Сакето става биогориво
- kEFi
- потребител
- Мнения: 2863
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
- Местоположение: София
- Status: Извън линия
Сакето става биогориво
Сакето става биогориво
31 Май 2007, 08:00 / Speed Press
Японското правителство и университетът в Токио лансираха съвместен проект за производството на биогориво на основата на оризов алкохол.
Изцяло зависима от петрола, Япония търси начин да разреши този проблем. Правителството в страната и университетът в Токио лансираха съвместен проект за производството на биогориво на основата на оризов алкохол. Сакето, което се прави от същата култура, е най-известната японска напитка и има статута на божествена. Градусите на алкохола в него варират между 15 и 20. “Възнамеряваме да произведем 100% японски продукт”, заяви Яшуо Игараши, професор в Токийския университет. Местните производители на ориз са призовани да заделят за проекта ненужната си продукция, и най-вече повредената, и да я доставят в специално създаден за целта център за ферментация. От 1 кг ориз се получава около литър етанол. Продуктът вече се тества в модел Ford Focus. Предвидено е разработването да отнеме около три години, а след това да се реши дали оризовото биогориво ще влезе в масово производство. Това не е първият случай, когато алкохолна напитка дава идеи за екологията. В началото на май BBC разпространи новината, че компанията Fosters се е заела с разработването на “бирена батерия”.
31 Май 2007, 08:00 / Speed Press
Японското правителство и университетът в Токио лансираха съвместен проект за производството на биогориво на основата на оризов алкохол.
Изцяло зависима от петрола, Япония търси начин да разреши този проблем. Правителството в страната и университетът в Токио лансираха съвместен проект за производството на биогориво на основата на оризов алкохол. Сакето, което се прави от същата култура, е най-известната японска напитка и има статута на божествена. Градусите на алкохола в него варират между 15 и 20. “Възнамеряваме да произведем 100% японски продукт”, заяви Яшуо Игараши, професор в Токийския университет. Местните производители на ориз са призовани да заделят за проекта ненужната си продукция, и най-вече повредената, и да я доставят в специално създаден за целта център за ферментация. От 1 кг ориз се получава около литър етанол. Продуктът вече се тества в модел Ford Focus. Предвидено е разработването да отнеме около три години, а след това да се реши дали оризовото биогориво ще влезе в масово производство. Това не е първият случай, когато алкохолна напитка дава идеи за екологията. В началото на май BBC разпространи новината, че компанията Fosters се е заела с разработването на “бирена батерия”.
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта