Проблем с оригинална аларма за фиеста мк4
- BoyanBG
- потребител
- Регистриран: 21 авг 2008, 00:04
- Модел на автомобила: Ford Fiesta mk4 1.25 16V, Citroen Xsara 1.8i 16V
- Контакти:
- Status: Извън линия
Проблем с оригинална аларма за фиеста мк4
Имам следния проблем с алармата:) Не работи, въпреки че диода на волана свети и ако се изключи с ключа на самата аларма вече не свети. Също така се опитах да я сваля но без нея колата не пали.
Въпросът ми е има ли смисъл да се занимавам с тази аларма и какви датчици има фабрично в тази кола и къде се намират? Също така къде се намира приемника за дистанционното на самата аларма защото предполагам че проблема може да е в него.
Централното работи и със свалена аларма което за мен означава че не в едно с алармата. Четох че за да се вкара в тестов режим трябва да се натисне 10тина пъти някой от контактите на вратите или капака, но при мен не се получава така:(
Благодаря предврително на всички отговорили!
Въпросът ми е има ли смисъл да се занимавам с тази аларма и какви датчици има фабрично в тази кола и къде се намират? Също така къде се намира приемника за дистанционното на самата аларма защото предполагам че проблема може да е в него.
Централното работи и със свалена аларма което за мен означава че не в едно с алармата. Четох че за да се вкара в тестов режим трябва да се натисне 10тина пъти някой от контактите на вратите или капака, но при мен не се получава така:(
Благодаря предврително на всички отговорили!
- jvspasov
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
- Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
- Контакти:
Re: Проблем с оригинална аларма за фиеста мк4
Това че не пищи при удар не означава че не работи, може да ти е изгоряла сирената или прекъснат кабел, какво ти е дистанционното ? Щом не можеш да запалиш при извадена аларма значи работи .. Дай повече информация - !!!!!
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
- BoyanBG
- потребител
- Контакти:
Дистанционното е оригинално на форд с два бутона и един зелен светодиод в единия ъгъл. Алармата е с вградена сирена (даже май са две пищялките) и ключалка отгоре. Незнам къде се намира приемника за дистанционното в самата кола за да го проверя него, ако имаш някаква електрическа схема за мк4 ще съм ти благодарен ако дадеш линк или ми изпратиш на мейла.
Алармата не само че не се включва или изключва с дистанционното но и централното не работи с него, а само с ключ
Поздрави!
Алармата не само че не се включва или изключва с дистанционното но и централното не работи с него, а само с ключ
Поздрави!
- jvspasov
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
- Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
- Контакти:
Така, оригиналните на Ford аларми не са с допълнителна сирена с ключе на нея, а са на отделен блок и е в колата - в случая това ти е алармата тя е модул в сирената и най вероятно имаш прекъснат кабел " 0 " за командване на централното (второто кабелче за отключване)- съвета ми е отиди до най-близкия алармажия и си сложи нормална аларма на която модула да е отделен от сирената и да се намира на сухо в купето - или да прегледа кабелите на тази, може да е нещо елементарно. Приемника ти е в самата Сирена но не той виновен щом заключваш с дистанционното..Оспех...
А ето малко ел.схемички да ги разгледаш --> http://www.autoprospect.ru/ford/fiesta/ ... aniya.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
А ето малко ел.схемички да ги разгледаш --> http://www.autoprospect.ru/ford/fiesta/ ... aniya.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Съвета ми е виж си производителя на алармата кой е намери си ел. схема и виж какви са кабелите - на сирената пише - кой е производителя и така още веднъж оспех и гледай да не изгориш нещо без да искаш..BoyanBG написа:Много благодаря!
Имам вътре един кабел зеленожълт който никъде не е свързан и стига до алармата, но все едно е пускан допълнително защото не е в самия маркуч по който идват кабелите. Както и един червен който се намира точно под пантата на предния капак където минават всички кабели но той е в самия ъгъл и е отрязан стърчи само 5см. Лошото е че незнам какво са правили предишните собственици:(
Поздрави!
Последна промяна от jvspasov на 24 авг 2008, 22:30, променено общо 1 път.
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
- BoyanBG
- потребител
- Контакти:
Много благодаря!
Имам вътре един кабел зеленожълт който никъде не е свързан и стига до алармата, но все едно е пускан допълнително защото не е в самия маркуч по който идват кабелите. Както и един червен който се намира точно под пантата на предния капак където минават всички кабели но той е в самия ъгъл и е отрязан стърчи само 5см. Лошото е че незнам какво са правили предишните собственици:(
Поздрави!
Поздрави!