Как да сменя тресчотка на педала на съеденителя?Форд Транзит

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
red bulll
потребител
потребител
Регистриран: 28 дек 2012, 19:43
Модел на автомобила: Ford Transit
Status: Извън линия

Как да сменя тресчотка на педала на съеденителя?Форд Транзит

Мнение от red bulll » 28 дек 2012, 19:58

Здравейте колеги , вчера си купих форд транзит 93та година камионче...бях много неприятно зарадван,останах на пътя поради счупване на тресчотката...за първи път имам ФОРД и след като прочетох сумати теми разбрах че това е срещан проблем при тези транзити!Как да е без съединител с 1000мъки се прибрах до града си,днес купих частта която струваше 10лв, сега проблема е как да я сменя!Някой може ли да ми помогне в тая насока или трябва без съединител да го карам на сервиз,мисля че процедурата не е толкова трудна или се лъжа? Има ли колеги които са имали такъв проблем на транзит ? Ако можете да ме посъветвате какво да направя стъпка по стъпка или да ми дадете линкове с снимки ще съм много благодарен !

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Как да сменя тресчотка на педала на съеденителя?Форд Транзит

Мнение от ЯЛТА » 29 дек 2012, 00:46

Нищо сложно няма при смяната на тресчотката. Но съм сменял преди 6-7 год., на Сиерата, и нямам спомени. Просто трябва да полегнеш под педалите и да видиш как стоят нещата,- да запомниш кое как, и къде стои.
Не се шашкай, а запретни ръкави, и започвай с упражнението.
Успех.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

red bulll
потребител
потребител
Регистриран: 28 дек 2012, 19:43
Модел на автомобила: Ford Transit

Re: Как да сменя тресчотка на педала на съеденителя?Форд Транзит

Мнение от red bulll » 30 дек 2012, 18:51

Благодаря за отговора колега,вчера си играх доста с това чудо наречено ФОРД :)
Смених тресчотката,преди да закача жилото реших да го пробвам на ръка дали ходи...какво да видя , самото жило зацепило трудно се движи..извадих и го смених с ново,закачих всичко и сега е много добре :)

8)

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”