Активиране на Дневни светлини на форд фокус МК1 1998-2004
-
- потребител
- Регистриран: 11 апр 2011, 21:43
- Модел на автомобила: ford focus
- Status: Извън линия
Активиране на Дневни светлини на форд фокус МК1 1998-2004
Привет колеги. Понеже доста пъти съм се възползвал от форума с ценни мнения иска да споделя с Вас как реших проблема с дневните светлини. Вчера вечерта след доста четене , превеждане и чичко гугъл , дне ми направиха дневни светлини фабрично изпълнение. Понеже един колега беше писал за МК2, сега ще ви дам и решение за МК1. Моля модераторите ако може да словат двете теми една до друга. Цялата операция на мен ми струваше 12 лв и 2лв за бира на ел.техника. На снимката се вижда блока с релета и бушони който се намира при двигателния отсек над въздушния филтър при мен. Форда е 1.8 16в зе-тек. Предполагам , че на доста фокуси е на същото място и изглвжда така. При превода на книжката от немски видях , че има гнездо за реле за дневните светлини. А именно реле 12 на снимката. То е малко и се намира до релето за климатика. Ако нямате книжка да видите схемата на самия капак иима нарисувани с картинки за какво са релетата. На съответното реле отговарят бушони с номера 19 и 22. Моят ел техник махна реле 19 , защото аз ги имах и двете. С премахването на реле 19 задните габарити спряха да светят и сега светят само къси, без вътре да свети нищо по таблото. При включване на щатните габарити или светлини всичко си свети нормално като ги спереш остават да светят само къси. По долу съм побликувал снимка как изглежда ел.блока. Ако някой няма бушони на съответните гнезда те са ; 19- 10, 22- 15 или 20. Надяван се да съм полезен на колегите с тази информация. Поздрави на всички.
http://alfa.kachi-snimka.info/images/rgh1345747529n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alfa.kachi-snimka.info/images/rgh1345747529n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
- OhljovchO
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
- Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
- Контакти:
Re: Активиране на Дневни светлини на форд фокус МК1 1998-2004
Привет
Седнах и аз да рагледам различните варианти. За съжаление в моята кола релето не е опроводено т.е. няма как да стане с оригиналната схема, освен ако не добавя всички липсващи жици. Ще разгледам схемите и ще помисля няма ли друг вариант и ще пиша.
Хубаво е, че си уточнил кои са предпазителите за МК1.
Поздрави.
Седнах и аз да рагледам различните варианти. За съжаление в моята кола релето не е опроводено т.е. няма как да стане с оригиналната схема, освен ако не добавя всички липсващи жици. Ще разгледам схемите и ще помисля няма ли друг вариант и ще пиша.
Хубаво е, че си уточнил кои са предпазителите за МК1.
Поздрави.
-
- потребител
- Регистриран: 11 апр 2011, 21:43
- Модел на автомобила: ford focus
Re: Активиране на Дневни светлини на форд фокус МК1 1998-2004
Привет колега. Моят е джия и може би за това въпреки липсата на реле имам кабели там. Не съм сигурен и ако някой може да хвърли повече светлина по този въпрос ще се получи добре.