Централно заключване и комфорт
- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
- Status: Извън линия
Централно заключване и комфорт
Добър вечер колеги.
Автомобиа е Форд Фокус 2000 г 2.0 16.в
Изпълнение Джия.
Имам няколко въпроса и ще ги публикувам в една тема.
1-во.Как да разбера дали имам опция "комфорт"
2-ро.От какво разтояние автомобила се отключва заключва с дистанционното и от какво зависи.
3-то.Как да си сложа родитвлски контеол на някоя от двете врати.
Автомобиа е Форд Фокус 2000 г 2.0 16.в
Изпълнение Джия.
Имам няколко въпроса и ще ги публикувам в една тема.
1-во.Как да разбера дали имам опция "комфорт"
2-ро.От какво разтояние автомобила се отключва заключва с дистанционното и от какво зависи.
3-то.Как да си сложа родитвлски контеол на някоя от двете врати.
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал 

- koinov_bg
- потребител
Re: Централно заключване и комфорт
Пробвах от ключа да дигам и свалям стъклата.Нищо не се случи.
Пробвах от ключалката с ключа да задържа наляво или надясно.резултат нула.
Огледах задните врати хубаво не намерих нищо за родителски контрол.
А колата.се отваря и затваря само ключа като е близо до някоя от предните врати.
Пробвах от ключалката с ключа да задържа наляво или надясно.резултат нула.
Огледах задните врати хубаво не намерих нищо за родителски контрол.
А колата.се отваря и затваря само ключа като е близо до някоя от предните врати.

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
За функцията - заключваш с дистанционното, натискаш отново бутона за да включиш двойното заключване -познава се по премигването на мигачите, и едва тогава ако задържиш бутона предните стъкла биха ти се вдигнали... доста натискане си е, от раз не става.
Обхвата на дистанционното зависи от състоянието на батерията - когато смених моята ловеше от 10-15 метра, в момента трябва да съм на поне 5.
Родителски контрол на задните врати има независимо от изпълнението - в задните брави ще видиш пластмасова втулка с дупка за отверка, става и с ключа - завърташ и по този начин блокираш отварянето отвътре.
Обхвата на дистанционното зависи от състоянието на батерията - когато смених моята ловеше от 10-15 метра, в момента трябва да съм на поне 5.
Родителски контрол на задните врати има независимо от изпълнението - в задните брави ще видиш пластмасова втулка с дупка за отверка, става и с ключа - завърташ и по този начин блокираш отварянето отвътре.
- koinov_bg
- потребител
Нямам двойно заключване колега а пласмасови жлебове никаде не видях или аз съм кьорав или са добре скрити.Благодаря ти Поздрави.

- bodurov
- потребител
- Регистриран: 29 юли 2007, 11:46
- Модел на автомобила: FORD C-MAX 1.6L Duratec 16V Ti-VCT(115 hp)2009г.
Така наречения" родителски контрол"трябва да имаш.Едно време карах ВАРТБУРГ и той имаше,че фикуса да няма!Огледай хубаво,задейства се с ключа механично както каза колегата по-горе.Колкото до 'комфорта"може и да нямаш!Моята има и като задържа ключа се чува едно допълнително щракване и мигачите примигват,а ако задържа бутона за заключване и имам отворени прозорци те се затварят.Не мога обаче да ги отворя от дистанционното/а пише че може/което действа от доста далече.Живея на осмия етаж колата е в страни на паркинга /20-30м./
- koinov_bg
- потребител
След три дена игра безсънни нощи разглабяне на полвин кола установих че имам комфорт но само за вдигане на стъклата.
Проблема с децкото заключване го решик по същия начин.
Проблема с обхвата на дистанционното го
реших със смяна на батерия за 3 лв.
Благодаря на всички и поздрави
Проблема с децкото заключване го решик по същия начин.
Проблема с обхвата на дистанционното го
реших със смяна на батерия за 3 лв.
Благодаря на всички и поздрави

-
- потребител
- Регистриран: 23 юли 2014, 15:22
- Модел на автомобила: София - Форд Фиеста, 1.4, 2007г.
Кърджали - Форд Фиеста, 1.3, 2004г. - Местоположение: София
Аз пък имам проблеми с централното заключване. От време на време не ще да заключи и това си е. Сякаш отчита, че някоя врата не е затворена още ли... Търсихме с приятеля ми по шофьорската врата някой датчик, че да го пръснем с контактен спрей, но не намерихме нищо. Явно е някъде вътре по самата врата и трябва да се разглабя 

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Трябва да се свали кората на вратата за да има достъп до машинката, отвън няма да стане нищо!
Лошото е че централното е част от бравата и освен почистване и контактен спрей на буксата няма какво да се направи.
Варианти за отстраняване на проблема има, вече трябва да решиш доколко те дразни .
Лошото е че централното е част от бравата и освен почистване и контактен спрей на буксата няма какво да се направи.
Варианти за отстраняване на проблема има, вече трябва да решиш доколко те дразни .
-
- потребител
Ооо, лошо. Ще си карам така най-вероятно. Може да я закарам и до МП евентуално, след справка за цената. Алармата е слагана при тях.
Приятелят ми беше изненадан от цената, която ми искаха за тампон и за работа - 92 лв след 20% отстъпка. Толкова или малко по-малко е щяло да ми струва в нормален си сервиз.
Та, може и за това да случа на цена. За чистачки обаче ми искаха 100 лв
Приятелят ми беше изненадан от цената, която ми искаха за тампон и за работа - 92 лв след 20% отстъпка. Толкова или малко по-малко е щяло да ми струва в нормален си сервиз.
Та, може и за това да случа на цена. За чистачки обаче ми искаха 100 лв

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
А проверихте ли бутоните на капака и багажника?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
За какви бутони става въпрос?
Всъщност проблема може да е по някоя от другите врати. Сякаш, когато ползвам само шофьорската врата, няма проблеми. Обаче ако съм сложила нещо на задната седалка и отворя някоя друга врата, често се случва да не успея да заключа.
Всъщност проблема може да е по някоя от другите врати. Сякаш, когато ползвам само шофьорската врата, няма проблеми. Обаче ако съм сложила нещо на задната седалка и отворя някоя друга врата, често се случва да не успея да заключа.
-
- потребител
Здравейте, съфорумци.
Отново аз. Този път с друго питане отностно централното заключване и алармата. По чиста случайност установих, че ако си забравя някой джам смъкнат, алармата се включва през определен интервал и почва да пищи
Сега даже слизах да проверя дали не съм забравила някое стъкло свалено, че имах някакви съмнения. Това нещо може ли да се забрани, бе хора? Развих някакъв страх направо.
Имам и още едно питане. Дистанционното на приятеля ми има следните функции: заключва без аларма/заключва с аларма и отключва само багажника. Хубаво, ама моето дистанционно може само да заключва с аларма включена. Може ли да се препрограмира това нещо или да се смени така, че да работи като на приятеля ми?

Отново аз. Този път с друго питане отностно централното заключване и алармата. По чиста случайност установих, че ако си забравя някой джам смъкнат, алармата се включва през определен интервал и почва да пищи

Имам и още едно питане. Дистанционното на приятеля ми има следните функции: заключва без аларма/заключва с аларма и отключва само багажника. Хубаво, ама моето дистанционно може само да заключва с аларма включена. Може ли да се препрограмира това нещо или да се смени така, че да работи като на приятеля ми?