Проблем със запалителните свещи на Мондео
- Sticky
- потребител
- Регистриран: 10 ное 2007, 16:50
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 DOHC 16V
- Status: Извън линия
Проблем със запалителните свещи на Мондео
Колеги вчера се сблъсках с един проблем който никак не ми хареса на мойто Мондео 1.6 16V mk1 та ...като я карам колата под 3000 оборота и "фърфори" в смисъл издава един по специфичен звук ..надявам се ме разбирате какво искам да кажа отворих капака и видях че на 1-вия цилиндър свещта е черна като катран и първото което ми дойде на ума е да проверя дали проблема идва от свещите и смених местата на 1-ва и 4-та свещ ..добре ама днес минах 400км (ходене до Бургас и обратно) като се прибрах отворих пак капака и видях че тая свещ която беше черна е чисто бяла, а пък тази която я сложих на 1-ви цилиндър пак е черна ..до тук кофти явно не е от свещите, вариантите остават няколко клапани ..или цилиндър
вие как мислите 

- traqn_savov
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 20:23
- Модел на автомобила: citroen xsara 1.4i 99 silverlight
а кабел, пробвай с кабела..
Форум на българските неспециалисти.
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
И не на последно място,може да ти изпуска гарнитурата на капака на клапаните точно на този цилиндър.Както знаеш поради специфичното разположение на свещите при Зетек,това е често срещан проблем.Провери дали няма масло около свеща,от там може бързо да свършва курса всяка свещ,която поставиш на първи цилиндър.