Blabla от "Колко може да е цената на един Ескорт"
- Cougar
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2008, 09:34
- Модел на автомобила: Ford Probe GT '93 2.5 V6 EB9003AH, Ford Cougar '00 2.0 16V EB9950AH
- Status: Извън линия
Re: Колко може да е цената на един Ескорт
Колега аз имам конкретен пример, по който съдя.
Братовчед ми кара БМВ Е36 купе 320 ванос със 225/45/17 и виждам колко си пали гумите при старт (Goodyear Eagle F1), а понякога му тръгва толкова гъза, че просто намаля.
Не искам да се карам с никой, просто факти.
Колега какъв ти е бавареца ? И с какви коли си се дърпал ?
Братовчед ми кара БМВ Е36 купе 320 ванос със 225/45/17 и виждам колко си пали гумите при старт (Goodyear Eagle F1), а понякога му тръгва толкова гъза, че просто намаля.
Не искам да се карам с никой, просто факти.
Колега какъв ти е бавареца ? И с какви коли си се дърпал ?
Продавам си колата !
- isoiso
- потребител
- Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
Абе кола с предно и задно на едни коне ускорява до 100 за едно и също време, така че и двете си имат сцепление. Те хората като правят мислят >:D<: спора наистина е малко излишен. Задното си е мания аз много съм навит на ето тази 450 коньова машинка само остава да намеря едно куфарче с пари на пътя
http://zazz.bg/play:e3c57493" onclick="window.open(this.href);return false;"
http://zazz.bg/play:34d390fb" onclick="window.open(this.href);return false;" - звука на макс!

http://zazz.bg/play:e3c57493" onclick="window.open(this.href);return false;"
http://zazz.bg/play:34d390fb" onclick="window.open(this.href);return false;" - звука на макс!
- impresa
- потребител
- Регистриран: 04 юни 2006, 20:18
- Модел на автомобила: E46 330Ci 231hp / E92 335d 286 hp
Кугара с 9,6 ускорение до 100 и 1300 кила 131коня 16кл
Фокус със същия като твоя мотор 9,2 ускорение до 1150 кила 131 коня 16кл
Баба сиера 125 коня, " с морално остарял двувалов 8 клапанов двигател" ( му казваха някои
>:D<: ) и задно предаване
Резултата: сиерата с 3ма човека вътре, на светофата до мен Христо Стоилов ( ако случайно някой смята фактора шофьор, то тук поне няма съмнение в качествата му
) с Фокус 2.0 16в като твоя...
Та старицата със задно предаване и лошия старт познай какво направи на фокусника
Та Ицо викаше ма тя понавървява тая сиера
А и който я е карал, хер модератора mrdds, conan_1, mladen1984, друго освен " ибаах мааму, ма то върви", не чух . Павлин е с 1,8 115 коня двг, младен с 2,8 146 коня
Затова и изборът ми на кола е много сложен и и трудно бих се качил отново на кола с предно предаване.
А това дето ме плашиха за задното предаване зимата е пълна глупост. Веригите както съм си ги взел на сиерата, така и си стоят запе4атани в гаража. $ хубави зимни гуми във всякакви условия и дебелина на снега проблеми не съм имал!
Техниката на шофиране на кола със задно е доста различна и свикнеш ли , просто не мога да карам кола с предно отново
Баба сиера 125 коня, " с морално остарял двувалов 8 клапанов двигател" ( му казваха някои

Резултата: сиерата с 3ма човека вътре, на светофата до мен Христо Стоилов ( ако случайно някой смята фактора шофьор, то тук поне няма съмнение в качествата му

Та старицата със задно предаване и лошия старт познай какво направи на фокусника

Та Ицо викаше ма тя понавървява тая сиера

А и който я е карал, хер модератора mrdds, conan_1, mladen1984, друго освен " ибаах мааму, ма то върви", не чух . Павлин е с 1,8 115 коня двг, младен с 2,8 146 коня
Затова и изборът ми на кола е много сложен и и трудно бих се качил отново на кола с предно предаване.
А това дето ме плашиха за задното предаване зимата е пълна глупост. Веригите както съм си ги взел на сиерата, така и си стоят запе4атани в гаража. $ хубави зимни гуми във всякакви условия и дебелина на снега проблеми не съм имал!
Техниката на шофиране на кола със задно е доста различна и свикнеш ли , просто не мога да карам кола с предно отново

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Нещо се отплеснахте от темата и може да последва .....

