Скоростомер/Километраж

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
^^devil_boy^^
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
Status: Извън линия

Скоростомер/Километраж

Мнение от ^^devil_boy^^ » 04 ное 2011, 22:28

Здр. Колеги, преди време ми отказа скоростомера на таблото сле оглед видях че пластмасовата джиджавка която е навита на скоростната кутия където е червяка се е счупила, залепих я но след известно време пак се счупи и тогава видях че и жилото се е разплело и не става, оставих счупената част навита на кутията уж да не стои дупка, /понеже колата се кара мн мн рядко/ да съм каръл 500км макс така, след което от колега във форума си поръчах тази въпросната част със жилото и кожуха комплект но след смяната километража така и не дойде, уж всичко си влиза но скоростомера не тръгва, свалих таблото и виждам че жилото не се върти предполагам че проблема е някъде или в тази джаджа или нещо в кутията , може ли нещо в кутията да се е преебало, какъв е принципа пластамасово ли е колелото или метално? може ли да се е счупило нещо? евентулано каква е процедурата по отстраняването? има ли вариянт нещи джаджата да е развалена или аз да не съм направил нещо по зацепването? Моля някой който има хабер да помогне. :(
ima samo dva vida koli Ford i drygi

^^devil_boy^^
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
Status: Извън линия

Re: Скоростомер/Километраж

Мнение от ^^devil_boy^^ » 05 ное 2011, 16:47

никой ли си няна на идея?
ima samo dva vida koli Ford i drygi

Отговори