Въпроси за Форд Галакси 2.0 ДОХЦ 115 к.с
-
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2011, 09:34
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 2.0 DOHC 115HP
- Status: Извън линия
Въпроси за Форд Галакси 2.0 ДОХЦ 115 к.с
Здравейте колеги.
От скоро имам Галакси и искам да попитам за някои неща.
Галаксито има ли чек ? При мен въобще не свети на таблото лампата ... нито на чека,нито на АБС, нито за ръчната....
Това така ли си е или има някъв проблем и са изключени нарочно тези сигнализаций?
Масло гори доволно.... 1л на 1000 км .. предполагам ,че са гумички на клапаните ...
Като го изфорсирам на място хвърчат сажди за страх.... това дали е от горенето на маслото или може би нещо друго.
Много ми харесва колата ,но се опасявам ,че съм попаднал на неподходящото Галакси...
Ако някой може да даде някво инфо ще съм много благодарен..
От скоро имам Галакси и искам да попитам за някои неща.
Галаксито има ли чек ? При мен въобще не свети на таблото лампата ... нито на чека,нито на АБС, нито за ръчната....
Това така ли си е или има някъв проблем и са изключени нарочно тези сигнализаций?
Масло гори доволно.... 1л на 1000 км .. предполагам ,че са гумички на клапаните ...
Като го изфорсирам на място хвърчат сажди за страх.... това дали е от горенето на маслото или може би нещо друго.
Много ми харесва колата ,но се опасявам ,че съм попаднал на неподходящото Галакси...
Ако някой може да даде някво инфо ще съм много благодарен..
-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2007, 16:20
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK4 2.0flexifuel+Gas Brc
Re: Въпроси за Форд Галакси 2.0 ДОХЦ 115 к.с
Здравей колега!Галаксито няма чек.Контролни лампи за ABS и ръчна трябва да има,пробал ли си дали бачка поне ABS-a.Може да си работи и да е изгорела крушката.Имай на предвид че двете лампи нямат почти нищо общо,ако не е подходящо нивото на спирачна течност ще свети само червената лампа за спирачките а ако има проблем с ABS скъсан кабел на датчик или нещо от сорта ше свети само жълтата за ABS.Ако светат двете едновременно почти на 100% проблема е в помпата.Ама ако не светат изобщо и двете вече не знам друго освен да са изгорели или да ги няма.Но има начетени колеги тук,дано някой друг изрази мнение.Знам само че Галакси без ABS не е правено.Разход 1литър на 1000км не вярвам да се оправи само с гумички на клапаните,но във форума има колеги който виждам са доста в час с двигателите предполагам ще те насочат.Мотора си е стар,същия като на Скорпио и Сиера.Колкото до крушките на ABS и ръчна не вярвам и двете да са изгорели.Може да го закараш някъде на диагностика и ще си покаже предполагам,буксата за диагностика се намира под пепелника.Вадиш легенчето дето е за цигарения дим,после отзад има една пластинка натискаш е и вадиш самия пепелник.Мисла че който прави диагностика на VW И AUDI ще ти свърши работа.Саждите според мен може и да са от много богата смес,моето като го купих като го натиснех до 5-6000оборота и издимеваше черно отзад.Като ходих да слагам газовия инжекцион ми казаха че свещите са за смяна а ми изби и един кабел.Смених кабелите и свещите и колата заспа.Толкова от мен >:D<:
-
- потребител
Мерси много градски.... беше ми много полезен
а само да те попитам , прекъсваше ли ти преди да смениш свещите и кабелите. И аз си сложих ГИ от ФОБОС преди 2 дни и ми казаха същото.Проверих в МОТО-ПФОЕ и ми казаха около 270 лв /свещите по 22.5 а кабелите 190 лв/.Ти твоите кабели и свещи от къде ги взе?

