Мнения относно Форд Фокус 1,4 бензин?
-
- потребител
- Регистриран: 19 сеп 2007, 16:40
- Модел на автомобила: Форд Фокус
- Status: Извън линия
Мнения относно Форд Фокус 1,4 бензин?
Здравейте колеги,
Наскоро ми предложиха да купя Форд Фокус 1,4 бензин 2003г.
Искам да ви помоля, ако някой от вас кара такъв или е карал да ми помогне с малко инфо:
-читави ли са моторите/ фабрични дефекти, разход на масло, колко струва обслужването/?
-читаво ли е окачването и понеже знаем какви са ни пътищата, скъпи ли са частите?
-какъв е разходът на гориво?
Благодаря предварително,
Наскоро ми предложиха да купя Форд Фокус 1,4 бензин 2003г.
Искам да ви помоля, ако някой от вас кара такъв или е карал да ми помогне с малко инфо:
-читави ли са моторите/ фабрични дефекти, разход на масло, колко струва обслужването/?
-читаво ли е окачването и понеже знаем какви са ни пътищата, скъпи ли са частите?
-какъв е разходът на гориво?
Благодаря предварително,
Продавам крава с теленце (без роднинска връзка). Напълно обезпаразитени и ваксинирани!!!
- tosho
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 16:38
- Модел на автомобила: Focus'03 Tddi 90ps
Focus '08 tdci 115ps - Местоположение: Poland, Warsaw
Re: Мнения относно Форд Фокус 1,4 бензин?
1.4 е слабичък - минимум 1.6 .
- ffmk1l
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2008, 14:16
- Модел на автомобила: Focus MK1 2.0 Zetec
Точно така, колега! 

-
- потребител
Да знам, че е слаб колеги, но не го взимам за натискане.
Все пак, ако някой кара такъв ще ми бъде от полза да ми даде малко инфо за него!
Все пак, ако някой кара такъв ще ми бъде от полза да ми даде малко инфо за него!
Продавам крава с теленце (без роднинска връзка). Напълно обезпаразитени и ваксинирани!!!
- tosho
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 16:38
- Модел на автомобила: Focus'03 Tddi 90ps
Focus '08 tdci 115ps - Местоположение: Poland, Warsaw
1,4 гори повече от 1,6 защото постоянно трябва да го настъпваш за да върви.
- OhljovchO
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
- Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
- Контакти:
Моя е 1.4 - 2000година
За в града е перфектен. За каране извън града е малко муден, но не е кой-знае какъв проблем.
Ако се кара предимно извън града наистина е по-добре по-мощен мотор.
Разхода е 9-10 в София на къси разстояния /няма време да загрее колата/.
Нямам оплакване от към подръжка и т.н. не съм забелязал нещо да му се чупи.
За сведение моя е на 240 000км, от които 225к е била служебна кола... мисля това може да даде представа за надеждността на колата.
Разход на масло... няма
Окачването е готино, на всички мотори е еднакво. Частите по окачването не са най-евтините, но пък не се сменят често.
Колата е стегната и се кара много приятно.
Ако нещо друго те интересува питай.
За в града е перфектен. За каране извън града е малко муден, но не е кой-знае какъв проблем.
Ако се кара предимно извън града наистина е по-добре по-мощен мотор.
Разхода е 9-10 в София на къси разстояния /няма време да загрее колата/.
Нямам оплакване от към подръжка и т.н. не съм забелязал нещо да му се чупи.
За сведение моя е на 240 000км, от които 225к е била служебна кола... мисля това може да даде представа за надеждността на колата.
Разход на масло... няма

