маслото - на маргарин
- sottbi
- потребител
- Регистриран: 31 юли 2007, 13:59
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1 '95
- Status: Извън линия
маслото - на маргарин
Малко застудя и капачката на маслото цялата е в бяло а и под нея също/маргаринесто масло/, колко е нормално това?
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: маслото - на маргарин
Конденз!
Караш на къси разстояния.
Караш на къси разстояния.
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2007, 16:14
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 1996, комби автомат
- Контакти:
Това е най-добрият вариянт, който обяснява майонезата. Аз се сещам за далеч по-лош и вероятен.
У нас обаче КАТ служи за да те преебе, а не за да оправи движението.
М. Карбовски
М. Карбовски
- sottbi
- потребител
За съжаление май е по-лошия, защото и на дълги е същото....само дето на мен не ми е ясно за какво става дума
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Манете тая градска легенда с конденза.За да има коненз там,тоя мотор изобщо не трябва да стига работна температура в продължение на седмици.В останалите случаи си е индикация за проблем.Дали ще е неефективна картерна вентилация,дали ще е от горене на антифриз...вече трябва да се провери.
Газта също прави такива отлагания-ако има LPG също се води нормално.
Газта също прави такива отлагания-ако има LPG също се води нормално.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Водата е нормален продукт от горенето на бензина. Ако не ти намалява охладителната течност-провери си вентилацията на картера. Въпросната емулсия се образува по главината, капачката, пръчката за нивото (най-студените места) и филтърът не е зле да се смени (порите на филтърната хартия са около 80 микрона и бързо се запушват).sottbi написа:Малко застудя и капачката на маслото цялата е в бяло а и под нея също/маргаринесто масло/, колко е нормално това?
При кофти варианта, за който намекват колегите, ще губиш антифриз и мощност и евентуално ще димиш в бяло.
С какво масло си и откога? Истинските синтетични масла се емулгират по-слабо.
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
КОлега не бързай с емонти и тем подобни.Миналата година жена ми си купи точно такава фиест-а,това с маргарина го видях късно чак в края на зимата и четох някви статии и кво направих!!! Извадих маркуча за картерни газова и го пуснах да виси на нивото на предния мост-съединих го с друг
. Ще погледна след седмица да видя дали го има това това бяло "нещо" на капачката за маслото.Подсети ме с ЛС,че може да забравя. Това за късите разтояния и аз съм на мнение че не е критерий.

Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти 

- cruise
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
- Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0 "11 TDCI - Местоположение: Димитровград->Хасково
И аз го имх тоя маргарин минлата година. Колега къде да погледна за отдушника за картерните газове?
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Различно го слагат на различните мотори.Ориентировъчно-някъде под впускателните тръби.Да не те изненадва,ако се окаже недостъпен и заврян на бЕлото куче в черния...На повечето коли е така.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- sottbi
- потребител
Ако губя антифриз, не трябва ли да се появява и когато е топло този маргарин. С минерално масло съм....но и след смяна веднага май става пак така, когато е студено.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Като издърпате щеката и маслото на нея, в зоната на измерване (това което е потопено в маслото), е с цвят и вид на боза или както казвате майонеза, тогава се шашкайте. Това че го има в минимални количества по капачката или други повърхности е нормално. Вода в минимални количества може да попадне в маслото от конденз или от изгорелите газове. Част от изгорелите газове преминава покрай буталото и влиза в картера (дори и при съвсем нов мотор). Основните газове при изгаряне на Пропан-Бутана са Въглероден Двуокис и Вода, Водни пари има и в изгорелите газове на Бензина и Дизела, естествено в много малки количества но ги има. Водни пари има и във въздуха, а картера не е херметизиран.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
Много малко имаше тази сутрин бяла пяна по капачката за наливане на масло на Фиеста 1.1.
Не е като миналата година със сигурност. Откачил съм маркуча за картерни газове от
филтърната кутия и го пуснах да виси като го съединих с друг маркуч,около 30-40см
Не знам колега дали ще ти помогне това с маркуча,но го махай от филтъра,няма нужда да
се вкарва изгорели газове във в горивната смес,така и така е токлова мощна тая кола че само това и трябва
Не е като миналата година със сигурност. Откачил съм маркуча за картерни газове от
филтърната кутия и го пуснах да виси като го съединих с друг маркуч,около 30-40см
Не знам колега дали ще ти помогне това с маркуча,но го махай от филтъра,няма нужда да
се вкарва изгорели газове във в горивната смес,така и така е токлова мощна тая кола че само това и трябва

Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти