Странен звук при палене и ускоряване??? помощ
-
- потребител
- Регистриран: 21 яну 2010, 13:56
- Модел на автомобила: fiesta
- Status: Извън линия
Странен звук при палене и ускоряване??? помощ
Здравейте.Изчетах доста теми и не намрих отговор затова подхващам нова тема.Като запаля колата си (форд фиеста 98г 1.25i зетек 75к.с ) се чува звук подобен на този когато едно времещмите колела с динамо издават при тирене на динамото в гумата,звукът не не силен и дразнещ,но като карам без музика го чувам ясно,като ускорявам на 2 и 3 предавка с покачване на оборотите виенето се засилва и като пусна газта постепено намалява,като поддържам скоростта без газ виенето е равномерно без промянам,също на свободна скорост като натисна съединителя и се чува виенето но съвсем леко не съм ходил в сервиз още защото им нямам там пълно доверие и какво ли ще ми измислят,казаха ми че било колянов вал,но не ми го каза специалист и затова реших да попитам тук преди да отида при монтиорите.Виенето го издава винаги незавосимо дали е загряла или не,да подчертая че не е непонусимо и силно а по-скоро като постепенно усилващ се вятър поне така го чувам аз. Надявам се да съм обяснил добре проблема който ме мъчи.
- gorby
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2008, 20:19
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TDI-99.
Re: Странен звук при палене и ускоряване??? помощ
Здравей,както обясняваш нещата ,според мен може да са много.Първата за която се сещам и която е била и при мен само че при Мондео ,беше лагер на ролка опъваща ремъка на генератора.лагера беше обикновен 3 лв струва .Второто за което може да е и може би по вероятно да е,това е лагера на съединителя.Той се върти постоянно и ако е изсъхнал при натискане се чува шум или пък утихва.Другото ,което може да бъде и ,което не т иго пожелавам е някоя ролка на ангренажен ремък.Пожелавам ти нещо по -леко да еrobinhood_ написа:Здравейте.Изчетах доста теми и не намрих отговор затова подхващам нова тема.Като запаля колата си (форд фиеста 98г 1.25i зетек 75к.с ) се чува звук подобен на този когато едно времещмите колела с динамо издават при тирене на динамото в гумата,звукът не не силен и дразнещ,но като карам без музика го чувам ясно,като ускорявам на 2 и 3 предавка с покачване на оборотите виенето се засилва и като пусна газта постепено намалява,като поддържам скоростта без газ виенето е равномерно без промянам,също на свободна скорост като натисна съединителя и се чува виенето но съвсем леко не съм ходил в сервиз още защото им нямам там пълно доверие и какво ли ще ми измислят,казаха ми че било колянов вал,но не ми го каза специалист и затова реших да попитам тук преди да отида при монтиорите.Виенето го издава винаги незавосимо дали е загряла или не,да подчертая че не е непонусимо и силно а по-скоро като постепенно усилващ се вятър поне така го чувам аз. Надявам се да съм обяснил добре проблема който ме мъчи.

карам си форда!
-
- потребител
Тъкмо се върнах от сервиза проблема се оказа че е от една от ролките на пистовият ремък,но нямаше как да ми дигнат колата и другата седмица ще се разбере коя точно е ,казаха ми да си карам спокойно и да не се притеснявам и макра по заледените ни улици аз си карам спокойно и с кеф
Благодаря на колеката за мнението,който се оказа прав че не е нищо сериозно.

- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Супер, това ще е полезно за бъдещи търсения на подобен проблем с този двигател. При мен на сиерата имаше подобен лек шум със оборотите - оказа се където е кутийката в дясно точно до резервоара за антифриза в нея е филтъра на вакуумната система и тръбичката, която е след филтъра вече за двигателя създаваше този шум - от самата система, закрепих на отвора й здрав тънък плат след филтъра и заспа. 

- gorby
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2008, 20:19
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TDI-99.
За това сме тук за да си помагаме и да обменяме опитrobinhood_ написа:Тъкмо се върнах от сервиза проблема се оказа че е от една от ролките на пистовият ремък,но нямаше как да ми дигнат колата и другата седмица ще се разбере коя точно е ,казаха ми да си карам спокойно и да не се притеснявам и макра по заледените ни улици аз си карам спокойно и с кеф![]()

карам си форда!
-
- потребител
Здравейте взех си колата и проблема се оказа в две ролки на пистовия ремък,едната стъуваше 60 лв и си взех нова а дръгата 150 лв и майстора ми каза че по добре да ми смени лагера само,че 150лв си е цифрра само за една ролка и така и направи и сега виенето изчезна и вичко е точно.За тази скъпата ролка мисля че беше оптяжната така че ако някой има същия проблем да знае че може да смени само лагера а не да дава около 150 лв само за ролка.