изгоря ми лампата в купето - мондео

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Aicken
потребител
потребител
Регистриран: 17 авг 2007, 12:54
Модел на автомобила: Mondeo Mk1 1.6 16V
Status: Извън линия

изгоря ми лампата в купето - мондео

Мнение от Aicken » 21 фев 2008, 21:54

Значи тая вечер като отворих вратата и крушката на лампата която е в купето изгоря , но не виждам как мога да я демонтирам и да я сменя... някои ако е сменявал нека ми обесни начина... и още като щракнах да я включа за да видя наистина дали е изгоряла при включване часовника в колата дето е както си светеше и се размаза и числата изчезнаха...... :cry: :shock: какво е това някакво късо съединение ли.... моля обеснете..
mrdds написа:Мисля,че за този датчик става въпрос...според мен това е датчика за управление на колата

Потребителски аватар
didon80
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238

Мнение от didon80 » 21 фев 2008, 22:11

Кофти съвпадение - едва ли, може би някъде е станало късо, а може и да имаш нарушени контакти и да не стига ток до консуматорите, предполагам знаеш че това е едно от слабите места на фордовете....... :idea:

Edinuser
Потребител
Потребител
Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.

Мнение от Edinuser » 21 фев 2008, 22:11

Ами на късо мирише ама първо си виж бушона за лампата и часовника.
Смениго и ако изгори пак ... ще дириш късото най-вероятно е ключа и може дори лампата да е здрава.
И уточни коя точно лампа - че при мен в купето са няколко + тези които светят в краката и светват като отвориш вратата.

Aicken
потребител
потребител

Мнение от Aicken » 21 фев 2008, 23:04

моята лампа е само една , преди люка , горе , тя винаги до сега си е светила , аз незнам бушоните кои за какво е , кокоф имаше един потребител ги беше показал аз си ги принтирах ама сега ги тарся и ги няма , ако можете да кажете кои бушон да гледам дали е здрав , и все пак ако може да ми кажете как да разглобя лампата , няма болтове нещо :? защото какво късо ще стане без да пипам нищо , сигурно е крушката, ама колко му е да е късо..... та чакам помощ : кои бушон да гледам , и как да го разглобя , таблото с бушоните знам каде се намира , поне това знам.
mrdds написа:Мисля,че за този датчик става въпрос...според мен това е датчика за управление на колата

Потребителски аватар
Maikal
потребител
потребител
Регистриран: 12 май 2007, 16:36
Модел на автомобила:  
Ford Focus 1.0 EcoBoost 125hp 2015 ;)
Ford Focus 1.6 TDCi 90hp 2008 ;)
Ford Mondeo 2.0 TDCi 115hp 2004
Ford Mondeo 1.6 16V Zetec 90hp 2000
Контакти:

Мнение от Maikal » 21 фев 2008, 23:41

За ел. таблата ето една топла топла тема :)
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 947#132947

Aicken
потребител
потребител

Мнение от Aicken » 22 фев 2008, 11:55

Maikal написа:За ел. таблата ето една топла топла тема :)
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 947#132947

еи мерси много , сутринта стана нещо много странно обаче..... вчера колко пати отварях затварях вратата , пусках крушката от копчето не светна , но сутринта като тръгнах на някаде още при влизането в колата си светна само и часовника работеше отлично.... :shock: :x еи така без причина , дори не сам я карал за да се размести някои кабел.,... тая кола почна да ме изумява :? значи имам някаде кабел които е оголен и ми прави късо ? проверих всички бушони здрави са , а и забелязах от няколко дена че ме лови ток като затварям вратата , НИКАКВИ жици не сам пипал до сега , НЯМА оголени жици да се виждат , единствената жица която се допира до метална част на колата е антената за радиото по точно неината букса , по неи протича ли ток ? иначе проверих захранващите букси за радиото запалката часовника.. разглобих част от таплото та да гледам и няма никаде оголено , кажете ми каде да тарся за такава жица и каква е тя че да ми бие ток в вратата :? всъщност то има толко много жици че едва ли ще я намеря ама ако се сещате кажете , какво наи често се къса и т.н. ......

Edinuser
Потребител
Потребител
Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.

Мнение от Edinuser » 22 фев 2008, 12:03

От колата ток не може да бие освен някакво статично електричество - ако бие все пак от някъде то не е причината в колата, там единственото напрежение което може да усетиш е на свещите и бобината.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”