Проблем със спирачките на Focus 1,6 2000г.
-
- потребител
- Регистриран: 19 окт 2012, 22:19
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,6 2000
- Status: Извън линия
Проблем със спирачките на Focus 1,6 2000г.
Здравейте колеги,
Собственик съм на Ford Focus 1.6 2000 г. и имам проблем със спирачния апарат или система, както се води там, не съм много на ясно.
Проблема ми е там,че при движение на колата по неравен терен, примерно - павиран път се чува много тропане/чукане от спирачките и когато ги натисна, този звук изчезва и това постоянно се случва.
Свалихме едната гума за да установим от къде е и се оказа че при това тропане, наклатките излизат малко навън извън диска, защотото са се отпуснали и при натиск на спирачките, те се прибират. Някои мои приятели ми казаха че това може да е от някакви болтове или втулки незнам как се води, които държали спирачния апарат/система.
Ако някой може да даде съвет или има подобен проблем, моля да пишете защото е много дразнещо това тропане.
Благодаря ви предварително.
Д. Дойчев
Собственик съм на Ford Focus 1.6 2000 г. и имам проблем със спирачния апарат или система, както се води там, не съм много на ясно.
Проблема ми е там,че при движение на колата по неравен терен, примерно - павиран път се чува много тропане/чукане от спирачките и когато ги натисна, този звук изчезва и това постоянно се случва.
Свалихме едната гума за да установим от къде е и се оказа че при това тропане, наклатките излизат малко навън извън диска, защотото са се отпуснали и при натиск на спирачките, те се прибират. Някои мои приятели ми казаха че това може да е от някакви болтове или втулки незнам как се води, които държали спирачния апарат/система.
Ако някой може да даде съвет или има подобен проблем, моля да пишете защото е много дразнещо това тропане.
Благодаря ви предварително.
Д. Дойчев
- ceco georev
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
Re: Проблем със спирачките на Focus 1,6 2000г.
На накладките отзад има метални държачи които влизат в буталото(то е кухо) на апарата.Тези държачи са занитени или залепени за накладката но при теб явно са счупени.Наи добре нови накладки.
-
- потребител
- Регистриран: 19 окт 2012, 22:19
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,6 2000
Re: Проблем със спирачките на Focus 1,6 2000г.
Мерси за съвета колега, ще погледна и ще питам