Проблем с климатроник на Mondeo MK2 - проблема решен

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Alexy
потребител
потребител
Регистриран: 06 май 2009, 01:36
Модел на автомобила: Ford Mondeo Combi 16V 1.8 97г.
Status: Извън линия

Проблем с климатроник на Mondeo MK2 - проблема решен

Мнение от Alexy » 11 мар 2010, 19:31

Колеги голяма драма, дано някой да се е зблъсквал с нея.

Преди няколко месеца имах проблем с падане на акомулатора, замервах консумацията тогава и беше около 4А, докато се наканя да ида на ел. техник проблема се оправи. Сега отново се появи и отидох.Докато отида и проблема изчезна, ама се заядох с колата и почнах да правя едно по едно кръгчета в района и на 3-тия път хоп се появи отново. Оказа се, че климатроника прави консумация даже когато ключа е изкаран. Консумацията в момента е същата. Ел. техника ме прати на сервиз за климатична инсталация ама явно и той толкоз рабираше , спрях там без да гася колато дойде погледна я и ми каза ами да работел климатроника, перките се чували и тръбите бяха обледенени, ама не можел да ми помогне. Само при докасване на клеимата на акомулатора когато замервахме се чува шаибата на климатроника как сработва ( това на изкаран ключ ).
Иначе от вътре ако го включа, няма проблем духа си топло все едно проблем няма.
Сега съм си разкачил акомулатора.
Замерих всичките бошони, няма такава консумация на нито един бушон. Нито на тези които са в купето, нито на тези които са в двигателния отсек.
Някой имал ли е подобен проблем , да не е залепнало някое реле (но какво реле като дори ключа е извън колата)

HEeeellppp
Последна промяна от Alexy на 17 мар 2010, 00:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Re: Проблем с климатроник на Mondeo MK2

Мнение от urgan » 11 мар 2010, 19:41

Не се сещам как да ти помогна но ми стана интересно, ще следя темата с интересн ... не си ли обмислял до някое мото пфое да отидеш.
Изображение

Alexy
потребител
потребител

Мнение от Alexy » 11 мар 2010, 19:47

Не, то как да ида като съм убеден на 99% че ще ми кажат ми климатроника трябва да се смени.... И с тези отзиви за техните сервизи направо ми настръхват косите.
Сега четох форума и попаднах на този тест. И утре ще го изпълня. дано само да докато не тръгна до друг сервиз да се самоуправи отново проблем, но пак ще бръмча докато не се появи. Или направо може и да отида да я закачат на компютър ако не се справя с този тест.

Alexy
потребител
потребител

Мнение от Alexy » 17 мар 2010, 00:13

И в крайна сметка ме пратиха на един сервиз, след като доста хора не ми отказа да се заемат с ремонта и го оправиха.
Оказаха се оголени кабели от лявата страна на двигателя. Снопа се е оголил и от кабелите за директно захранване , захранва и компресора.
Казаха, че още малко и ако са се оголили директно с кабелите на масата и съм пламвал.

Добре, че го оправи човека в Горно Езерово евала...

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Re: Проблем с климатроник на Mondeo MK2 - проблема решен

Мнение от urgan » 17 мар 2010, 11:33

Браво че си решил проблема!
Изображение