Питане за фокус 1.8 turbo Di

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
shamuk
потребител
потребител
Регистриран: 31 юли 2010, 20:46
Модел на автомобила: ford focus
Status: Извън линия

Питане за фокус 1.8 turbo Di

Мнение от shamuk » 31 юли 2010, 21:01

Здравейте колеги, имам питане за фокус 2000г. 1.8 турбо дизел 90 к.с. Понеже гледам за семейна кола(комби) и този модел и двигател започват да вземат превес над другите марки и модели :) можете ли да ми кажете нещо за този двигател, т.е. common rail ли е или помпа дюза? Понеже днес ходих да гледам един такъв фокус и продавача ми каза, че не била нито едното от двете, а била "обикновен дизел" и аз се позачудих та за това ви питам какъв по-точно е този дизел? Скъпа ли е подръжката на този мотор, като разход ми е ясно, че е много добре, но ще бъда благодарен ако някои ми каже повече подробноси, а не само стандартното "сипваш и караш" все пак ще си купувам 10 годишна кола и съм наясно че няма да е като от магазина.
П.С. иначе лесно запали двигателя, направо от раз, което ме радва де :)

Благодаря ви предварително!

shamuk
потребител
потребител

Re: Питане за фокус 1.8 turbo Di

Мнение от shamuk » 01 авг 2010, 11:28

Хайде колеги, никои ли не може да ми помогне с информация.

Потребителски аватар
tropper
потребител
потребител
Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
Контакти:

Мнение от tropper » 01 авг 2010, 11:59

Ако правилно разбирам, си се ориентирал към TDDI. Той не е комън рейл (както TDCI-то), но не е и точно "помпа-дюза", защото това е по-специфичен вариант, патент на VAG.

Тук:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... &sk=t&sd=a" onclick="window.open(this.href);return false;

има дискусия за TDDI и TDCI. Има и други теми из форума за TDDI двигатели. Успех :wink:
късото съединение прави силата
LPG: Изображение / 1.07 заради гумите :)

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 01 авг 2010, 12:26

tddi е дизел с директно впръскване но не е комън рейл нито помпа дюза ,тоя тип дизели е базиран на помпа VP на Бош и се монтира от почти всички марки и производители около 2000г .Като недостатък може да се изтъкне помпата която има електроника и ремонта и е скъп .Като цяло е добър избор ,поддръжката е по евтина от на по новите комън рейл

shamuk
потребител
потребител

Мнение от shamuk » 01 авг 2010, 21:16

Благодаря много на колегите за информацията, ще прочета линка.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”