Климатроник двузонов, бачка, ангренаж съм сменял миналата година, акумулатор преди 2 г., кабели свещи също, гумите са всесезонни мисля в края на 2024 ги взимах и 4-те, алуминиеви джанти, съединител още като я взех след месец го смених. Предната броня е сменена че я разбих оригиналната в бордюр.
Кусурите...на една пешеходна леко се шибнах в един джип, че каката беше стряла да минат едни пешеходци и аз я подпрях и предния капак има лекинка огувка, на нея и счупих рамката на рег.номер, нищо друго, нито изкривено, нито счупено, това са пораженията.
На двата калника има язви от тръгнала ръжда, мисля, че гнило няма, отдолу не съм се завирал но мисля е добре. Общо взето по ламарините е като войнишко канче, кой къде мине и ме одере, на всичкото отгоре ходих за гъби по един черен обрасъл с драки път и я направих на гъз после мене жената ме направи на гъз.
Мисля да искам 1500 еврака, ако на някой му се вижда подозрително евтино мога да му я продам за повече.
Няма лоша ракия и хубава лопата.
- ivchotr
- потребител

- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Re: Фокус 2008
Някоя снимка, ако сложиш, ще намериш повече фенове. Не стана ясно колко масло харчи от смяна до смяна и правил ли си някога реглаж на клапаните. На тази, струва ми се, май пак се регулират ръчно.
Знам всички вицове за Форд 
- valerko1
- потребител

Снимки имам много, но засега няма да я продавам, докато не взема друга, че не знам откъде се влиза в трамваите. Стоях един път на една спирка, минаха 4 трамвая без врати, то се оказа, че били от другата страна. Масло не харчи грам, миналата седмица са сменяни масло и всички филтри барабар с тоя на купето и газовия, утре съм на смяна жило ръчна и апарати. Това с реглажа на 20к дето фордманиака го препоръчваше да се прави заради газта, на моя майстор като му казах видимо го развеселих, не, не е правен никакъв реглаж, поради простата причини, че аз като работи нещо, не го закачам. От ден 1 до ден днешен си върви по един и същи начин. Колата съм я купил по памет на 160 000 категорично реални, до ден днешен съм навъртял 80 000 и малко, в момента е на 241 000 км пак категорично реални, па ако ще да ми вярва някой. Ако няма кой да даде 1500 еврака си я карам на село и ще си ходя за гъби и за риба с нея през уикендите.
- ivchotr
- потребител

Нямам намерение да правя реклама, ама Митко Фордманиака препоръчва на 20 - 25000 км да се проверяват хлабините на клапаните и ако се налага, да се регулират. Между другото, при други марки с двигатели с реглаж чрез пулове (в смисъл, че липсва автоматично регулиране на хлабините по какъвто и да било начин), самият производител препоръчва проверка и реглаж при необходимост след 30 - 40000 км пробег предимно на газ. И понеже у нас сложилите газови уредби забравят за обслужването им докато колата не угасне някъде в нищото, след известен пробег започват да се втвърдяват мембраните в изпарителите, да се затлачват отвори, да се задръстват филтри, което води до работа на двигателя с бедна горивна смес, което пък повишава температурата в цилиндрите и на фона на горенето на газта с по-висока температура по принцип, проверката на хлабините на клапаните след 20 - 25000 км пробег на газ си е съвсем уместна препоръка. Аз съм минал по този път и никой гаражен майстор, който се подсмихва на препоръките на автомобилен инженер, не може да ме убеди в обратното.
Между другото, от Форд препоръчват хлабините на клапаните на тези двигатели да се проверяват по принцип през 100 - 120000 км пробег на бензин и евентуално да се регулират при нужда, дори и да няма монтирана газова уредба.
Успех с продажбата!
Между другото, от Форд препоръчват хлабините на клапаните на тези двигатели да се проверяват по принцип през 100 - 120000 км пробег на бензин и евентуално да се регулират при нужда, дори и да няма монтирана газова уредба.
Успех с продажбата!
- valerko1
- потребител

Напълно съм съгласен с тебе колега, но аз със всичко съм така, зъб докато не ме заболи, компютъра ми докато работи, колата докато е безпроблемна, не предприемам нищо. 80к съм я карал без реглаж, само защото някой е казал че трябва да правя проверка/реглаж ми не съм устроен така. Щом работи, не барам. Знам че бъркам, знам, че е грешка, не е до пари, например на профилактични прегледи от работата са ми безплатни, еми не ходя, пак казвам грешка е, но като не ме боли нещо защо да ходя да ме изследват, просто няма начин да не ми намерят нещо и да се срина психически. Относно майстора, знам ли го, може и той да инженер, но му имам доверие понеже това е 3-ти форд дето поддържа, Фокуса 10г, Фиеста преди това 11 г и пак Фиеста нея не помня колко години. Все пак за 20-25 г е изградил в мене доверие.
- ivchotr
- потребител

Ти си знаеш. Аз просто споделям мнение. Защото излиза много по-евтино да се проверяват от време на време клапаните, отколкото да се ремонтира главата на двигателя или целият в по-лошия сценарий.