Да или не! - газова уредба за форд фокус 2001 Zetec SE 1.6
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
- Status: Извън линия
Re: Да или не! - газова уредба за форд фокус 2001 Zetec SE 1.6
[quote="g.taskov"]При изгарянето бензина изгаря около 80- 85 процента остатъка излиза навън като минимално смазва и охлажда клапаните.Газта изгаря 100 процента и няма това свойство .
g.taskov, тази информация с изгарянето на бензина и газта в интернет ли я откри? Честно казано ми се струва странно. Ако изгарянето е непълно, тогава ламбдасондата няма ли да подаде информация и да се коригира състава на горивната смес? Иначе излиза,че 15-20% от бензина излиза неизгорял през ауспуха/ако го изчислим в литри-доста е!/-няма ли да последват детонации? Относно охлаждането-въздушнобензиновата смес влиза в цилиндрите точно толкова топла колкото газовъздушната-топлят се от едно и също място. А за смазването-нямам наблюдение за смазващите свойства на бензина. Моше ли да дадеш малко повече инфо за тази система Флаш лубе?
g.taskov, тази информация с изгарянето на бензина и газта в интернет ли я откри? Честно казано ми се струва странно. Ако изгарянето е непълно, тогава ламбдасондата няма ли да подаде информация и да се коригира състава на горивната смес? Иначе излиза,че 15-20% от бензина излиза неизгорял през ауспуха/ако го изчислим в литри-доста е!/-няма ли да последват детонации? Относно охлаждането-въздушнобензиновата смес влиза в цилиндрите точно толкова топла колкото газовъздушната-топлят се от едно и също място. А за смазването-нямам наблюдение за смазващите свойства на бензина. Моше ли да дадеш малко повече инфо за тази система Флаш лубе?
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
The seven не съм съгласен само с последното изречение.При газ с ламбда контрол корекцията въздух газ идва от ламбда сондата и се изпълнява от стъпковия мотор ,апри ГИ от компа на системата .Погледнато през екрана на диягностиката при ламбда контрол сместа е около 70% от оптималната , а при ГИ 80-85%. Вотговор на колегата слагаи газ , но сложи за по- сигурно и ситемата за смазване на клапанете.
-
- потребител
Peet това го четох в учебник по термодинамика на бензинови двигатели.Колко е КПД на бензинов мотор от там ще си извадиш извод.Ламбда сондата корегира но сместта постояно се изменяи затова са поставени ел. инжектори за да действат за микро секунди,а какво остава за карбуратор.Системата флаш лубе я има някъде в форума аз явзех от там и с повече информация я монтирах на моята кола.Това е дозатор в вид на пластмасова бутилка която монтираш някъде в отсега на мотора и на 10 сек. вкарва определено количество смазваща течност.Точната формула е патендна една австралииска фирма .Аз им претих писмо дали не е менте това нещо ,но хората ми изпратиха доказателства и действително е така.Инфо може да намериш и в нета ,доколкото разбрах почват такситата да обурудват с нея.
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
Както съм писал не съм специалистg.taskov написа:The seven не съм съгласен само с последното изречение.При газ с ламбда контрол корекцията въздух газ идва от ламбда сондата и се изпълнява от стъпковия мотор ,апри ГИ от компа на системата .Погледнато през екрана на диягностиката при ламбда контрол сместа е около 70% от оптималната , а при ГИ 80-85%. Вотговор на колегата слагаи газ , но сложи за по- сигурно и ситемата за смазване на клапанете.

Поздрави

-
- потребител
Двата компа работят паралелно и ифо се взима от МАФ и от ламбда сондата.Едното показва колко въдух влиза сравнява със сондата и прави корекция.
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:

Поздрави

-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Може и индиректно - ГИ следи импулсите от бензиновия компютър към инжекторите и по таблица решава за колко да отвори газовите инжектори - така на практика не му трябва да мери МАФ и ЛАМБДА.