Ford Fiesta 1.4TDCI "Замисля" се като подам газ
-
- потребител
- Регистриран: 05 май 2010, 05:41
- Модел на автомобила: fiesta 1.4 TDCI
- Status: Извън линия
Ford Fiesta 1.4TDCI "Замисля" се като подам газ
Здравейте колеги и от мен.Имам малко странен въпрос.Имам Fiesta 1.4 TDCI 2002г по-новото купе.Когато я купих беше на 47000км.Като й подавах газ беше на оса.Много пъргава.От около година имам проблем,като й подам газ и тя се "замисля",някак си няма го този турбо ефект.Ходих на ужким "специалисти".Смятам,че е от дебитомер(SIEMENS е дебитомера),но и на колкото диагностики ходих не могат да ми кажат от какво е,да не говорим,че не могат да ми я подкачат.Чистят ми само някакви дребни грешки.Със закачен дебитомер и без дебитомер ускорява по един и същи начин.За ускоряване,ускорява,но не е така както беше от начало.Само предполагам,че е дебитомер,а може и да е нещо съвсем различно.Слагал съм и добавки,купувал съм и един спрей за дебитомер-(според мен е обезмаслител)-няма разлика.В момента колата е на 81500км.Моля ви дайте някакъв съвет ако някой се е сблъсквал с такъв проблем.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
Re: Ford Fiesta 1.4TDCI "Замисля" се като подам газ
дебитомера не се пръска с никакви спрейове щото тия жички вътре са много специална сплав и го унищожаваш .. в МР карал ли сия ,пробвай и там .
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Лоша работа колега и моя фокус прави едни такива мизерийки от 3-4 месеца, при подаване на газ има замисляне за около секунда и тогава тръгва както трябва. Когато ходих в Унитех за диагностика на турбото имах набита грешка която беше свързана с дебитомера, изтриха я и се оправи за малко колата, но след това същата работа. Другото което е че през този период се увеличи и пушека отзад, тя е с чип и имаше малко пушек но сега като настъпя на 2-ра особено и отзад гледката не ми харесва, мислех че има някъде пробив по вакуумите но всичко изглежда наред. Слагах дебитомер от мондео, но номерата бяха различни, държеше се по същия начин, мисля да пробвам един нов, ако някъде ми позволят първо да пробвам и ако съм доволен след това да купувам...slavy написа:Здравейте колеги и от мен.Имам малко странен въпрос.Имам Fiesta 1.4 TDCI 2002г по-новото купе.Когато я купих беше на 47000км.Като й подавах газ беше на оса.Много пъргава.От около година имам проблем,като й подам газ и тя се "замисля",някак си няма го този турбо ефект.Ходих на ужким "специалисти".Смятам,че е от дебитомер(SIEMENS е дебитомера),но и на колкото диагностики ходих не могат да ми кажат от какво е,да не говорим,че не могат да ми я подкачат.Чистят ми само някакви дребни грешки.Със закачен дебитомер и без дебитомер ускорява по един и същи начин.За ускоряване,ускорява,но не е така както беше от начало.Само предполагам,че е дебитомер,а може и да е нещо съвсем различно.Слагал съм и добавки,купувал съм и един спрей за дебитомер-(според мен е обезмаслител)-няма разлика.В момента колата е на 81500км.Моля ви дайте някакъв съвет ако някой се е сблъсквал с такъв проблем.
-
- потребител
- Регистриран: 05 май 2010, 05:41
- Модел на автомобила: fiesta 1.4 TDCI
Относно пръскането на дебитомера,този спрей си беше за дебитомери.И на мен ми се струваше,че тези диодчета не са много да се пръскат,но се видях в чудо и затова го пръснах.Ходих в Супер Дизел (Бош) на околовръстното.Там ми чистиха грешките.Накарах момчетата да се качат с мен в колата да ги повозя,а и те да я покарат-те почнаха да ме питат дали я продавам,за да ходят на Божурище да се гонят.Някак си не ме приеха на сериозно с моят проблем.Относно това дали пуши-не,не пиши.Карам я с 5w40 на Castrol Magnetic.А и не съм махал катализатора.Но мисля,че й е рано да го свалям.А и не ми се иска да я побългарявам.