Как се сменят крушките на врътките за парното на Мондео'99

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
u1313
потребител
потребител
Регистриран: 04 сеп 2006, 22:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD, 90hp, 99 набор
Status: Извън линия

Как се сменят крушките на врътките за парното на Мондео'99

Мнение от u1313 » 07 ное 2008, 09:29

Колеги, опитах да разглобя средната секция както е описано в един от постовете за МК1, но явно има някакви разлики и не се справих. Някой може ли да обясни със снимки точните стъпки? Мондео МК2, 99 г.

Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI

Re: Как се сменят крушките на врътките за парното на Мондео'99

Мнение от Атанас » 07 ное 2008, 11:01

В тази тема http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 66&t=14436" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
съм се опитал да опиша как става свалянето на конзолата, но сега като го чета... дето се казва и аз не разбирам какво съм написал :)
Зелените стрелки показват къде са винтовете, които трябва да се развият. Червените стрелки са "щипки", които се откачват след като си развил винтовете. Нишата се вади като я стиснеш - и тя се държи на щипки. Вече не си спомням защо трябваше да я свалям, вероятно е опирала някъде. Задължително трябва да свалиш декоративния капак на запалката, защото скрива един винт. При мен излезе много трудно - неудобно място, твърда пластмаса...
Ако не се лъжа, лампите бяха 4 бр. , от тези, които са без цокъл. Като издърпаш конзолата към теб ще ги видиш.

п.п.
пак едно обяснение ударих, ама хайде :D:

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител
Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec

Re: Как се сменят крушките на врътките за парното на Мондео'99

Мнение от kriki » 19 ное 2008, 02:16

Като си решил да сменяш крушките по добре свали конзолата на цяло, демонтирай от нея управлението на парното разглоби панела за управление и го изчисти добре отвътре и отвън. Само внимавай с челната част на която са рисунките, отвън тя се чисти САМО С СУХА КЪРПА ИЛИ ПАРЦАЛ тъй като черното покритие е боя която ако я триинеш с спирт ще падне и става гадно.Аз мойто го изчистих, на време се усетих за боята и пробвах самов едно ъгълче което остава скрито и парцала веднага се боядиса, не можах да я съборяна видимо място.С мених крушките с нови, дори и тези които светеха, а имах само една изгоряла ползвах качествени крушки, все пак не желая да го свалям през ден. След тази интервенция панелът греина като сланце, а преди това едва мъждукаше. Сега трябва някой ден да направя тази процедура и за километража ама нещо ме мързи.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”