-
- потребител
Като ми пишеш градски да не си ти дето взе сивото Галакси и си даде слънчевата Хонда.Ако си същия аз работа в следващото подземие след това дето работи майка ти,да беше минал да приказваме >:D<: .Значи на въпроса ти.Галаксито ми не прекъсваше само димваше черно при много високи обороти.Като ми слагаха инжекциона явно от свалянето и слагането на кабелите единия се поразкърши и ми изби и започна да прекъсва там затва ги смених,но заедно със свещите щото такава беше препоръка на сервиза а и не бяха сменяни.Имам приятел/съученик със сервиз и той ми поръча кабели и свещи защото ползва отстъпка и ми я дава.Сложих кабели бош силикон а свещите не помна кви беха.Карам с тях от 3 години и около 25-27000км. и нямам проблем.Кабелите ми излезнаха ако не се лъжа около100 или 115лв.а свещите много по малко
.Важно е свещите да са еднополюсни и разстоянието да е ако не се лъжа 1мм.,но това ще ти го провера или в аутодата или ще питам.Относно разхода на масло,познавам Митко на автомивката днес ходих там и той те похвали че взимаш доволно масло да доливаш.Значи Чопъра ходи при Гени с по маък разход от твоя и пойска да му смени само гумичките на неговото Галакси.Резултата е почти нулев,от гумички нема да ти гори колкото вартбург не се залъгвай.Ако сложиш 5W30както ти предлага Митко нема да му смогнеш хептем.

-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2010, 17:50
- Модел на автомобила: Форд Транзит '07,Форд Галакси '98+LPG FOBOS
Колега гледам си с ФОБОС, та имам няколко въпроса:
Как ти се държи колата-разход; вървеж говорим на газ?
Може ли да покажеш горивната си карта на газовият инжекцион?
Аз също карам Галакси, все още ми е ново и не всичко ми е ясно.
Благодаря предварително!
Как ти се държи колата-разход; вървеж говорим на газ?
Може ли да покажеш горивната си карта на газовият инжекцион?
Аз също карам Галакси, все още ми е ново и не всичко ми е ясно.
Благодаря предварително!
-
- потребител
Моето Галакси дава 10 извънградско и 15-16 градско на газ с нормално каране,даже икономично.Не усещам разлика с бензина.Разхода на бензин го засекох преди да сложа газта около 9 извън града и не по малко от 15 в града с 95 октанов бензин.Единствено като си го купих от Щутгарт до Видин ми изгори 8.6 но в България не под 9.Летото в големите жеги когато перката на климатика е на по силната степен му тежи и му давам повече газ та ми е стигало и до 17 в града на газ.Не ми трепват изобщо оборотите когато минава на газ само по зумера разбирам че превключва та за близо трите години който сам сложил Фобос-а не съм имал никакъв проблем не съм посещавал сервиз изобщо,зимам си двата филтъра сменявам ги и толкоз >:D<: .Горивна карта нема как да ти покажа,настройха ми е при поставянето и щом сичко е наред не барам и не гледам само воза >:D<:
-
- потребител
Кажи къде ти правиха настройката, че нещо тука в София не успяват да я нагласят. При последното засичане успя да слезе на 10,46/100 извънгардско при спокойно каране и без климатроник, но ми се струва че може и още да слезе разхода. Иначе и аз не разбирам кога прехвърля от бензин на газ.
Къде ти стои стрелката на оборотомера при празен ход на място? Мойта стрелка седи точно на 1000 об/мин, но не съм сигурен че там и е мястото, все си мисля че трябва да е на 900 об/мин.
Къде ти стои стрелката на оборотомера при празен ход на място? Мойта стрелка седи точно на 1000 об/мин, но не съм сигурен че там и е мястото, все си мисля че трябва да е на 900 об/мин.
-
- потребител
Монтаж и настройка са ми правени в Плевен.Оборотите при загряла кола са 870-880 гледал сам ги като настройваха газта а и на диагностика като съм я закачвал.Леко под 1000 са сутрин студена.Според мен 10.5 разход е идеален,колата с газовата уредба и теб зад волана е 2 тона.
-
- потребител
Моите обороти при настройването на газта бяха 920-970 на празен ход, а на оборотомера стрелката стои точно на 1000 оборота при загрял, при студен мотор са около 1200. Май ще се наложи да скокна до Мото Пфое да я закачим на диагностиката.
-
- потребител
Ми отскочи,ние у Видин немаме Мото Пфое
.Преди това свали кората под чистачките за да имаш поглед и огледай вакуумните муркучи особенно зад мотора и леко в десно от центъра,веднъж ми се беше измъкнал един и ми държеше по високи.Мъркучлето беше в некво разклонение ама сега ми е студено да гледам каде беше.За тия постоянно високи обороти смуче въздух от некой вакуум нема от кво друго да е според мен.Ако ти се поебе стъпков мотор или едва ще урържа ниските или като го изфорсираш ще задържи постоянно високи от порядъка на 2000-3000.

