Преразход на масло, Fiesta 1.1iC
-
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2008, 15:44
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1i, 1991
- Status: Извън линия
Преразход на масло, Fiesta 1.1iC
Здравейте!
Проблемът е: гори (гори, а не тече – проверено е) около 1 литър масло на 500 км, колата е Fiesta 1.1i, 1991г. Преди два месеца са сменени гарнитура на капак на главата и гумички на клапаните. Пробег – според продавача е около 130 000км.
Въпросът е: Смяна на сегментите ли е единсвеният изход, или може да е нещо по-евтино, за което не съм се сетил?
Уточнение – клапаните тракат толкова много, че често ме питат да не би да е дизел, но пък технически грамотен човек ме е успокоил, че това е нормално, двигателя е стар и т.н.
Благодаря предварително!
Проблемът е: гори (гори, а не тече – проверено е) около 1 литър масло на 500 км, колата е Fiesta 1.1i, 1991г. Преди два месеца са сменени гарнитура на капак на главата и гумички на клапаните. Пробег – според продавача е около 130 000км.
Въпросът е: Смяна на сегментите ли е единсвеният изход, или може да е нещо по-евтино, за което не съм се сетил?
Уточнение – клапаните тракат толкова много, че често ме питат да не би да е дизел, но пък технически грамотен човек ме е успокоил, че това е нормално, двигателя е стар и т.н.
Благодаря предварително!
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: Преразход на масло, Fiesta 1.1iC
Можеш да отложиш ремонта ама е по-добре да я ремонтираш.
Заради един пишман майстор сипвах РЕСУРС на бившия ми Форд Ескорт.
Една доза му сипах която я дават за профилактика дори и да нямаш проблем.
Усети се
Дават му на това до 3 дози за критична ситуация.
Една бомбичка струваше към 8 лв.
Опитай ако искаш:) Почни от 1 доза. Там от където го взеимаш би трябвало да са грамотни да ти кажат как се сипва. Сипва се на прясно току що сменено масло.
На Събора миналата година го обсъдихме това и ми споделиха, че са оправили дизел от тотално критична ситуация да пали при -20 без да се оплаква. Не минал много километри двигателя и биелните лагери не издържали.
При мен не е имало проблем. Имаше глупак който ми го похвалиха за майстор
Казваш, че са ти сменени гумичките ? Е те точно при смяна на гумички се беше омазал оня тъпак.
А ако си мислиш, че клапаните ти тракат трябва да чуеш на petkoff_pl
Стрес получих като ги чух.
Кара и ни го бърка, но не е норамално да тракат така. Износен ти е разпределителния вал!
Вероятно колегите сега ще се намесят и ще ти кажат да се откажеш от тази идея за реметализираща добавка.
Обаче ако все пак се спреш на тази идея и докопаш тоя РЕСУРС, само да ти кажа че е една много гъста смрад и си подготви масълце да разредиш това което ще остане в тубичката за да го уползатвориш.
Пише разбийте! А се разбих да го разбивам и пак не изтече всичкото.
За други добавки нищо незнам.
Добре че беше тоя oлигофрен та и с това да се сблъскам
Заради един пишман майстор сипвах РЕСУРС на бившия ми Форд Ескорт.
Една доза му сипах която я дават за профилактика дори и да нямаш проблем.
Усети се

Дават му на това до 3 дози за критична ситуация.
Една бомбичка струваше към 8 лв.
Опитай ако искаш:) Почни от 1 доза. Там от където го взеимаш би трябвало да са грамотни да ти кажат как се сипва. Сипва се на прясно току що сменено масло.
На Събора миналата година го обсъдихме това и ми споделиха, че са оправили дизел от тотално критична ситуация да пали при -20 без да се оплаква. Не минал много километри двигателя и биелните лагери не издържали.
При мен не е имало проблем. Имаше глупак който ми го похвалиха за майстор

Казваш, че са ти сменени гумичките ? Е те точно при смяна на гумички се беше омазал оня тъпак.
А ако си мислиш, че клапаните ти тракат трябва да чуеш на petkoff_pl

