Мондео 2.0TDCI-изключва помпата когато си иска

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
Виктор
потребител
потребител
Регистриран: 23 апр 2009, 23:53
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCI 115hp - 2003 Facelift
Status: Извън линия

Мондео 2.0TDCI-изключва помпата когато си иска

Мнение от Виктор » 12 юни 2009, 20:41

...хора помагайте защо Мондеото ми 2.0TDCI 115hp МК 3 изключва горивоподаването при 130 км/..занесох я на майстор и той ми вика че 3-и от дюзите не работели както трябва и за това и мотора ми леко притриса на тихи обороти.....възможно ли е да е от това и защо става така....колата е на 90.000 км....скоро си я купих.....сложих добавака Феном малко се пооправи но това изключване на помпата ме тревожи много.....какво е ?...какво да правя...... :(: иначе колата върви чудесно........ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да сподели.....
Последна промяна от Виктор на 27 юни 2009, 22:15, променено общо 2 пъти.
Изображение

Nikola Iordanov
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6

Re: Мондео 2.0TDCI-изключва помпата при 130 км/ч

Мнение от Nikola Iordanov » 13 юни 2009, 08:15

До колкото зная помпите имат центробежен регулатор. При достигане на определени обороти във зависимост от двигатела за който са предназначени изключват подаването на гориво, за да не се пръсне двигатела ако влезе във свръх обороти. Явно този регулатор ти се е повредил. НО НЕ СЪМ АБСОЛЮТНО СИГОРЕН. Затова се консултирай с майстор помпажия. Ако има такъв проблем само той може да го оправи.

Потребителски аватар
Виктор
потребител
потребител

Мнение от Виктор » 13 юни 2009, 09:31

......благодаря много така и мисля да направя ..казаха ми ,че във Варна имало едни момчета които много добре диагностицирали и ремонтирали такива нови коли.....благодаря за съвета _friends_
Изображение

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Мнение от noface » 15 юни 2009, 09:10

КОлега ти на 130км/ч на 5-та или 6-та предполагам си на около2-2200об/мин. Пробвай на 3-та или 4-та да караш със 3000об/мин,защото това спиране на горивото би трябвало да е свързано с обороти не със скорост,така поне мисля -може и да бъркам. :?
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти :P

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител
Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ

Мнение от chefo_ukr » 18 юни 2009, 08:51

Виктор написа:......благодаря много така и мисля да направя ..казаха ми ,че във Варна имало едни момчета които много добре диагностицирали и ремонтирали такива нови коли.....благодаря за съвета _friends_
Във Варна единия майстор е в кв.Виница другите са Мотор консулт само с дизелова апаратура се занимават,но при теб проблема най вероятно е подкачващата помпа недостик на гориво(ако има такава).Горивен филтър сменял ли си?А сега като гледам това беше удареното мондео нали?EGR в какво състояние е може да има нужда от почистване или направо изолиране.
Изображение

Потребителски аватар
Виктор
потребител
потребител

Мнение от Виктор » 22 юни 2009, 20:07

моята е Common Rail- тип Delfi доколкото знам но може и да греша те май нямат помпа или поне нещо подобно...не знам.....ами как да кажа вече взе да го прави и на по малка скорост но по рядко ...горивния филтър ми го смениха ..но и като работи работи доста нестабилно много е шумен и леко играе в оборотите проблема определено е с захранването на горивото не незнам къде точно дали в помпата или в дюзите и като махнах капака /декоративния/на две от дюзите на щуцерите се вижда леко омазняване от нафта предполагам че там е проблема .........аве незнам като отида в Варна ще стане ясно всичко....благодаря за съветите ...без майстор няма да стане _friends_
Изображение

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител
Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ

Re: Мондео 2.0TDCI-изключва помпата когато си иска

Мнение от chefo_ukr » 01 юли 2009, 16:11

Изображениее това е релето при теб пробвай късмет
Изображение