Голям разход на масло.Моля за съвет!
-
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2014, 13:24
- Модел на автомобила: probe
- Status: Извън линия
Голям разход на масло.Моля за съвет!
Имам еден проблем и искам да попитам за времено решение тук!Колата е Мазда 6,двигател Дох на Форд 2.3 бензин ,4 цилиндров-166 коня.Харчи прекалено много масло.Разбрах че този мотор всяка 2 или 3 мазда е с този проблем(мотор 2.3 ).Ремонта е около 1000лв.Гумички,сигменти евентуално лагери шлаив на глава,както и да е.В момента нямам пари да я ремонтирам. Декември 2013г. смених маслото с Мазда ориджинал ойл 5w30 .Маслото е на Тотал.Двигателя пое около 3.3л.От тогава съм изминал 1500,2000км и вече съм на минимума с долято през това време остатъка от 5л. туба( 1.7л).Та въпроса ми е да продължа ли да доливам с 5w30 (с това масло го дават от Мазда)или да доливам по дебело? Защото 15w30 си е цифра.Колата е на 150 000км. и в критичнити обороти изпушва.Благодаря предварително!
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Re: Голям разход на масло.Моля за съвет!
Преместил съм темата в "Двигател и трансмисия"
Погледни раздела и ще видиш една тема за маслата.
Ако ти е интересно я прегледай и ще попаднеш на интересни неща относно маслото и съм сигурен, че вече няма да използваш този термин "тънко и дебело масло"
Набих се и аз с едно масло 5W30 (наливно от мото пфое - 20 лв литъра) -въпреки, че знам, че си имам проблем с разхода на масло.
Обаче си викам "синтетика висок клас ще държи повече"
Да бе да
Положението е кошмарно.
Сега съм взел 5W40 5л. туба Форд Формула да доливам и смятам като се затопли времето да направя изцяло смяна с 5W40
Втората цифра е горната температурна граница и ми се струва, че 30ката идва слаба и не издържа като загрее мотора и почва да го гори.
За сега толкоз от мен.
Като направя врътката ще имам отговори, но за сега нямам.
Знам само, че тръгнала ли е да гори маслото каквото и да сипеш все си го гори и си реве за ремонт.
Вариант ти е да минеш на нещо по-ефтино като 10W40.
Погледни раздела и ще видиш една тема за маслата.
Ако ти е интересно я прегледай и ще попаднеш на интересни неща относно маслото и съм сигурен, че вече няма да използваш този термин "тънко и дебело масло"

Набих се и аз с едно масло 5W30 (наливно от мото пфое - 20 лв литъра) -въпреки, че знам, че си имам проблем с разхода на масло.
Обаче си викам "синтетика висок клас ще държи повече"
Да бе да

Сега съм взел 5W40 5л. туба Форд Формула да доливам и смятам като се затопли времето да направя изцяло смяна с 5W40
Втората цифра е горната температурна граница и ми се струва, че 30ката идва слаба и не издържа като загрее мотора и почва да го гори.
За сега толкоз от мен.
Като направя врътката ще имам отговори, но за сега нямам.
Знам само, че тръгнала ли е да гори маслото каквото и да сипеш все си го гори и си реве за ремонт.
Вариант ти е да минеш на нещо по-ефтино като 10W40.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Има си начини за проверка на всичко по мотора, стига да ти е и добър майстора. На първо четене се сменяват гумичките на клапаните, после се мери компресията, ако е малка се търси причината, от клапани ли е, от сегменти ли е, и се взима решение за проблема. Защо непременно си решил че е за основен ремонт, щом е на 150 000 км, е още "млада" за основен ремонт.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
ако си първи собственик и кажеш че е на 150 000 км добре, но кой знае колко по 150 000 км е, 3 пъти ли, 4 пъти ли, 5 пъти ли ?

По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
-
- потребител
Гаранция е на 150 000км.Аз лично я купих и докарах от Германия от частно лице.Има сервизна книжка и т.н.Компресията на 4те цилиндера е 14,5.Мотора мърка като котак
.Само като махнах свещите в 1 цилиндар имаше локвичка масло,другите целиндри са чисти.

- essex
- потребител
Значи имаш само гумички на клапаните за смяна, щом си сигурен в мотора недей никакъв основен ремонт да правиш, ще стане по лошо, нещо което работи както вика Наско, НЕ СЕ ПИПА
дай снимки, къде е тая локва с масло.

-
- потребител
Като махнеш свеща на дъното.Там кадето излиза искрата.Тук в Плевен аман от пишман майстори:продавай колата ще срине мотор и всякакви такива простотии!!Все пак горе долу съм в час.Пък и колато беше излязла от завода на Zender tuning с уникален тунинг.Немците знаеха ,че има нищо но те бяхо по зле и от мен.Не искам да се разделям с нея за такава дреболия.
-
- потребител
Този проблем ще го реша след няколко месеца. Ще се радвам на компететни мнения, но въпроса ми в момента ми е какво масло да доливам?Естествено няма да наливам некви боклуци.Не съм запознат с Ford Usa моторите.
- essex
- потребител
Ето ти темата в която ще намериш отговор http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=4474 втория коментар на demiro чети 

