Не мога да запаля
-
- потребител
- Регистриран: 19 сеп 2008, 16:29
- Модел на автомобила: escord
- Status: Извън линия
Не мога да запаля
Става дума за Форд Ескорт 88 1.6 дизел. Лампичката на таблото за подгряване на свещите не свети, не се подгряват и свещите! Нямал съм проблеми до сега , но след като имах проблем с акукулатора ( беше се разредил ) , опитах да запаля , не можа да завърти (когато дадох на контакт изведнъж всичко изгасна ) , сякаш нещо изпука ... Купих си нов акумулатор но се оказа , че oсвен акумулатора причината е била и клемата за маса ! Нямало е хубава маса , в последствие разбрах като сложих новия и нищо пак не светваше , смених клемата -и тока доиде ... но лампичката за подгряването не...
Благодаря на всеки които може да ми даде някакъв съвет ...искам да попитам също
На самия ключ за запалването има 4 кабела - жълтия кабел някои може ли да ми каже за какво е ? къде е свързан ?
Какво може да е изгоряло ? Как да разбера ?
Благодаря на всеки които може да ми даде някакъв съвет ...искам да попитам също
На самия ключ за запалването има 4 кабела - жълтия кабел някои може ли да ми каже за какво е ? къде е свързан ?
Какво може да е изгоряло ? Как да разбера ?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Не мога да запаля
Жълтия кабел е за захранване на радиото, като се захрани радиото оттам при изваждане на ключа спира, излиза на стандартната букса за радио, обаче тъй като на Форда няма Евробукса при присаждането и много пъти от "недоглеждане" това се игнорира.
По въпроса със свещите, най-вероятната причина при тебе е повреда на релето или бушон (ако има). Релето мисля че беше на левия подкалник.
По въпроса със свещите, най-вероятната причина при тебе е повреда на релето или бушон (ако има). Релето мисля че беше на левия подкалник.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Благодаря за информацията. Търсих бушон , мисля че няма. Има едно реле на левия подкалник за 70 А , ( най- вероярно е то ). Как да проверя релето ? Или трябва да взема ново за да разбера ?
Поредицата от случайности не е случайност.
- maistorabg
- потребител
- Регистриран: 28 ное 2008, 03:19
- Модел на автомобила: G6A
Замости крачетата на релето на самата конзола.
-
- потребител
Благодаря !!! Релето беше проблема .
Поредицата от случайности не е случайност.