проблем с климатика на фиеста 1994г

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
bmb888
потребител
потребител
Регистриран: 23 авг 2012, 23:01
Модел на автомобила: fiesta
Status: Извън линия

проблем с климатика на фиеста 1994г

Мнение от bmb888 » 23 авг 2012, 23:43

Здравейте !
Имам фиеста от 1994г 1.3 моно с климатик.Купих я преди 2 години климатика работеше нормално,сложих АГУ и пак си работеше нормално , но от миналата година започна да ми прави проблеми т.е. не духа достатъчно студено и вместо като подадеш газ да духа по силно напротив само на свободна духа студено , ходих на майстор и ми каза че климатика ми работи нормално но от някъде пропуска топъл въздух най вероятно от уплатнение в парното ми което е заминало и пропуска въздуха отвън който е горещ, освен това като застана на сянка наистина започва да духа по студено , аз понеже се гласях за море а и майстора ми каза чак другата седмица да му се обадя да отворят таблото се примирих да чакам но единия от работниците ми каза че видял фиеста като моята на която видял някакъв кран
( става въпрос за потока на водата през изпарителя към радиатора на парното ) да спира топлото до радиатора на парното, отидох при този който ми тури АГУ и го попитах може ли да ми промени потока на водата , човека се съгласи , направи така че с кран да мога да спирам и пускам топлата вода към радиатора на парното обаче резултата беше токова слаб все едно 5-10 % разлика, пак не духа достатъчно студено, на дълъг път климатика пак работи на 3 а преди от 3та степен минавах след 20на минути на степен 1 после на степен 0, даже не се стоеше в колата и насочвах да бие в тавана, искам да попитам някой сблъсквал ли се е с подобен проблем или да я карам на майстор ,казаха ми че поне 100лв сигурно ще ми вземат само за отваряне на таблото, предварително благодаря !!!

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:
Status: Извън линия

Re: проблем с климатика на фиеста 1994г

Мнение от DigiPro » 24 авг 2012, 19:47

Пробва ли да почистиш с водоструйка радиаторите отпред (на климатика и двигателя). Ако са наблъскани с пепел и боклуци не могат да се охлаждат добре.

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”