-
- потребител
Проблема е че и на мен ми е студено сега да се завирам по задната част на колата. Веднага щом се стопли обаче мисля да разгледам подробно какво се случва, напълно е възможно като са ми монтирали ГИ-то да са измъкнали някое мъркучле. Имах ядове със задната пръскачка и се оказа, че в краката на шофьора има снадка на тръбичката, която отива назад, е точно там се беше измъкнало и като натисна лостчето и в колата смърдеше на течност за чистачки. Нанизах снадката и я стегнах със свински опашки.
-
- потребител
Само да Ви споделя,че смених свещите и кабелите /сложих БЕРУ 200 лв. комплект/ и колата заспа.... няма сажди,няма прекъсване ... , изглежда са доста чувствителни откъм токовете !!! Разхода още не мога да кажа точно колко е .... след 1-2 седмици ще споделя колко харчи приблизително
-
- потребител
Вчера се порових доста по мотора и не открих извадени вакумчета. От няколко дена се получава някакво странно играеене на оборотите в смисъл като запаля и започва една игра 1200/почти до нулата с присветване на лмапите за акумолатора и маслото и така някоко пъти докато изгасне или аз не я изгася.Няма зависимост дали е топъл или студен мотора.Иначе разхода е около 10/100 газ с нормално каране, което ме задоволява.
-
- потребител
Колега Муцев,според мен проблема е в стъковия мотор.Намира се под пластмасата на която са наредени кабелите зад мотора.На капака горе пише;2.0 LITRE DOHC,буксата на стъпковия мотор ще е видиш горе леко под наклон точно като пуснеш перпендикуляр от буквите LI с бял и черно с жълто кабел май беше.Извади е и запали колата като придържаш газта с педала за да не гасне.Ако е нема играта на оборотите е от него.По форума пише че се чисти и аз сам чистил на предишната си кола passat.Накисни е обезмаслител за печки за да го измиеш,после го пръсни с WD40.Ще се получи нещо ако не е заминало електрически.Другия вариант е да си купиш 2 употреба,около 30- 50 кинта е.Ако не намериш разрови в мобиле в Шумен има морга с около 15 Галаксита,поръчвал сам си оттам разни неща.
-
- потребител
И аз затова се бях замислил ама пустото време все не остава. Пък и съм още нов таз материя ФОРД и все още му се стеснявам да го ръчкам под капака. Аз в интерес на истината мисля и свещите да сменя скоро. Снощи слозжих нов акумолатор че старият нещо ми се стори незареден 12.4 волта показа мултицета на незапален двигател. Дай някакъв телефон или адрес на тази морга в Шумен другият път като ходя към Варна да мина да ги навестя.
-
- потребител
33 бр GALAXY на части има .0899890309,0888430-955 Лилов.Свещи ако слагаш земи си Bery като на градския,най-ефтини са 18.60 бройка а и аз от моето като си го докарах от Германия извадих същите.Моторкрафт са 22.5 а бош двойно платинените са 23.5.Би требвало като са слагали Фобос-а да са ти казали свещите за смяна ли са.Може и от тех да имаш некъв проблем с оборотите като претрисане или предъвкване при резко подаване на газ. Акумулатора не ти е крив за оборотите,у студа 12.4 волта не е толко зле ако е престоял повече време ама щом си мераклия си сложи нов >:D<: .Под капака нема кво да ръчкаш,давай газ и т'ва е.
-
- потребител
Беруто имат ли някакъв номер или мога да го взема от аутодата.От фобос нищо не казаха за свещите ма ще се сменят няма мърдане. Новият акумолатор дойде от старата кола+OSRAM NIGHT BREAKER и други благинки. А под капака предпочитам да си ровим аз че от майстори ми е дошло до гуша.
-
- потребител
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... delId=4715" onclick="window.open(this.href);return false; ,те това са свещите има ги и в аутодата-та.Но и в магазина ще ти ги уцелат мотора ти требва да е NSE.
-
- потребител
Така, свещите са уточнени и поръчани, обаче се появии един странен проблем, а именно сутрин като запали първият път гасне и на последващо палене си заработва идеално.Дали е възможно да е заминал вакумният регулатор за налягането на бензина в рейката(имах подобен проблем с Аудито).Ако дам на контакт 2 пъти за по 5 секунди и тогава завъртя няма проблеми.
-
- потребител
Така, свещите са уточнени и поръчани, обаче се появии един странен проблем, а именно сутрин като запали първият път гасне и на последващо палене си заработва идеално.Дали е възможно да е заминал вакумният регулатор за налягането на бензина в рейката(имах подобен проблем с Аудито).Ако дам на контакт 2 пъти за по 5 секунди и тогава завъртя няма проблеми.