Отключване на багажника Мондео МК2
- newworld
- потребител
- Регистриран: 26 юни 2011, 14:38
- Модел на автомобила: focus mk1.5 tddi
- Status: Извън линия
Отключване на багажника Мондео МК2
Здравейте, багажника ми може да се отключва само от копчето на ключа (посредством 2 последователни натискания) и по никакъв друг начин. Ключалката отзад си е напълно запекла както при повечето коли (за мен всички, които съм имал) и въпроса ми е по какъв друг начин мога да си направя багажника да е по достъпен за отваряне? Мислех си дали ще стане ако вържа копченце, което да върши работата на това от ключа, но да си стои в купето и да може да си работи и това на ключа? Ако ми е осъществима идеята нека някой да подскаже къде и какви кабелчета да търся.
Наех се с тая задача, защото за малко да затворя багажника с ключа вътре, а после отваряне няма ...

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Отключване на багажника Мондео МК2
Стига с тези поБългърявания, отиди си на ключар и ще ти я поправи, за София мога да те пратя при ключар.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- newworld
- потребител
За мен смятам, че ще е много удобно и мисля, че ще стане много хубаво. Благодаря все пак за съвета ти, но ми се иска да осъществя идеята си
Нека да се изкаже още някой по въпроса. 

- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Дай да уточним какво точно искаш, да можеш винаги да си отваряш багажника и от другаде освен от дистанционното или какво. При мк2 ключалката на багажника е и бутон при отключен автомобил, (а при някой и при върнат до край контактен ключ) като го натиснеш и багажника се отваря, съответно ако работи само без контакт лесно се преработва да работи винаги и готово 

- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Ето го и решението на проблема
http://www.fordwiki.co.uk/index.php?tit ... itch_-_Mk2
На старото ми Мондео така си го бях направил, но не се отваряше с бутонче, а от допълнителния канал на алармата.
http://www.fordwiki.co.uk/index.php?tit ... itch_-_Mk2
На старото ми Мондео така си го бях направил, но не се отваряше с бутонче, а от допълнителния канал на алармата.
- newworld
- потребител
Точно за това ставаше въпрос! Когато си поискам да мога да цъкна едно копченце в купето и багажника да се отвори, когато поискам от копчето на ключа също да може !
Английският хич не ми е силната страна. Обяснете малко на по-нашенски език кое къде и как да вържа. Колега, по начина по който си вързал към алармата ще ми обясниш ли как да го вържа през едно копченце ?

- momo76
- потребител
За да се отвори багажника трябва да подадеш маса на пин 3 на средната зелена букса на модула за централното (и още доста работи) кабела е черен с жълто. Модула се намира зад жабката.
- newworld
- потребител
Колега не те разбрах с това "и още доста работи". Просто трябва да подавам маса на този пин посредством копченцето ли ?
- momo76
- потребител
Точно така.
- newworld
- потребител
Благодаря! Събота ако имам свободно време се заемам и ще пиша какво е станало ! 

- newworld
- потребител
Колега, не успях да разбера къде е точно тази букса!? Страх ме е да пипам на сляпо. Ако може с няколко думи да ми напишеш в няколко стъпки как да стане номера ще съм ти задължен ! 

- kriki
- потребител
Най елементарния вариант е да видиш какъв е кабела на бутона от ключалката, става лесно като просто извадиш кората която скрива стопа. от там се вижда гърба на ключалката. виждаш кои са двата кабела на ключалката единият е маса и най-вероятноще е чисто черен а другият е изхода към модула за отваряне на багажника. Намираш този втория кабел на самият модул, му подаваш маса през твоето си бутонче и багажника трябва да се отвори това е. Честно казано и аз не виждам какъв е смисъла от бутон в купето, при наличие на такъв отзад на багажника, но щом си решил това е начина за правене.
- momo76
- потребител
Буксата е зад жабката. Има един модул с три букси на него - синя, зелена и сива. Трябва ти зелената. Сваля се жабката и меката кора под нея и се вижда модула.
Смисъл има, особенно ако ти стои колата навън зимата. Аз миналата зима три дена не можех да си отворя багажника, щото замръзна копчето и си остана набито навътре, точно тогава разбрах че и с ключа не става, ключалката е пълна с всякакви бокуци - нали не се ползва.kriki написа:Честно казано и аз не виждам какъв е смисъла от бутон в купето, при наличие на такъв отзад на багажника, но щом си решил това е начина за правене.
- kriki
- потребител
В такъв случй да, но трябва да се сетиш че не трябва да го ползваш щото остане ли натиснато вътре и десет копчета да имаш пак няма да отвори.
- newworld
- потребител
Мерси много, колеги ! Мисля, че ми стана доста ясно ! Остава само да разбера как да сваля жабката, ако ли не разглабям ключалката.
- momo76
- потребител
Отваряш я и дърпаш към теб и нагоре.newworld написа:Мерси много, колеги ! Мисля, че ми стана доста ясно ! Остава само да разбера как да сваля жабката, ако ли не разглабям ключалката.