Окачването е готино, на всички мотори е еднакво. Частите по окачването не са най-евтините, но пък не се сменят често.
Колата е стегната и се кара много приятно.
Ако нещо друго те интересува питай.
-
- потребител
Благодаря за информацията колега,
помогна ми много.
искам да те питам колко струва смяна на ремък и ролки, както и филтри и масло.
благодаря,
помогна ми много.
искам да те питам колко струва смяна на ремък и ролки, както и филтри и масло.
благодаря,
- OhljovchO
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
- Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
- Контакти:
Ролки и ремък са меняни преди да я купя и не зная колко струват. Има една тема в раздела за части може някой да е написал. Мисля 1.4 и 1.6 да са почти еднакви.
Маслото е пак като на всички фокуси 5W30 от мото пфое - 50-тина лева е голямата туба, ориентировъчно. Аз в момента карам с 10W40 щот не посмях да сипя 5 на 30, но следващата смяна ще е с официално препоръчаното - 5W30.
Филтрите са маслен, въздушен, за климата и евентуално горивен - между 10 и 20лв всеки, зависи от марката - из магазините не е проблем.
До сега съм сменял:
Предни накладки - 80лв някакви хубави бяха - Феродо
Задни амортисьори газови - 50лв броя
Преден десен носач - около 100лв ма не помня точно
Предна дясна полуоска /заради вътрешното каре/ - 320лв метелли
Поправка на алтернатор /някаква електроника изгоря щот ме изядоха едни мишки, има тема/ - 110лв
Колата както казах е била служебна и многото километри все пак се отразяват, няма как.
Моя съвет е да покараш тази, която ти предлагаи, да погледнеш екстрите и как се чувстваш в нея и ако ти хареса я взимай.
Аз съм доволен от моята
Маслото е пак като на всички фокуси 5W30 от мото пфое - 50-тина лева е голямата туба, ориентировъчно. Аз в момента карам с 10W40 щот не посмях да сипя 5 на 30, но следващата смяна ще е с официално препоръчаното - 5W30.
Филтрите са маслен, въздушен, за климата и евентуално горивен - между 10 и 20лв всеки, зависи от марката - из магазините не е проблем.
До сега съм сменял:
Предни накладки - 80лв някакви хубави бяха - Феродо
Задни амортисьори газови - 50лв броя
Преден десен носач - около 100лв ма не помня точно
Предна дясна полуоска /заради вътрешното каре/ - 320лв метелли
Поправка на алтернатор /някаква електроника изгоря щот ме изядоха едни мишки, има тема/ - 110лв
Колата както казах е била служебна и многото километри все пак се отразяват, няма как.
Моя съвет е да покараш тази, която ти предлагаи, да погледнеш екстрите и как се чувстваш в нея и ако ти хареса я взимай.
Аз съм доволен от моята

-
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2009, 13:59
- Модел на автомобила: Focus 1.4 2002
За да не пускам друга такава тема реших да пиша тук.
Значи колата която трябва да купя е Фокус 1,4 16 в. zetec-se 2002 год. седан.
Питането ми е всички фокуси 1,4 ли са с еднакъв двигател тоест zetec-se 16в и колко коня е фокуса който ще купя. В момента карам клио 1,4 моноинжекция което е 78 коня. Из нета чета че фокус 1,4 е 75 коня, така ли е наистина или има разлики в двигателите?
Значи колата която трябва да купя е Фокус 1,4 16 в. zetec-se 2002 год. седан.
Питането ми е всички фокуси 1,4 ли са с еднакъв двигател тоест zetec-se 16в и колко коня е фокуса който ще купя. В момента карам клио 1,4 моноинжекция което е 78 коня. Из нета чета че фокус 1,4 е 75 коня, така ли е наистина или има разлики в двигателите?
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Толкова са конетеJah написа:... Из нета чета че фокус 1,4 е 75 коня, така ли е наистина или има разлики в двигателите?

Дават две разновидности на този двигател
FXDA/C 1998-2005г
FXDB/D 2000-2005г
И двата са 75коня и предполагам няма никаква съществена разлика.

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Малко са конете,особено за седан.
Преди бях на мондео с 115к.с ,сега на фокус 1.6 със 100к.с и разлика определено има.Ако не те бърка 5 пъти по високия данък на 1.8 спрямо 1.6/1.4 си търси по голям мотор.Разхода няма да се различава много,но вървенето определено ще ти харесва повече.И с това 1.4 като пуснеш климатика лятото ще караш зад камионите и ще те е страх да ги изпревариш.
Що правят големи коли с маломощни мотори изобщо...???

Преди бях на мондео с 115к.с ,сега на фокус 1.6 със 100к.с и разлика определено има.Ако не те бърка 5 пъти по високия данък на 1.8 спрямо 1.6/1.4 си търси по голям мотор.Разхода няма да се различава много,но вървенето определено ще ти харесва повече.И с това 1.4 като пуснеш климатика лятото ще караш зад камионите и ще те е страх да ги изпревариш.
Що правят големи коли с маломощни мотори изобщо...???

-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Що правят големи коли с маломощни мотори изобщо...??? Ако не те бърка 5 пъти по високия данък на 1.8 спрямо 1.6/1.4 си търси по голям мотор.Разхода няма да се различава много,но вървенето определено ще ти харесва повече.
Мисля че си отговорил сам на въпроса си. Някои хора не се замислят , че годишният им данък е съпоставим с месечния разход за гориво. Други пък си купуват коли за да имат и т.н.
Мисля че си отговорил сам на въпроса си. Някои хора не се замислят , че годишният им данък е съпоставим с месечния разход за гориво. Други пък си купуват коли за да имат и т.н.