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ха сефтеnikolovvd написа:Нещо се отплеснахте от темата и може да последва .....![]()

Вместо да ни се караш, дай компетентно мнение, нали доскоро караше задно.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- nikolovvd
- потребител
Ха, що за въпрос?
Винаги съм казвал, че по-голям кеф от задното нама. Дори в Събота си припомних как се излиза от нашата улица със стъклата напред.
Малко бях забравил що е това съединител, но бързо влязох в час. Друго си е да завъртиш двете задни гуми едновремено и да вървиш напреко на платното. В Неделя шурека изяви желание да се пробваме на летището на Видин. Е пробвахме се в компания с една Мазда МХ-5. Като резултата за тях бе плачевен. Оказа се, че Лансера с 1.8 двигател е по-бърз от 2 и 2.2 литровите мотори на Форда и Маздата. Иначе ми вземат старта, защото с тая CVT кутия и тракшън не мога да потегля с 3000 - 4000 оборота като тях. Обаче стигнели 6200 оборота ги държи докато не вдигна крака от газта и само ги гледам как с всяко превключване на по-висока предавка изостават с 2-3 метра.
За тези които предпочитат предното нека опитат да въртят гуми в завой с пясък. Само да имат едно на ум, че може да не вземат завоя.

Малко бях забравил що е това съединител, но бързо влязох в час. Друго си е да завъртиш двете задни гуми едновремено и да вървиш напреко на платното. В Неделя шурека изяви желание да се пробваме на летището на Видин. Е пробвахме се в компания с една Мазда МХ-5. Като резултата за тях бе плачевен. Оказа се, че Лансера с 1.8 двигател е по-бърз от 2 и 2.2 литровите мотори на Форда и Маздата. Иначе ми вземат старта, защото с тая CVT кутия и тракшън не мога да потегля с 3000 - 4000 оборота като тях. Обаче стигнели 6200 оборота ги държи докато не вдигна крака от газта и само ги гледам как с всяко превключване на по-висока предавка изостават с 2-3 метра.
За тези които предпочитат предното нека опитат да въртят гуми в завой с пясък. Само да имат едно на ум, че може да не вземат завоя.
- isoiso
- потребител
Колега събуди любопитството ми, да не си с безстепенна кутия като мултитроник на Ауди нещо?
- nikolovvd
- потребител
Да! Ето за това става въпрос:
http://vbox7.com/play:121f7177" onclick="window.open(this.href);return false;
http://vbox7.com/play:121f7177" onclick="window.open(this.href);return false;
- isoiso
- потребител
Егати якото нещо ще има да чакат да ти свърши 1-вата
какви са ти впечатленията - плюсове минуси? И колко струва тая екстра?

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
isoiso написа:Егати якото нещо ще има да чакат да ти свърши 1-ватакакви са ти впечатленията - плюсове минуси? И колко струва тая екстра?

- isoiso
- потребител

- Cougar
- потребител
- Модел на автомобила: Ford Probe GT '93 2.5 V6 EB9003AH, Ford Cougar '00 2.0 16V EB9950AH
Колега, моля те не ми говори кой с какво и как станало.impresa написа:Кугара с 9,6 ускорение до 100 и 1300 кила 131коня 16кл
Баба сиера 125 коня, " с морално остарял двувалов 8 клапанов двигател" ( му казваха някои>:D<: ) и задно предаване
Резултата: сиерата с 3ма човека вътре, на светофата до мен Христо Стоилов ( ако случайно някой смята фактора шофьор, то тук поне няма съмнение в качествата му![]()
) с Фокус 2.0 16в като твоя...
Та старицата със задно предаване и лошия старт познай какво направи на фокусника![]()
Та Ицо викаше ма тя понавървява тая сиера![]()
![]()
Намери ми я тая 125 к.с. сиерра и ела да ме накажеш, или e36 3ка купе или не до 150 к.с. включително.
нямам намерение да започвам скандали, просто не съм каталожен или форумен състезател, да се дракам и да си чеша пръстите. като си толкова обеден идваш и се пускаме и точка
Продавам си колата !
- impresa
- потребител
Sierrata за жалост и се случи случка преди 5 месеца
. А Христо Стоилов е бивш рали състезател и ти казвам какво се случва с по-бързата от кугара кола
. Колеги има много със сиери двувалки, но не съм сигурен, че са в топ състоянието, в което беше моята
Пробвай се с тях!

- Cougar
- потребител
Колега, не се обиждай, но преди да го кажеш помисли ли ? Говорим за кола, която вероятно е колкото моята или по-тежка, с по-малък въртящ момент, по-малко к.с. и задно предаване...Нали знаеш, че в момента в които се прочита твоя пост предизвиква смях
Не се обиждай, но намери такава сиера, ако щеш и пилот от формула 1 да я кара, и ти слагам на капака 50 лева, с 1 кола преднина!

