Съвет за мондео 99 2.0 16В
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Съвет за мондео 99 2.0 16В
Здравейте на всички нов съм в този клуб и се регистрирах за да ми дадете съвет за моя избор, който още не съм направил но го обмислям сериозно. А той е: Харесал съм едно мондео 99 година 2.0 комби изпълнение джия, незнам кода на двигателя. Понеже не съм запознат с марката на форд ще ви помоля всеки от вас който има желание да сподели що за кола е това мондеото. Смисъл окачване, дявигател, проблеми, детски болести и др. Разхода на гориво също е важен, възможно е някъде да има подобна тема но не намерих, ако има съжалявам че се повтарям.
Ще се радвам на всякакви коментари по темата
Ще се радвам на всякакви коментари по темата

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Съвет за мондео 99 2.0 16В
Имаше доста теми по този въпрос във форума, но нещо не мога да ги открия с търсачката. Намерих само тази: http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 58&t=20050
Като цяло колегите с Мондео са доволни от модела. Като возия и екстри е супер. Има и тема "Колко гори колата ти" - http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=20&t=1118
Като цяло колегите с Мондео са доволни от модела. Като возия и екстри е супер. Има и тема "Колко гори колата ти" - http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=20&t=1118
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
провери характеристиките тук .http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/3579.html" onclick="window.open(this.href);return false; градско трябва да гори около 13 а извън градско 6,5 .7 на 100.
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Както вероятно знаеш, ако колата не е удряна и оправяна...... много няма за какво да се замисляш,зависи и каква е цената
и след това се броиш за нов-собственик на Мондео.
Ръжда - моята е от 93г.
но просто няма никъде,като изключа крайните гърнета на аспуха за 3 години просто се скапаха
Ходова част-биалетки предни и задни,предните вобще нямаше смисъл /45лв/
-накладки предни не помня какви
-тампони предни носачи
ДВГ трансмисия-съеденител феродов и лагер "Сакс"със смяната в МП-Габрово -250лв.,свещи и кабели пак от там преди 3г.80лв.Ремъци и водещи колелета цена??
Колата се движи ежедневно,всяка година до Италия,през повечето останало време се кара от съпругата ми има шивашка фирма и често е пълна до тавана.Всички екстри тракшън контрол,система против боксуване работят без проблеми изобщо.
Двигатела 2.0 е много сериозен,нямам никаква забележка на градско определено 10-12л/100км. много зависи как се кара определено,извън градско не съм падал под 8.4 но тука в БГ с тия пътища и трафик много относително.
Болести- бевзиномер,конкретно лампа за рез.гориво
не винаги работи,задна броня имам чувството че се чупи /пука/и с поглед,сервизите като чуят за смяна на съеденител получават амнезия.
Като цяло колата е добра и много функционална за работата която върши,сигурна стабилна/колкото за комби/,зимата с тая система против боксуване е доста добре/но с добри гуми/.

Ръжда - моята е от 93г.

Ходова част-биалетки предни и задни,предните вобще нямаше смисъл /45лв/
-накладки предни не помня какви
-тампони предни носачи
ДВГ трансмисия-съеденител феродов и лагер "Сакс"със смяната в МП-Габрово -250лв.,свещи и кабели пак от там преди 3г.80лв.Ремъци и водещи колелета цена??
Колата се движи ежедневно,всяка година до Италия,през повечето останало време се кара от съпругата ми има шивашка фирма и често е пълна до тавана.Всички екстри тракшън контрол,система против боксуване работят без проблеми изобщо.
Двигатела 2.0 е много сериозен,нямам никаква забележка на градско определено 10-12л/100км. много зависи как се кара определено,извън градско не съм падал под 8.4 но тука в БГ с тия пътища и трафик много относително.
Болести- бевзиномер,конкретно лампа за рез.гориво

Като цяло колата е добра и много функционална за работата която върши,сигурна стабилна/колкото за комби/,зимата с тая система против боксуване е доста добре/но с добри гуми/.
Котките си имат поверие,ако негър им мине път....
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Благодаря за изчерпателния отговор. Точно такива неща исках да чуя плюс и минус на колата. Имам още малко време за размисъл и ще видим какво ще се праави.
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Колега, взимай Мондеото ако е читаво , аз се родих с мойто.
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
бе то и аз щях това да го посъветвам ,ама от устата на ескортаджия няма да има същата тежестg.taskov написа:Колега, взимай Мондеото ако е читаво , аз се родих с мойто.
времето е като парите-никога не стига