Engine malfunction индикация Фокус Mk 2

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
davchev
потребител
потребител
Регистриран: 02 апр 2015, 14:52
Status: Извън линия

Engine malfunction индикация Фокус Mk 2

Мнение от davchev » 08 апр 2015, 19:57

АЗдравейте колеги,
От две седмици съм собственик на Фокус мк 2, 2009-та с двигател 1,6 бензин. След около 500 безпроблемни километра ето и първото Геле. Информационният панел даде грешка....engine malfunction....светнаха лампи, всичко взе да свири и играе...страх голям, за пръв път виждам кола да ми се кара толкова много. Прибрах се.....след компютърна диагностика при познат се оказа, че системата е отчела ниско напрежение и проблем вкомуникационния модул на CAN шината....един вид компютъра на колата е загубил комуникация с двигателя. Човека каза, че най-вероятно след смяна на акумулатора проблема ще изчезне....верни моя беше стар и създаваше проблеми. ОК Смених го......100 км по-късно даде същата грешка....човека каза, че най - вероятно се касае за проблем в ширмовката на някой кабел и че трябва да ида в Мото пфое, че там софтуера на диагностиката бил по- добър и че ще открие точно къде е проблема Работата е там че ме е страх да не ми отсекат главата или дали минимално ще бъдат достатъчно съвестни да оправят от веднъж нещата. Търся съвет от вас ....как да постъпя....да се бухам ли предпразнично в оторизирания сервиз или да търся варианти.......

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”