Не се обиждай, но намери такава сиера, ако щеш и пилот от формула 1 да я кара, и ти слагам на капака 50 лева, с 1 кола преднина!
Продавам си колата !
- impresa
- потребител
азCougar написа:Колега, не се обиждай, но преди да го кажеш помисли ли ? Говорим за кола, която вероятно е колкото моята или по-тежка, с по-малък въртящ момент, по-малко к.с. и задно предаване...Нали знаеш, че в момента в които се прочита твоя пост предизвиква смях![]()
А понеже говориш наизуст и не четеш, баба ти сиерата с по-висок въртящ момент и 150 кила по-лека от кугара ти!
Тази случака не си я измислям, а се случва в присъствието не 3ма човека от форума, които с в моята кола. >:D<:
Говориш врели некипели и се изказваш неподготвен за техническата част, нищо против машината ти, но просто този, който се излага в момента, си ти !

- naftova pechka
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2007, 11:10
- Модел на автомобила: FIESTA II 86г., 1600 D, 54 h.p.
Renault Kangoo 1870 D, 65 h.p. - Местоположение: София
абе що не се съберет някъде по средата, към казанлък и да си ги премерите, за да се успокоите малко. Само внимавайте с тия скорости да не се размажете някъде и спора да остане открит. Какво като ти е по-бърза колата бе джанъм???? нали я ползваш да стигнеш от точка А до точка Б - никой не ти плаща за това, не сте състезатели.
относно предно и задно предаване разликата както казва наско е главно на сняг - с предното контролираш колата по-бързо, но пък със задното е по-забавно.
относно предно и задно предаване разликата както казва наско е главно на сняг - с предното контролираш колата по-бързо, но пък със задното е по-забавно.
4.2 L/100 km. - извън; 6.00 L/100 km - sofia - fiesta
- Cougar
- потребител
Sierra
Max power: 126.70 PS (93 kW or 125 HP) at 5600 Rev. per min.
Max torque: 174.00
Cougar
Мощность 131 л.с.
При оборотах 5600
Крутящий момент 178н*м
май неподготвения си ти
Cougar-а също е двувалка, и е 16 клапана
Max torque: 174.00
Cougar
Мощность 131 л.с.
При оборотах 5600
Крутящий момент 178н*м
май неподготвения си ти
Cougar-а също е двувалка, и е 16 клапана
Продавам си колата !
- isoiso
- потребител
Според тоя сайт даже 120 коньовата баба ускорява по-бързо до 100
Според мен ще вървят на едно с леко предимство за бабата.
http://www.ultimatespecs.com/index.php? ... ,7304&do=1" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.ultimatespecs.com/index.php? ... ,7304&do=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- Cougar
- потребител
Понеже знам какви коли и с колко съм наказал, знам как вървят тези баби а и по-мощни от тях също със задно, повече няма да споря.
Които има такава и иска да се дръпнем - идва, правим 2 от 3, като залога е 20-50 лева. Напълно сериозен съм.
Аз съм до тук. Нямам чипове и т.н. изгъзици.
То и Нисан Примера 2.0 вървеше с почти секунда по-бързо от мен до 100 км/h, ама след ластика
, които му направих пича се отказа да се дърпа с мен
Които има такава и иска да се дръпнем - идва, правим 2 от 3, като залога е 20-50 лева. Напълно сериозен съм.
Аз съм до тук. Нямам чипове и т.н. изгъзици.
То и Нисан Примера 2.0 вървеше с почти секунда по-бързо от мен до 100 км/h, ама след ластика
, които му направих пича се отказа да се дърпа с мен
Продавам си колата !
- impresa
- потребител
Cougar написа:Sierra
Max torque: Maximum torque 178.0 Nm (128 ft·lb) (17.7 kgm)
@ 2500 rpm
Kerb weight 1128 kg
0-60 mph 9.10 s
0-100 km/h 9.9 s
Cougar
Мощность 131 л.с. Maximum power
(ISO) 131.8 PS (130.0 bhp) (96.9 kW)
@ 5600 rpm
При оборотах 5600
Крутящий момент 178н*м Maximum torque
(ISO) 176.0 Nm (130 ft·lb) (17.9 kgm)
@ 4000 rpm
Kerb weight 1291 kg
0-60 mph 9.60 s
0-100 km/h 10.30 s
Така поправена информацията е точна

Разликата във въртящият момент е само 2 нютон метра, но забележи при колко оборота идва при баба ти сиера, и при колко на кугара.
Разликата в килограмите се оказа още по-голяма, като тези килограми дори са за сиера джия

След това има още един момент - предавателното число на дифа

п.п Ех как нямам една такава старица под ръка да ти вземе 50те лева
п.п 2 Дано някой колега ти покаже малко ford old school power

п.п 3 Този архаичният мотор се вгражда до 2000година във форд галакси, форд скорпио и ескорт рс2000 с 8 и 16 клапанова глава

п.п 4 Нищо против теб и машината ти, просто си обичах много сиерката, а тя много обичаше да наказва такива като теб устати