Теч на масло от скоростна кутия...
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2008, 15:08
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 16v 99
- Status: Извън линия
Теч на масло от скоростна кутия...
Здравейте колеги, имам няколко проблема Така по важния е ... по мой наблюдения тече масло от скоростната кутия къде влиза лявата полуоска ( от страната на шофьора), онзи ден докато карах в купето се появиха странни звуци ... все едно се е скапал тампон на двигател ама не е... мисля че от там където тече маслото се чува едно тракане... скоростите влизат перфектно и колата се движи добре... имам съмнения че звуците може да са отдоло от генерация но утре ще я кача на канал да видя... и другия ми проблем е от 2-3 месеца... колата работи на 3 цилиндара на бензин 4-тия много слабо се усеща а като вкл. на метан съмвсем спира 4-ти... не е от метана 100% имам съмнения да не гарнитурата да заминава леко (вода не се губи, свеща е кафява леко червено) другото което ми казаха че може да е от бобината
Дано да сте ме разбрали... не разбимра много и го написах така както мога
Благодаря предварително
Дано да сте ме разбрали... не разбимра много и го написах така както мога
Благодаря предварително
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Теч на масло от скоростна кутия...
При работа на метан повечето повреди са по газоразпределителния механизъм, поради по високата температура на изгаряне на горивната смес. Измери компресията на цилиндрите, смени за проба и бобината ако ти е възможно, провери клапаните да няма някой пропаднал. А полуоската ще трябва да се демонтира за да се види положението зад маншона на какво дередже е, да не е пък каре, ако щрака при завой.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2008, 15:08
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 16v 99
Re: Теч на масло от скоростна кутия...
Колеги има малко развитие... Ам това че трепери колата се оказа от камък
заседнал до тампона на скоростната кутия... чист късмет е че го видяхме
Махнахме полуоската и изтече масло... не изтече
ааа нещо се затруднихме да намерим пробката и от къде се пълни
ако нямой има идея кое къде е да помага... утре ще купим масло и семеринг и ще видим какво ще стане
а това с 4-ти цилиндър по-нататък...