Focus тресе от 100 - 110км. нагоре с нови гуми и джанти
- bard
- потребител
- Регистриран: 13 авг 2007, 17:21
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16V 101к.с. 2003г. ГИ Фобос
- Status: Извън линия
Focus тресе от 100 - 110км. нагоре с нови гуми и джанти
Колеги помагайте, последните два месеца се видях в чудо. След като сложих нови джанти (метални) и нови гуми Фулда екоконтрол, започна да ми тресе над 100км/ч. И то не толкова тресене колкото се получават някакви вибрации и повече се усеща в купето ( на пода на колата и в седалката, в огледалата) най-вече. Във волана няма тресене наляво-надясно, както обикновенно е от лош баланс, а нещо като напрежение.Балансирах ги около шест пъти и то на различни места, но без резултат. Интересното е че със зимния комплект гуми и джанти всичко си е Ок. Човека, който ми ги продаде се качи да проба, но ми излиза с оправданието, че: "сега е топло и е нормално със зимните да няма вибрации щото са по-меки".
Та исках да попитам, някой слагал ли този модел на Фулда и дали наистина си е нормално това тресене, понеже гледам, че са произведени в Турция. Две са ДОТ 0111, а другите две са 2610, но това едва ли е от значение.
Та исках да попитам, някой слагал ли този модел на Фулда и дали наистина си е нормално това тресене, понеже гледам, че са произведени в Турция. Две са ДОТ 0111, а другите две са 2610, но това едва ли е от значение.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Focus тресе от 100 - 110км. нагоре с нови гуми и джанти
Не пишеш лесно ли ги балансираха, много ли тежести имат,-от вътрешната страна, от външната. Ако имат много тежести и от двете страни, има вероятност самите гуми да са дефектни, и понеже баланс машината не може да ги развърти с над 100 км. те са с дисбаланс. Ако е така просто ги връщай.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- bard
- потребител
Тежестите не са големи според мен на всяка от външната страна са по 25гр.. Една от гумите на последния баланс даде без тежести отклонение 60гр., като гумаджията каза, че това е доста за лека кола и след като я балансира я сложи задна. След проба я смени с резервната гума, която е чисто нова с абсолютно същия размер и с орг. джанта, но без резултат. Може би трябваше всичките така да ги пробвам, но нямаше време.
Ако се окаже дефектна гума, малко ще ми бъде трудно да убедя търговеца да ми ги замени, понеже той си има "негова" теза по въпроса.
А евентуално ако откаже да замени какъв е реда оттам насетне.
П.С. Тука по нашият край има една поговорка, че всеки проблем се оправя "Со кротце, со благо и со малко кютек"
ама чак до там не мисля да стигам.
Ако се окаже дефектна гума, малко ще ми бъде трудно да убедя търговеца да ми ги замени, понеже той си има "негова" теза по въпроса.
А евентуално ако откаже да замени какъв е реда оттам насетне.
П.С. Тука по нашият край има една поговорка, че всеки проблем се оправя "Со кротце, со благо и со малко кютек"

-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2007, 16:20
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK4 2.0flexifuel+Gas Brc
На новите джанти централния отвор точно както трябва ли е като размер? Имах същия проблем с Пасата си преди години.Джантите които купих бяха с по голям централен отвор и ми казаха че конусите на болтовете ще подведат и центрират джантата.Смених 6 комплекта гуми и не знамколко баланса и все ми трепереше купето,а като погледнех в огледалото за обратно виждане 5-тата врата направо се тресеше при 160-170км/ч.Тогава дигнах едната предна гума на крик,запалих дадах на скорост и видях че гумата играе нагоре-надолу.Сложих си втулки и проблема се оправи.
- bard
- потребител
Е аз точно поради тази причина купих нови джанти, понеже преди тва имах алуминиеви, които се оказа, че не само че не са за форд ами и не стават и никакви втулки за тях. Просто джантите си пасваха за пежо и ситроен без никакви втулки. Джантите ги отхвърлям, щото ги размених с оригиналните на които са ми зимните и пак си е същото. Все повече си мисля, че проблема е дефектна гума, но още доста нерви ще отидат докато открия коя е точно, и още по-трудното ще с рекламацията.vladoiko написа:На новите джанти централния отвор точно както трябва ли е като размер? Имах същия проблем с Пасата си преди години.Джантите които купих бяха с по голям централен отвор и ми казаха че конусите на болтовете ще подведат и центрират джантата.Смених 6 комплекта гуми и не знамколко баланса и все ми трепереше купето,а като погледнех в огледалото за обратно виждане 5-тата врата направо се тресеше при 160-170км/ч.Тогава дигнах едната предна гума на крик,запалих дадах на скорост и видях че гумата играе нагоре-надолу.Сложих си втулки и проблема се оправи.
- bard
- потребител
Здравейте, днес най-после ми остана време да се занимавам с проблема. Взех от един познат неговата резервна гума(същия размер) и ги пробвах две по две. Най-накрая се оказа че една от гумите най-вероятно е крива(дефектна) и баланса й си е ок. Утре ще ходя да я върна за рекламация.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? И евентуално какви(и къде) са ми правата оттук нататък.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? И евентуално какви(и къде) са ми правата оттук нататък.
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Tърсиш си правата в гумаджийницата, където са ти продали гумите. Аз имах проблем с нови зимни гуми Корморан. На 1на от 4те имаше разлепване на протектора от страната на бордовете. Гумата просто имаше производствен дефект. Отидох с фактурата и след 1 месец ми смениха гумата с нова.
- bard
- потребител
Днес отидох до сервиза откъдето ги купих, и без никакви проблеми ми я взеха за рекламация. Човека пред мен се обади във Фулда България, откъдето зарежда и ми каза че ще я изпрати, за да я тестват и от там ще решат дали е крива. Лошото е че гумата няма никакви видими дефекти и баланса си е ок. Дано там на някакъв стенд да покаже. За мен лично гумата е дефектна и няма да я сложа при всички положения.