Проблем с фиеста мк3
- peshaka
- потребител 
- Регистриран: 20 апр 2008, 11:05
- Модел на автомобила: "89 Fiesta Mk3 1.3 mono J6B с АГУ
 "88 Isuzu Trooper 2.2TD
 "95 BMW e36 318tds
- Status: Извън линия
Проблем с фиеста мк3
Първо Честита Коледа със закъснение на всички колеги и приатно прекарване на предстоящите празници.
Сега и проблемът ми , по принцип си карам колата смесено газ/бензин примерно от 100 изминати километра 20-30 са на бензин 70-80 на газ,та отскоро забелязах че става нещо странно с работата на колата на бензин,а именно: Паля си я сутрин на бензин няма никакви проблеми форсирам си я до към 1500-2000 оборота ,но когато дам на скорост и тръгна на бензин след 2000 оборота колата започва да губи обороти /все едно няма бензин/ като съкна на газ проблема моментално изчезва, работи като часовник ,карам си на газ извесно време колата загрява до нормална работна температура съкам си пак на бензин няма никакъв проблем 2-3-4000 оборота без проблем.
Имам подозрения за бензиновата помпа/дано да не е тя/ или горивния филтър,а може би и маслото да се сгъстява много знам ли /15в40 минерално е/.
ако някой може да помогне със съветче ще съм благодарен

Сега и проблемът ми , по принцип си карам колата смесено газ/бензин примерно от 100 изминати километра 20-30 са на бензин 70-80 на газ,та отскоро забелязах че става нещо странно с работата на колата на бензин,а именно: Паля си я сутрин на бензин няма никакви проблеми форсирам си я до към 1500-2000 оборота ,но когато дам на скорост и тръгна на бензин след 2000 оборота колата започва да губи обороти /все едно няма бензин/ като съкна на газ проблема моментално изчезва, работи като часовник ,карам си на газ извесно време колата загрява до нормална работна температура съкам си пак на бензин няма никакъв проблем 2-3-4000 оборота без проблем.
Имам подозрения за бензиновата помпа/дано да не е тя/ или горивния филтър,а може би и маслото да се сгъстява много знам ли /15в40 минерално е/.
ако някой може да помогне със съветче ще съм благодарен

- maistorabg
- потребител 
- Регистриран: 28 ное 2008, 03:19
- Модел на автомобила: G6A
Re: Проблем с фиеста мк3
Мерим налягане на бензина,гледаш дали има и обратно при форсиране.

- DobrinNikolov
- потребител 
- Регистриран: 23 яну 2009, 15:40
- Модел на автомобила: Fiesta mk3 1.8 zetec 130+hp
Точно това което си мислиш е,по вероятно да е горивната помпа,твоита е потапяща,скоро я сменях,ама ще те излъжа колко пари ми излезе

купи си фиеста за да караш с 200 

- 
				daoford
- потребител 
- Регистриран: 22 яну 2009, 22:44
- Модел на автомобила: fiesta
Колеги, къде се намира този горивен филтър на Фиестата?И кога се сменя или почиства?На бензин ми пали бавно и на топъл двигател,а на "газ",от раз...

- HACKO
- Модератор 
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
 SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК
Нищо и няма, напролет ще се оправи.peshaka написа:....като съкна на газ проблема моментално изчезва, работи като часовник ,карам си на газ извесно време колата загрява до нормална работна температура съкам си пак на бензин няма никакъв проблем 2-3-4000 оборота без проблем...........
:
Маслото няма нищо общо във случая.
- licho
- потребител 
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
 Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати
как пък реши че ще се оправи напролет?HACKO написа:Нищо и няма, напролет ще се оправи.peshaka написа:....като съкна на газ проблема моментално изчезва, работи като часовник ,карам си на газ извесно време колата загрява до нормална работна температура съкам си пак на бензин няма никакъв проблем 2-3-4000 оборота без проблем...........
:
Маслото няма нищо общо във случая.
бензиновият филтър се намира като се гледа централно двигателя - вдясно от системата за спирачките (големият черен кръг). там има един цилиндър - с различна големина е. в мото пфое струва 23 лева по-малкия (по-големия е към 50). моят бе по-голям този който ми дадоха бе по-малък разликата е в големината в която събира боклуци
 . сменя се лесно  - но първо прочетете инструкциите в haynes.
. сменя се лесно  - но първо прочетете инструкциите в haynes. като го свалих моя и вътре все едно имаше голям камък, като се раздрусаше и дрънчеше.
а колко често се сменя? ами зависи. според haynes 96560.64 км или (60 000 мили).
а трудното палене може да се дължи на много неща и бензиновата помпа или работи или не
 но като си на газ винаги имай бензин по 10 л. често горят помпите
 но като си на газ винаги имай бензин по 10 л. често горят помпитеуспех
 Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!
 Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 19 госта