Проблем с предния капак на фиеста '91

Екстериор и интериор.
Потребителски аватар
ff21
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2009, 10:49
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1 '91
Status: Извън линия

Проблем с предния капак на фиеста '91

Мнение от ff21 » 03 окт 2009, 17:43

Здравейте! Нов съм във форума и от скоро купих една фиеста 91 г.Вчера сменях акумолатора и като затворих предния капак вече немога да го отворя,хем нормално съм го затворил без да го пускам от горе както гледам правят някой и лошо ми става...Преди това малко заяждаше бравата и го бях полял с масло и се пооправи малко,но пак трудно се отваряше с по-силно дърпане на лостчето.Та вчера си играх и добре че една пластмаса липсва отпред между капака и бронята та си вкарах ръката вътре и жилото се движеше като се дърпа от вътре,значи не е скъсано и проблема е в бравата..Ако някой е имал подобен проблем или знае начин как да отворя капака да сподели...аз веднъж да го отворя после ще я сменя тая брава или ако нещо се е откачило вътре незнам.Вижда се един болт/еврейска звезда ли е незнам / но по нагоре има и още ,но до тях немога да се добера да ги отвия,а само с този болт не пада самата брава..Много е зле защото сега не смея да изкарам колата че ако стане нещо по пътя немога да си помогна.. :):
Изображение

Потребителски аватар
ff21
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2009, 10:49
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1 '91
Status: Извън линия

Re: Проблем с предния капак на фиеста '91

Мнение от ff21 » 05 окт 2009, 16:59

Такаа...никой нищо не знае по въпроса...Обаче аз с голямо задоволство споделям че си разреших проблема..
Еврейска звезда въобще не е необходима за случая..Започнах да свалям бронята ,за която бях чел някъде ,не помня къде че имала болтове зад или под фаровете и нямало сваляне без и фаровете да се демонтират...при мен няма такова нещо..Бронята е захваната с по един болт*(по всяка вероятност не оригинален) за калниците от двете страни при гумите от вътрена страна,махнах ги тези болтове и предполагам при всеки са различни от всякакви счупвания и премеждия :D
След това има по един болт от двете страни на бронята който е отлят заедно с нея и има гайка от задната страна на калника,между пластмасата му и желязната престилка и се пада някъде под фара...аз го намерих с напипване.Като ги развих и бронята падна.След това вече имах добър достъп,както видим така и с ръцете да мога да бръкна спокойно.
Като вече разгледах самата брава и след като и бях развил половината болтове с 300 мъки преди това отгоре и има една ръчка която е се е двийела от жилото ,но до нея нямах достъп преди това и не я бях напипал.Дръпнах я..отворих капака...иии завих всички болтове ненужно отвити и след това си сложих бронята,захванах жилото с пласмасовите вързалки както при механизма на бравата ,че да не излиза така и под акумолатора(предполагам от там се е откъртил,имаше една щипка счупена).
Надявам се да помогна на някой и скоро ако мога ще кача снимки!
Изображение

Отговори

Върни се в “КУПЕ”