Теч от картер

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
ficho
потребител
потребител
Регистриран: 06 юли 2009, 15:48
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.8 D 1992г.
Status: Извън линия

Теч от картер

Мнение от ficho » 08 юли 2009, 16:33

Колеги здравейте! Наскоро си купих фиеста 1.8Д 1992г. и малко след като я взех видях че ми тече мн масло от гарнитурата на картера :( дадох я на един познат майстор да смени гарнитурата но след няколко стотин километра пак протече, а картера е бил заваряван точно до последния болт до шайбата на коляновият вал! Възможно ли да е изметнал от заварката или проблема е другаде давайте съвети моля! Мерси предварително!!! И ако някой колега продава картер да пише или да звъни 0886048198 Никола. Мерси мн!!!!!!!!

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Теч от картер

Мнение от Doin » 08 юли 2009, 17:50

На този двигател и аз пуках картер...оказа се че и преди това е бил лепен. Също така се оказа че без да се вдига и цепи двигател не би могло да се свали картера и да се залепи хубаво, през фирма и с гаранция. А алуминии се лепи само на определени места.... Така че все пак попитай твоя познат как точно е сменил гарнитурата?

ficho
потребител
потребител

Мнение от ficho » 08 юли 2009, 20:23

Пича свали скоростите и тн то даже има и една алуминиева плочка между блока и картера на опашката на коляновия вал и нея оправихме но според мен като е заваряван картера се е усукал и не може да уплътни хубаво. Утре ще я карам за рекламация но майстора каза че ако е от заварката на картера ще трябва да се смени и ще е мн шит ама няма начин! А картера е заварен на мн кофти място било му е отчупето ръбчето на последния болт под шайбата на ангренажа там до дъгата и има мн яка заварка. Като я разглобя ще кача снимки!

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 09 юли 2009, 09:33

Дано приеме рекламацията и го оправи, защото в моя случай намерих картер втора употреба в Касто-то зад Анкола срещу скромната сума от 200 лева! То било половин двигател... Добре, че майстора ми го завари за 60 лева в някаква фирма занимаващи се с такива заварки и ми дадоха 6 месеца гаранция.

ficho
потребител
потребител

Мнение от ficho » 09 юли 2009, 12:42

Аз проверих няколко обяви в мобилето и намерих 2 читави двигателя за по 300 и 350лв ама ги продаваха цели и ако не намеря картер ще събирам пари за двигател пък ще си запазя моя за резерва :D а относно рекламацията днес я закарах и се оказа че на двата крайни болта под шайбата на ангренажа е заваряван и дори се виждаше малка пукнатина така че положението е халифакс и не свалих картера да се заварява няма смисъл ще трябва смяна :cry:

ficho
потребител
потребител

Мнение от ficho » 10 юли 2009, 16:46

Колеги интересувам се дали картери те на фиеста 1.8Д и ескорт 1.8Д са еднакви?

Потребителски аватар
BACHEV
потребител
потребител
Регистриран: 25 дек 2007, 15:26
Модел на автомобила: eskort 91g 1.3 Mondeo 2.0 Zetec. 16v Ghia 1997г.

Мнение от BACHEV » 12 юли 2009, 10:38

ми колега двигателите са еднакви което ме води и ма мисалта че картерите са еднакви :lol: :lol: :D

ficho
потребител
потребител

Мнение от ficho » 12 юли 2009, 14:54

Ако някой колега ими снимки на някой от картерите ще се радвам да качи. Иначе един майстор ми развиваше теория че не са били еднакви заради разликата в скоростите ама на него никак му нямам доверие така че и аз съвсем съм се объркал! :?:

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”