ABS на Форд Фокус

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
lubo_radi
потребител
потребител
Регистриран: 02 яну 2008, 16:35
Модел на автомобила: Форд Фокус 1,8 TDDi, 2000 г
Status: Извън линия

ABS на Форд Фокус

Мнение от lubo_radi » 02 яну 2008, 16:52

Здравейте,

Светна ми лампата на таблото за ABS. Ходих на диагностика и се оказа, че проблема е в модула и струва около 1000 лв, т.е. смяната му.
Някой имал ли е подобен проблем и няма ли алтернативно разрешение, поне не толкова скъпо.
Фокуса е 1,8 TDDi 2000 г

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 02 яну 2008, 17:15

не съм сигурен в това, което говоря,но диагностиката ще покаже,че АБС-а не работи,но причината мисля,че няма да може да я покаже,за да стигнете до решение,че проблема е в модула.
ПО скоро ми прилича на измама(на откачен кабел някъде по датчиците на колелата,който ще го закачат и ше ти продадат модул за ХХХ пари).
Къде си правил тази диагностика?
В мото пфое ли?
По добре иди на още някой сервиз да ти направят диагностика,преди да си дадеш парите.
Ако наистина има начин да се докаже,че модула е проблема,то тогава търси в мобиле.бг има обяви на авто морги,които доставят части по поръчка.

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 09 яну 2008, 14:36

Този "модул" или по-точно - модулатор на налягането за ABS - нов струва около 5000 лв в МП. Тази цена е доста абсурдна, но е факт. В ebay вървят между 50-200 евро. Ако се стигне до смяна провери номера му и си го търси втора ръка, а смяната не е толкова трудна, че да струва 600 лева.
Все пак по-вероятен е проблем с датчиците - лош контакт, прецакан датчик - почни от там както те съветва и mrdds.
Изображение

Изображение

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”