-
- потребител
Ето една полезна статия за препоръчваните спецификации на маслото
в автомобили Форд с двигатели Зетек и Зетек Е
Моя мотор такъв ли е???
Тази статия мисля ,че се отнася за мотори Ford европеиски пазар, не за мотори Ford Usa?? Моя е Usa
в автомобили Форд с двигатели Зетек и Зетек Е
Моя мотор такъв ли е???
Тази статия мисля ,че се отнася за мотори Ford европеиски пазар, не за мотори Ford Usa?? Моя е Usa
- paci
- Модератор
Не знам какъв ти е мотора.
Сещам се да ти кажа да си провериш картерната вентилация.
Не знам маслото от къде си го взел и до колко можеш да се довериш за качествата му.
А кой може да ти види колата в Плевен - не знам.
2ма има на които им имам пълно доверие, но единия само ми е сменявал ангренаж, а другия пистов ремък и обтегач.
Друго по двигател не съм пипал и не знам какви са им способностите.
По ходова част и 2мата са супер.
Може и да си само за гумички ако не ти е запушена вентилацията и маслото е ОК.
Обаче мен ме съмнява да са гумички. Прекалено голям ми се вижда. И моя разход на масло в момента е някъде толкова.
Преди това бях с 10W40 и съм убеден, че не съм долял 10 литра до смяната. По груби сметки беше на половина и за това сега ще пробвам с 5W40 както и пак ще прегледам вентилацията.
Моята ако ще се прави отива в София.
Сещам се да ти кажа да си провериш картерната вентилация.
Не знам маслото от къде си го взел и до колко можеш да се довериш за качествата му.
А кой може да ти види колата в Плевен - не знам.
2ма има на които им имам пълно доверие, но единия само ми е сменявал ангренаж, а другия пистов ремък и обтегач.
Друго по двигател не съм пипал и не знам какви са им способностите.
По ходова част и 2мата са супер.
Може и да си само за гумички ако не ти е запушена вентилацията и маслото е ОК.
Обаче мен ме съмнява да са гумички. Прекалено голям ми се вижда. И моя разход на масло в момента е някъде толкова.
Преди това бях с 10W40 и съм убеден, че не съм долял 10 литра до смяната. По груби сметки беше на половина и за това сега ще пробвам с 5W40 както и пак ще прегледам вентилацията.
Моята ако ще се прави отива в София.
-
- потребител
Момчета аз не съм някой абуриген .Маслото е копуване от Германия -Mazda Original oil-Full save 5W30.Карал съм Немско,Японско,Американско ама с такъв хибрит не съм се сблъсквал!!!Благодарен съм за всяко ваше мнение.Благодаря 

Последна промяна от eldiablo на 11 мар 2014, 09:00, променено общо 1 път.
- paci
- Модератор
Извини ме, че аз съм абориген
Какво съм чел м/у редовете не знам, но не съм видял за какъв автомобил става дума.
Бързо ровене из чуждестранни сайтове и там говорят за PCV клапан, който е отговорен за картерната вентилация.
Личния лекар на песа ми кара такава Мазда.
Не знам с какъв мотор.
Ще го навестя с изненадващо с тъп въпрос

Какво съм чел м/у редовете не знам, но не съм видял за какъв автомобил става дума.

Бързо ровене из чуждестранни сайтове и там говорят за PCV клапан, който е отговорен за картерната вентилация.
Личния лекар на песа ми кара такава Мазда.
Не знам с какъв мотор.
Ще го навестя с изненадващо с тъп въпрос

-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Моя съвет е да пробваш едно масло което го продават в Мото пфое. 5W20. Аз лично подходих с не доверие но то пък се оказа добро според мен. Също така не е зле да пробваш и с по гъсто масло10/30-10/40. Ако си без турбина можеш и 15W30. Маздата с турбото ли е? Ако е да ако не се лъжа този мотор го слагат и на Проб-а . Мой познат кара 2,3Т Пробе и също имаше проблем с разхода на масло. Оказа се турбината. Компресията не винаги е критерий за разход на масло. Ако е прегрявана колата примерно, най бързо заминават маслените сегменти. Компресионните остават здрави и държат заводска компресия.
-
- потребител
Нямам турбо
-
- потребител
Говрих с един специалист от Пловдив.Маслото което ми трябва е Ford formula 10w40 полусинтетика .След ремонта 5w40.Миналия месец е правил 4 такива мотора
За сигменти е в най- добрия случай.На 2 от моторите е шлаифал и колянов вал,но те лапали на 500,600км по 1,2л масло.Басиии.Има работа чак до средата на другия месец така ,че ремонт след месец и половина най-рано.

За сигменти е в най- добрия случай.На 2 от моторите е шлаифал и колянов вал,но те лапали на 500,600км по 1,2л масло.Басиии.Има работа чак до средата на другия месец така ,че ремонт след месец и половина най-рано.
-
- потребител
- Регистриран: 02 май 2014, 15:08
- Модел на автомобила: Мазда
Привет на всички във форума.
И аз съм на същото дередже, айде да не казвам и по-зле. Може ли да дадеш твои телефонни координати на лично съобщение, за да те попитам някои подробности, че съм го закършил яко.
Мерси
И аз съм на същото дередже, айде да не казвам и по-зле. Може ли да дадеш твои телефонни координати на лично съобщение, за да те попитам някои подробности, че съм го закършил яко.
Мерси
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Моята беше със подобен разход , пушеше на празен ход , смених гумичките , и разхода намаля но с малко.Поне спря да пуши на празен ход , но изпушваше на високи обороти.Това вече е от износени или запекли сегменти.Компресия имаше , но тя е от маслото което уплътнява.
С 5w40 разхода на масло беше най-малък.5w50 е още по добре , но вече идва много скъпо.
С 5w40 разхода на масло беше най-малък.5w50 е още по добре , но вече идва много скъпо.
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи