Проблем с Фокуса 1.6 16V Zetec
- PoMeO
- потребител
- Регистриран: 22 юни 2009, 12:56
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v zetec '01
CT 7722 AH - Местоположение: Стара Загора
- Status: Извън линия
Проблем с Фокуса 1.6 16V Zetec
Здравейте колеги,
Преди 3месеца си взех фокус 1.6 16V Zetec 2001г. /с газ. инж. така я взех внос от Италия/ и още тогава започна да прекъсва. Оказаха се кабелите на свещите.. смених ги, всичко ОК. От скоро като работи на обороти и лекичко претропва и мерише на суров бензин от аспуха.. и като я запаля и примерно е малко нанадолнище и я пусна по енерция, нали работи на смукач още и оборотите варират от 7-800 до 1300 някъде. И друго.. имам чувството че не може да се изреже хубаво тая кола... като и дам пълна газ и стига някъде до 5500 оборота, мислех че е от газ-та но и на бензин е така

Преди 3месеца си взех фокус 1.6 16V Zetec 2001г. /с газ. инж. така я взех внос от Италия/ и още тогава започна да прекъсва. Оказаха се кабелите на свещите.. смених ги, всичко ОК. От скоро като работи на обороти и лекичко претропва и мерише на суров бензин от аспуха.. и като я запаля и примерно е малко нанадолнище и я пусна по енерция, нали работи на смукач още и оборотите варират от 7-800 до 1300 някъде. И друго.. имам чувството че не може да се изреже хубаво тая кола... като и дам пълна газ и стига някъде до 5500 оборота, мислех че е от газ-та но и на бензин е така

Господ на небето, Форд на шосето..!!!
http://pome0.snimka.bg/automobiles/moq- ... 6.15746189" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pome0.snimka.bg/automobiles/moq- ... 6.15746189" onclick="window.open(this.href);return false;
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Re: Проблем с Фокуса 1.6 16V Zetec
От къде го измисли тоя смукачPoMeO написа:... и като я запаля и примерно е малко нанадолнище и я пусна по енерция, нали работи на смукач още и оборотите варират от 7-800 до 1300 някъде...

Този двигател е с клапан за празен ход, там под всмукателните колекторни тръби.

Свали го и го измий хубаво с Меглио. Има много теми за чистенето му.
Когато пуснеш колата по инерция е нормално оборотите да са по-високи от тези на празен ход на място.

- PoMeO
- потребител
имах на предвит, че оборотите не са постоянни а стрелката се движи около хилядата.. и това само като я запаля и я пусна по инерция. Дали е от този клапан.. ще пробвам да го измия както казваш
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
А като загрее оборотите стабилизират ли се?
Прегледай си и тези трите маркуча под всмукателните колекторни тръби, може да има някой напукан или направо сцепен.

Давам ти снимки от моя двигател, но и при Фокус 1.6 изглеждат така.
Прегледай си и тези трите маркуча под всмукателните колекторни тръби, може да има някой напукан или направо сцепен.

Давам ти снимки от моя двигател, но и при Фокус 1.6 изглеждат така.

- PoMeO
- потребител
да.. стабилизират се. Обаче от време на време лекичко претропва, което си мисля че е от някоя свещ, понеже кабелите ги сменях скоро.
-
- потребител
- Регистриран: 22 юни 2009, 22:11
- Модел на автомобила: focus
Здравейте колеги!
Абе да не пускам нова тема - прибирам се преди час, паркирам - всичко точно. Излизам след 10 минути, паля - колата не ще да държи обороти. Ако подавам постоянно газ - няма проблем, ама пусна ли газта, прехълцва и едвам едвам задържа, а по-често гасне. Неще да държи оборот и тва е.. нормално стои на 700-850 оборота. Фокус 1.6 zetec бензин. Идеи? Трябва ми за утре колата и се чудя в София къде да търся по това време човек да погледне..
Абе да не пускам нова тема - прибирам се преди час, паркирам - всичко точно. Излизам след 10 минути, паля - колата не ще да държи обороти. Ако подавам постоянно газ - няма проблем, ама пусна ли газта, прехълцва и едвам едвам задържа, а по-често гасне. Неще да държи оборот и тва е.. нормално стои на 700-850 оборота. Фокус 1.6 zetec бензин. Идеи? Трябва ми за утре колата и се чудя в София къде да търся по това време човек да погледне..
- PoMeO
- потребител
.. не разбирам много ама виж кабелите и свещите. Моята прекъсваше и правеше така и като смених кабелите на свещите се оправи 

-
- потребител
- Регистриран: 22 юни 2009, 22:11
- Модел на автомобила: focus
Привет отново!
Кабелите и свещите изглеждат ОК - колата беше в сервиз (там където си ходи винаги когато има проблем), но там казват, че нямат идея какво и е.. може само да се предполага и да се сменя 1 по 1 предполагаемите неща.. Освен в MP, има ли вариант да я включа към компютър някъде да се проверят грешките и т.н., за да разбера реално кое трябва да се смени, а не по метода на пробите и грешките..
Благодаря!
Кабелите и свещите изглеждат ОК - колата беше в сервиз (там където си ходи винаги когато има проблем), но там казват, че нямат идея какво и е.. може само да се предполага и да се сменя 1 по 1 предполагаемите неща.. Освен в MP, има ли вариант да я включа към компютър някъде да се проверят грешките и т.н., за да разбера реално кое трябва да се смени, а не по метода на пробите и грешките..
Благодаря!
-
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2009, 16:24
- Модел на автомобила: ford focus
99
АГУ - Местоположение: Павликени
- Контакти:
1,6 Фокус Газ-бензин.От както сам я купил Оборотите на бензин като загреее колата стоят на 700 дори малко понадолу,нормално ли е?Как са оборотите на ваштe коли като загреят на бензин.
Малко потреперват оборотите,но малко.Върви си на бензин прекрасно нито гасне нито нищо и си пали перфектно...но на Газ ставам луд,пускам на свободна гасне,изфорцирвам я да обърне на газ пак гасне...и като загреее тотално гасне и край.Да не е от оборотите ако се дигнат на 800-850,на газ ще се променят ли?ще спре ли тва гаснене...а изобщо по докоменти на колко оборота тая кола требва да работи.интересно преглед минах ходих при един майстор на газ...виждат че е така но не ми казват..
кво да правя?
плс пишете
Малко потреперват оборотите,но малко.Върви си на бензин прекрасно нито гасне нито нищо и си пали перфектно...но на Газ ставам луд,пускам на свободна гасне,изфорцирвам я да обърне на газ пак гасне...и като загреее тотално гасне и край.Да не е от оборотите ако се дигнат на 800-850,на газ ще се променят ли?ще спре ли тва гаснене...а изобщо по докоменти на колко оборота тая кола требва да работи.интересно преглед минах ходих при един майстор на газ...виждат че е така но не ми казват..
кво да правя?
плс пишете
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Инфото за газовата ти уредба е много оскъдно .Напиши малко повече и ще поумуваме.b1r1b1ty написа:1,6 Фокус Газ-бензин.От както сам я купил Оборотите на бензин като загреее колата стоят на 700 дори малко понадолу,нормално ли е?Как са оборотите на ваштe коли като загреят на бензин.
кво да правя?
плс пишете
-
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2009, 16:24
- Модел на автомобила: ford focus
99
АГУ - Местоположение: Павликени
- Контакти:
Въпроса ми е,ако някои в форума има Focus 1,6 зетеk,като му загреее колата на колко оборота му показва на обортомера.Мойта кола като загрее показва 670 оборота.Леко потреперва,но на бензин нема никакъв проблем.При самото изфорцирване да обърне на газ,прифклъчва и гасне.За това като потегля,между 2 и 3 скорост колата си обръща на газ сама,но ако пусна на свободна пак гасне.Някой път като загрее и огасва на някои стоп и край на газ неиска повече да върви,се едно че е свършила в бутилката.Може и да е от самата газ защото цяло лято криво ляво карах.Ама колкото и да е лоша газта неможе само мойта кола да спира да върви...
плс само аз ли имам проблем с колата пишете....
плс само аз ли имам проблем с колата пишете....