Шум след смяна на дискове и накладки!
- Vacuum
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2007, 13:41
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TDI
- Контакти:
- Status: Извън линия
Шум след смяна на дискове и накладки!
Днес закарах колата на сервиз, за да видят дисковете, понеже спираше много рязко (дори и при съвсем леко натискане на педала), и ми се тресеше волана. Оказа се че предните дискове от вътрешната страна са около 1-2мм, и бяха започнали да се трошат и да се напластяват. Смених дискове, накладки и тампони на носачите, но забелязвам странен шум (бучене) по време на движвние. Това нормално ли е?
- Vacuum
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2007, 13:41
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TDI
- Контакти:
- Status: Извън линия
Ами аз доколкото ги видях, те са два цели диска с нящо като ламели м/у тях. Вътрешният диск беше МНОГО по-износен. Както и да е.
Те и от сервиза ме предопредиха че от начало няма да спира много добре, и да не натискам рязко че чак да сработва АБС-а.
А да попитам нещо което е е много свързано със спирачките, ама да не пускам нова тема. Тия пластмасовите кори-подкалници, колко струват и лесно ли се сменят. Понатрошили са се, а задната броня май се държи за тях.
ЕДИТ: За тези кори говоря:

Те и от сервиза ме предопредиха че от начало няма да спира много добре, и да не натискам рязко че чак да сработва АБС-а.
А да попитам нещо което е е много свързано със спирачките, ама да не пускам нова тема. Тия пластмасовите кори-подкалници, колко струват и лесно ли се сменят. Понатрошили са се, а задната броня май се държи за тях.
ЕДИТ: За тези кори говоря: