губи обороти
-
- потребител
- Регистриран: 21 сеп 2008, 19:46
- Модел на автомобила: fiesta
- Status: Извън линия
губи обороти
здравейте фордманияци,
имам проблем с моят форд фиеста и естествено се обръщам към вас.
преди време на топъл двигател колата започна да губи обороти и да гасне. оказа се че датчика на километража не работи и е за смяна, но от сервиза ми казаха също че не е това причината за загубата на обороти. направиха диагностика, в резултат на което ми казаха че бордовия компютър е за смяна. Та си мислех, ако се сложи първо новия датчик дали няма да се оправи проблема с оборотите и ако-не, можете ли да ми кажете приблизителни цени на бордови компютри нови и втора ръка.
фиестата е 2004, 1300 куб и има газова уредба
имам проблем с моят форд фиеста и естествено се обръщам към вас.
преди време на топъл двигател колата започна да губи обороти и да гасне. оказа се че датчика на километража не работи и е за смяна, но от сервиза ми казаха също че не е това причината за загубата на обороти. направиха диагностика, в резултат на което ми казаха че бордовия компютър е за смяна. Та си мислех, ако се сложи първо новия датчик дали няма да се оправи проблема с оборотите и ако-не, можете ли да ми кажете приблизителни цени на бордови компютри нови и втора ръка.
фиестата е 2004, 1300 куб и има газова уредба
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Re: губи обороти
здравей не знам какво точно и има на твойта количка ама нещо ме съмнява да е от компа, честно казано ме съмнява да е и от датчика ама ако искаш смени най - напред него и това 'оказа се че датчика на километража не работи' ми звучи доста странно, в смисъл той ако не работи няма да ти работи и километража компа наистина взема инфо от този датчик ама си мисля че не му е толкова важен че чак да губи оборотиот него, евентуално само при движение ако изключиш от скорост може да стане нещо ама на място и без него не трябва да има проблем
-
- потребител
- Регистриран: 21 сеп 2008, 19:46
- Модел на автомобила: fiesta
Re: губи обороти
истината е че и на мен ми се вижда странно всичко това, но преди това ходих в МП и там също ми казаха че датчика не е наред но нищо за компютъра.
затова съм решил да ми сменят датчика и да видя как е положението, дали става за каране. и ще ви кажа допълнително.
проблема започна с това че сутрин си пали перфектно, минавам към 10- 15 км (което за софия си е страшно много) и на светофара ми гасне в движение. докато карам по инерция натискам газта и отново паля. но натисна ли спирачката изключва тотално. отново давам контакт и пали от раз, но не задържа обороти освен ако не натискам нон стоп газта.
очаквайте включване
затова съм решил да ми сменят датчика и да видя как е положението, дали става за каране. и ще ви кажа допълнително.
проблема започна с това че сутрин си пали перфектно, минавам към 10- 15 км (което за софия си е страшно много) и на светофара ми гасне в движение. докато карам по инерция натискам газта и отново паля. но натисна ли спирачката изключва тотално. отново давам контакт и пали от раз, но не задържа обороти освен ако не натискам нон стоп газта.
очаквайте включване