Не съм сигурен дали темата е за тук но все пак...

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
b2d
потребител
потребител
Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
Status: Извън линия

Не съм сигурен дали темата е за тук но все пак...

Мнение от b2d » 02 ное 2007, 00:16

Ако не е да се премести :) Да попитам на Мондео като му светне лампата тази на комп-а дето е заедно с вратите, ключета и др. датчици, колко км. може да се мине и като светне веднъж това означава, че колата е в резерва или? Когато светне постоянно колко км. би трябвало да се минат :?:

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)

Мнение от demiro » 02 ное 2007, 10:19

Даа,викам си от заглавието нищо не разбрах,ще отворя темата да видя.И о ужас,какво да видя същата ситуация.За коя ламБа питаш бе човек,че нищо не разбрах?И ако обичаш си оправи после и заглавието! :lol:
Изображение

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 02 ное 2007, 10:58

demiro написа:........... ламБа ..............
Думата лампа не произлиза от "ламбда" или "ламбада"! :wink:
*00118*
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
b2d
потребител
потребител

Мнение от b2d » 02 ное 2007, 12:45

Ехеее това е форума на ФОРД все пак, чак пък толкоз да не разбирате... За бензиновата колонка, която светва когато горивото ти намалява (свети в оранжаво) сега по ясно ли е или не :?: Въпросът е ясен! А именно когато светне лампата 1-път съм влязъл в режин на резерва или :?: И когато светне постоянно значи привършва... ?
А въпроса е колко км. се минават при двата сигнала (еднократно светнала лампа и постоянно светеща такава) :P

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Re: Не съм сигурен дали темата е за тук но все пак...

Мнение от madboy » 02 ное 2007, 12:55

b2d написа:Ако не е да се премести :) Да попитам на Мондео като му светне лампата тази на комп-а дето е заедно с вратите, ключета и др. датчици, колко км. може да се мине и като светне веднъж това означава, че колата е в резерва или? Когато светне постоянно колко км. би трябвало да се минат :?:
Е от това как да се разбере, че питаш за лампата на бензина?

Присветването означава, че бензина ти е намалял до толкова, че при разклащане бензина в резервоара се измества и поплавъка пропада. Това означава, че въобще няма как да разбереш с приблизителна точност колко гориво остава в резервоара- зависи от разклащането и дали караш по път с наклон нагоре или надолу. Трябва да следиш лампата, когато караш равномерно по път без наклон, тогава ще е горе-долу точно. :idea:
Сега остава и някой да каже при колко литра почва да свети лампата непрекъснато.
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)

Мнение от demiro » 02 ное 2007, 13:54

Ся Лудото Момче,за кво мислиш съм сложил горе главно Б,а!?Точно така за бъзик.Наш ква ламбада ще ти дам,ако дода с бухалката :lol:
А относно лампата-При така зададен въпрос "...тази на комп-а дето е заедно с вратите, ключета и др. датчици, ...."
Първо лампата за резервата на Моню,не е на този дисплей,а на този над кормилната колона.Тъй че де да знам какво имате в предвид.
Второ,вече се разбра за какво питаш,така че: Лампата светва на различни Монита различно.При мен светва на около 7-8 литра преди да свърши горивото.За колко километра ще ти стигне,сметни си сам.
b2d написа:Ехеее това е форума на ФОРД все пак, чак пък толкоз да не разбирате...
Тъй ли,аз пък помислих да не е форума на отнесените от вихъра при писане на мнения и най-вече на заглавията към тях :P
Изображение

Edinuser
Потребител
Потребител
Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.

Мнение от Edinuser » 02 ное 2007, 21:06

При мен светва на около 10-11 литра бензин в резервоара.
колко можеш да минеш с тях ... зависи от много неща.

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 03 ное 2007, 11:06

...резервата неофициално (а може и офисиално, незнам) за всички леки автомобили трябва да гарантира минимум 80км пробег. Колко са се подсигурили отделните производители....те си знаят точността на уредите, така че предполагам могат да се минат и повече. Аз съм стигал до 110км пробег, но не ми се е рискувало повече...

Потребителски аватар
b2d
потребител
потребител

Мнение от b2d » 03 ное 2007, 13:50

Това става въпрос за лампата над кормилна у-ба която свети в червено ли че светка при 7-10л. или за тази с бенз.колонка която свети в оранж

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 04 ное 2007, 20:13

b2d написа:Това става въпрос за лампата над кормилна у-ба която свети в червено ли че светка при 7-10л. или за тази с бенз.колонка която свети в оранж
Оранжевата. Предупредителните индикации са в оранжево. В червено... по-добре да не свети!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”