Кара и ни го бърка, но не е норамално да тракат така. Износен ти е разпределителния вал!
Вероятно колегите сега ще се намесят и ще ти кажат да се откажеш от тази идея за реметализираща добавка.
Обаче ако все пак се спреш на тази идея и докопаш тоя РЕСУРС, само да ти кажа че е една много гъста смрад и си подготви масълце да разредиш това което ще остане в тубичката за да го уползатвориш.
Пише разбийте! А се разбих да го разбивам и пак не изтече всичкото.
За други добавки нищо незнам.
Добре че беше тоя oлигофрен та и с това да се сблъскам

-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Редно е най-напред да измериш компресията и да установиш откъде губиш масло. Има тонове изписано из форума.
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
petkoff_pl е с резонатори на изходящите колектори и за това се чува така.
Друга добавка е тая: http://forsanbg.com/prices.php" onclick="window.open(this.href);return false; Бях сипал една доза, но после нещо се разсеях, а трябваше още една. Мисля, че имаше някакъв минимален ефект- двигателя май позатихна леко, за маслото не мога да кажа нищо, защото ми църцори през о-пръстена на маслената помпа в движение и не мога да разбера колко гори, колко фърля от там. Скоро ще сменям маслото и мисля да го ползвам пак това, но тоя път както си трябва.
Малко ще се отклоня, но сега докато се ровех, вижте на какво словоизлияние попаднах:
Линк за Ресурс- http://www.smazka.ru/production/product ... etals.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Друга добавка Римет- http://www.rimet-bg.hit.bg/products.htm" onclick="window.open(this.href);return false; За нея нищо не знам.
И тук има малко дрън-дрън: http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 223f497946" onclick="window.open(this.href);return false;
Друга добавка е тая: http://forsanbg.com/prices.php" onclick="window.open(this.href);return false; Бях сипал една доза, но после нещо се разсеях, а трябваше още една. Мисля, че имаше някакъв минимален ефект- двигателя май позатихна леко, за маслото не мога да кажа нищо, защото ми църцори през о-пръстена на маслената помпа в движение и не мога да разбера колко гори, колко фърля от там. Скоро ще сменям маслото и мисля да го ползвам пак това, но тоя път както си трябва.
Малко ще се отклоня, но сега докато се ровех, вижте на какво словоизлияние попаднах:
Сега вече са ми ясни някой странности на един колега от мЕнте Комплект, който пише тук от време, на време разни несвързани неща.Не пийте добавките!
Това е наш приоритет!
Използвайте ги по предназначение!
Линк за Ресурс- http://www.smazka.ru/production/product ... etals.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Друга добавка Римет- http://www.rimet-bg.hit.bg/products.htm" onclick="window.open(this.href);return false; За нея нищо не знам.
И тук има малко дрън-дрън: http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 223f497946" onclick="window.open(this.href);return false;

