проблем с мап сензора
-
- потребител
- Регистриран: 27 дек 2007, 19:05
- Модел на автомобила: Ford Eskort
- Status: Извън линия
проблем с мап сензора
здравейте фенове.имам следния проблем с този простовут мап сензор.бях на елкон и ми казаха че не ми работи мап сензора.попитах майстора какво означава това и той ми отговори че той играе ролята на аванс на делкото.демек давами предварение и закаснение.колата ми е форд ескорт,със електроника ми е запалването.може ли някой да ми каже как мога да го поправя или да си купя друго но за сйжаление ми е изтрит номера на този модул.ето прикачвам и снимка.изглежда снимката ми е с по голямо кв и затова немога да прикача
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: проблем с мап сензора
Някой хора наричат вентилатора "парно"!!!
Дано някой се ориентира по твоето описание, че ескорта ти е с електроника, че и да е е имал подобен проблем за да ти помогне.
Дано някой се ориентира по твоето описание, че ескорта ти е с електроника, че и да е е имал подобен проблем за да ти помогне.
- schrack
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
- Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16
Абе колега сигурен ли си че не търсиш под вола теле
То с тез майстори
как им беше името може да ти изкарат че
колата ти е за основен ремонт

То с тез майстори

колата ти е за основен ремонт

-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
- Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.
А какъв бил проблема за които си ходил на елкон. Ескорта коя година е ?
-
- потребител
като подадеш гас глъхне.колата е 92год.декемвриvladdko написа:А какъв бил проблема за които си ходил на елкон. Ескорта коя година е ?
- TURBOTO
- потребител
- Регистриран: 01 май 2007, 13:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V
Според мене преди всичко си провери свещи,кабели пък тогава се замисляй за друго 

-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Провери дали датчика за положението на дроселовата клапа (TPS) работи коректно.
-
- потребител
И аз да предложа нещо,
това от кога ти е, на какво гориво е (предполагам че бензин в тази връзка лош бензин), катализатора, дали е махан - голяма вероятност да е запушен. Вакумните маркучета да ли са си на мястото, щото Мапа мери налягането в колектора и да е от там грешката.
това от кога ти е, на какво гориво е (предполагам че бензин в тази връзка лош бензин), катализатора, дали е махан - голяма вероятност да е запушен. Вакумните маркучета да ли са си на мястото, щото Мапа мери налягането в колектора и да е от там грешката.
-
- потребител
правих основен ремонт на двигателя.преди това колата доста време небеше карана.след като направих ремонта на двигателя колата работи и си пали идеално но когато подам рязко гас започва да хълца,дасе чуди и неможе да се изфорсира.на елкона ми казаха че този мап сензор играе ролята на предварение и закаснение за делкотоvladdko написа:И аз да предложа нещо,
-
- потребител
А това чете ли го, мисля че може да ти помогне.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=12495" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=12495" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
благодаря за това което ми пращаш да прочета но не е за моя форд.аз съм с карбуратор.проблема при мен е че колата си пали и работи двигателя но когато подам гас започва да прекъсва и немога да набирам скорост по тази причина.мисля че точно това предварение и закаснение при мен не работи.вече да ти кажа и аз незнам какво да правя.vladdko написа:А това чете ли го, мисля че може да ти помогне.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=12495" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;