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Имах една подобна 1,1 89 г. гореше масло, сменях вложки никакъв резултат, със 300 зора я продадох. За твоята литър на 500 км. е прекалено много.Та дори и да смениш сегменти няма гаранция да не гори масло, причина е неравномерното износване на цилиндрите, получава се елипса и познай какво става.
А това, че тракат клапани като дизел също не е нормално.
Общо взето според продавача ако е около 130 000км. то определено не е вярно, дано не си я купил скъпо, защото е вечно твоя.
А това, че тракат клапани като дизел също не е нормално.
Общо взето според продавача ако е около 130 000км. то определено не е вярно, дано не си я купил скъпо, защото е вечно твоя.
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Гедайте да не предозирате тез добавки, че ще се увеличи прекалено диаметътра на буталата и шийките на вала, та трябва да се престъргват после.
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
-
- потребител
Благодаря на всички за полезната информация!
Относно добавките, пробвах и с тях – сложихме някаква си „STOP” 0,5 литра за 6 лева, която един приятел ми беше препоръчал. Ефект имаше, но краткотраен, след първите 10 минути работа на празен ход оборотите осезаемо паднаха, с тях и тракането на клапаните позаглъхна, а човека, който ми препоръча тази добавка каза „Оо, ще видиш след ден-два как ще върви!”. Да да, ама не – разхода на масло и мощността си останаха същите
. Явно основния ремонт няма да ми се размине, имам само едно запитване във връзка с неравномерното износване на цилиндрите - едно време някои от старите руски машини се „лекуваха” със смяна на комплекта водни ризи/бутала. Може ли някой да ми каже дали това важи и за 1.1i моторите на Ford, или да си търся друг двигател? 
Относно добавките, пробвах и с тях – сложихме някаква си „STOP” 0,5 литра за 6 лева, която един приятел ми беше препоръчал. Ефект имаше, но краткотраен, след първите 10 минути работа на празен ход оборотите осезаемо паднаха, с тях и тракането на клапаните позаглъхна, а човека, който ми препоръча тази добавка каза „Оо, ще видиш след ден-два как ще върви!”. Да да, ама не – разхода на масло и мощността си останаха същите

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Същото стана и при мен с Ескорта като сложих РЕСУРСа
С времето обаче си се запази повишеното КПД или поне с такова усещане останах.
Разход на масло си имаше.
Проблема бе, че некадърника е негрАмотЕн и ма напрай на парцал че Форд тва Форд онова ...
Гумичките които беше поставил бяха изкочили и напрактика карах без гумички.
Оправи си глупостите като иска и още пари. Повече там не съм стъпвал!!!
cocoff го каза а и аз 1-вия пост го намекнах.
Трябва да се диагностицира за да се разбере какъв е проблема и какво е за ремонт.
Но какво и да си с говорим частичен ремонт няма да стане добре.
Е и разпределителния ти вал е заминал ...
Ако мислиш да си я караш си намери кадърен човек който не са му ръцете в гъза и глава там и марката му е виновна и вложи пари си направи двигателя. Друг да вземеш вероятно и той е в това състояние.
Виж на снимките от Плевенските срещи една нарисувана Фиеста 1.0сс.
Човека си е ремонтирал двигателя и сега е ПЕРФЕКТЕН, не се чува а и разход към МАХ 6/100 му дава
- ма не масло
С времето обаче си се запази повишеното КПД или поне с такова усещане останах.
Разход на масло си имаше.
Проблема бе, че некадърника е негрАмотЕн и ма напрай на парцал че Форд тва Форд онова ...
Гумичките които беше поставил бяха изкочили и напрактика карах без гумички.
Оправи си глупостите като иска и още пари. Повече там не съм стъпвал!!!
cocoff го каза а и аз 1-вия пост го намекнах.
Трябва да се диагностицира за да се разбере какъв е проблема и какво е за ремонт.
Но какво и да си с говорим частичен ремонт няма да стане добре.
Е и разпределителния ти вал е заминал ...
Ако мислиш да си я караш си намери кадърен човек който не са му ръцете в гъза и глава там и марката му е виновна и вложи пари си направи двигателя. Друг да вземеш вероятно и той е в това състояние.
Виж на снимките от Плевенските срещи една нарисувана Фиеста 1.0сс.
Човека си е ремонтирал двигателя и сега е ПЕРФЕКТЕН, не се чува а и разход към МАХ 6/100 му дава

- traqn_savov
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 20:23
- Модел на автомобила: citroen xsara 1.4i 99 silverlight
имаш болешка, а лекарството ти е ремонт.. Смяна на сигменти и вложки..
Форум на българските неспециалисти.
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?
-
- потребител
Благодаря на всички за отзивчивостта!
Планът е ясен – забравяме за добавките, и правим основен ремонт. Някой, който е правил подобна операция би ли могъл да ми каже горе/долу колко пари да си приготвя?
Планът е ясен – забравяме за добавките, и правим основен ремонт. Някой, който е правил подобна операция би ли могъл да ми каже горе/долу колко пари да си приготвя?